LG K51 Review: Premium lijkt tegengehouden door een trage processor

Inhoudsopgave:

LG K51 Review: Premium lijkt tegengehouden door een trage processor
LG K51 Review: Premium lijkt tegengehouden door een trage processor
Anonim

LG K51

De LG K51 is een fantastisch uitziende telefoon met een behoorlijk prijskaartje, en de batterijduur is solide, maar trage hardware zorgt ervoor dat hij soms slepend is.

LG K51

Image
Image

We hebben de LG K51 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LG K51 is een budget-smartphone die oorspronkelijk werd gelanceerd als exclusief voor Boost Mobile, maar hij is verkrijgbaar bij een aantal providers en ook in een ontgrendelde versie die je overal mee naartoe kunt nemen. Het beste aan deze telefoon is de zeer betaalbare prijs, maar hij beschikt ook over een behoorlijk grote batterij, een array met drie camera's aan de achterkant en een 13 MP selfie-camera aan de voorkant, naast enkele andere intrigerende functies.

Ik heb onlangs mijn persoonlijke telefoon voor ongeveer een week vervangen door een LG K51 om te zien of de minder dan indrukwekkende MediaTek Helio-processor een te groot effect heeft op de prestaties. Ik heb ook de camera, luidsprekers, het scherm en andere aspecten van deze telefoon getest om te zien hoeveel hoeken LG moest inkorten om zo'n geweldige prijs te halen in een telefoon die er zo goed uitziet.

Ontwerp: Aantrekkelijk glazen sandwich-vormfactor ziet eruit en voelt premium aan

De LG K51 is een vrij standaard glazen sandwich-ontwerp, met stevige randen en een aantrekkelijke camera-traan aan de voorkant, en een array met drie camera's, een duimafdruksensor en een LG-logo aan de achterkant. Het is verkrijgbaar in een enkele kleur die LG Titan noemt, maar het is gewoon zwart. Het mist de flitsende kleurenspel van zoiets als de LG Stylo 6, maar het ingetogen glazen sandwich-ontwerp ziet eruit en voelt veel premiumer aan dan je zou verwachten van een telefoon met zo'n laag prijskaartje.

Image
Image

Dit is een behoorlijk grote telefoon, en het heeft een groot scherm. Het display meet 6,5-inch en domineert de voorkant van de handset. De boven- en onderranden zijn uitzonderlijk dik, inclusief een aangenaam gebogen cameratraan bovenaan, terwijl de zijpanelen een beetje dunner zijn. Het scherm is groot genoeg om, ondanks dat ik vrij grote handen heb, het een beetje moeilijk was om elk deel van het scherm met mijn duim te bereiken zonder de telefoon aanzienlijk in mijn greep te bewegen.

De eerder genoemde array van drie camera's is horizontaal gerangschikt over de vingerafdruksensor op een glazen achterkant die fungeert als een belangrijke vingerafdrukmagneet. Net als de andere drie camera-arrays, krijg je één sensor speciaal voor traditionele foto's, één voor groothoekopnamen en een andere voor het detecteren van diepte en het toepassen van bokeh-effecten. De duimafdruksensor is klein en licht getextureerd zodat hij gemakkelijk te vinden is.

De rechterkant van het frame heeft een simkaartlade en de aan / uit-knop, terwijl de volumeschakelaar en een speciale Google Assistent-knop aan de linkerkant te vinden zijn. De onderkant van de telefoon heeft drie gaten voor een van de luidsprekers, een USB-C-poort die snel opladen ondersteunt en een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm.

Beeldkwaliteit: scherm met lage resolutie hapert bij nadere inspectie

De LG K51 heeft een enorm 6,5-inch IPS LCD-scherm dat er op afstand geweldig uitziet, maar bij nader inzien niet zo geweldig. De resolutie is slechts 1560x720, wat de pixeldichtheid op 264ppi brengt. Het is niet alsof deze resolutie pijn gaat doen aan je ogen of zo, maar het is aanzienlijk lager dan zelfs andere goedkope telefoons.

Het scherm zelf heeft een behoorlijke kleurweergave, hoewel de kleuren wat aan de koude kant aanvoelden. Het heeft ook geweldige kijkhoeken zonder echte kleurvervorming of andere problemen. Ik had liever een scherm gezien dat meer in lijn was met het 2460x1080 IPS LCD-scherm in de Stylo 6, maar dit is duidelijk een gebied waar LG een paar bochten heeft genomen om een lagere prijs te bereiken.

Prestaties: Werkt goed in de praktijk, maar blijft achter bij de concurrentie

De K51 heeft een MediaTek Helio P22 2.0GHz Octa-Core die gewoon niet voldoet aan de hardwarenormen die ik heb getest in andere goedkope telefoons. Die beoordeling werd bevestigd toen ik enkele benchmarks uitvoerde, te beginnen met de Work 2.0-benchmark van PCMark. Het scoorde slechts 3.879 in die benchmark, met scores van 3.879 voor surfen op het web, 3, 302 voor schrijven en 5, 469 voor fotobewerking.

De Work 2.0-benchmark van de K51 scoort iets beter dan een andere budget-LG-telefoon, de Stylo 6, maar dat betekent niet dat ze goed zijn. De iets duurdere Moto G Power heeft bijvoorbeeld een algemene score van 6, 882. Mijn vertrouwde oude Pixel 3, een vlaggenschip van drie jaar geleden, ha alt 8, 808 als een extra vergelijkingspunt.

Image
Image

Naast de productiviteitsgerichte Work 2.0-benchmark, heb ik ook GFXBench geïnstalleerd en enkele gaming-benchmarks uitgevoerd. Als eerste heb ik de Car Chase-benchmark uitgevoerd die bedoeld is om een snel 3D-spel met geavanceerde effecten te simuleren. De LG K51 crashte en brandde hard, met slechts 4,4 frames per seconde (fps) op die benchmark.

Na Car Chase heb ik de T-Rex-benchmark uitgevoerd. Dit is een minder intense 3D-gamingbenchmark en de K51 slaagde erin een meer acceptabele 27 fps op te nemen. Dat is niet zo erg, en suggereert dat je eigenlijk wat licht gamen op deze telefoon zou moeten kunnen doen als je je aan minder veeleisende apps houdt.

Bij dagelijks gebruik gaf de LG K51 me niet al te veel problemen. Het is niet zo responsief als de Pixel 3 waar ik me nog steeds aan vastklamp en gebruik wanneer ik geen nieuwe telefoon aan het testen ben, maar het was niet zo erg als ik had verwacht gezien de hardware. Ik merkte enige aarzeling op bij het starten van apps, het wisselen van scherm en het van tijd tot tijd naar voren brengen van elementen zoals het schermtoetsenbord. Over het algemeen zijn basistaken zoals e-mailen, surfen op het web en het streamen van video prima uitgevoerd.

Ik heb ook een aantal games geladen, waaronder Asph alt 9, om te zien hoe de K51 een game daadwerkelijk uitvoert. Asf alt is redelijk goed geoptimaliseerd en het liep eigenlijk redelijk goed. Het zag er niet zo goed uit als op betere hardware, en ik merkte een paar framedrops op, maar het werkte beter dan ik had verwacht.

Enigszins gebonden aan prestaties is de opslag aan boord, of eigenlijk het gebrek daaraan. De K51 heeft slechts 32GB ingebouwde opslag, waarvan 13GB wordt ingenomen door systeembestanden. Tegen de tijd dat ik mijn benchmarks en een paar noodzakelijke apps installeerde, had de telefoon slechts 12 GB vrije ruimte. Dit is echt een kleine hoeveelheid opslagruimte, zelfs voor een telefoon van deze prijs, dus plan om te investeren in een fatsoenlijke SD-kaart als je meer dan een paar apps wilt installeren of foto's of video's wilt maken.

Tegen de tijd dat ik mijn benchmarks en een paar noodzakelijke apps installeerde, had de telefoon slechts 12 GB vrije ruimte.

Connectiviteit: verrassende LTE-prestaties en goede wifi-snelheden

De LG K51 is verkrijgbaar in een paar verschillende variaties voor verschillende providers, en elk ondersteunt een iets andere set LTE-banden. Naast een verscheidenheid aan LTE-banden ondersteunt het ook Bluetooth 5.0, 802.11ac dual-band wifi, Wi-Fi Direct, en kan als hotspot werken als je provider dat ondersteunt.

Voor testdoeleinden heb ik de LG K51 verbonden met Google Fi met behulp van T-Mobile-torens. Ik was onder de indruk van de algehele LTE-prestaties en beheerde downloadsnelheden van 20 Mbps in een gebied waar mijn Pixel 3 slechts 15 Mbps haalde. Een andere budget-smartphone van LG, de Stylo 6, haalde slechts een topdownloadsnelheid van 7,8 Mbps op hetzelfde moment en op dezelfde locatie. In alle gebieden waar ik de LG K51 heb gebruikt, presteerde hij sterk in vergelijking met mijn andere testtelefoons.

De K51 leverde ook behoorlijke resultaten op in mijn wifi-tests. Met behulp van een 1Gbps Mediacom-internetverbinding via de kabel en een Eero mesh wifi-systeem heb ik de K51 in de buurt van de router getest en vervolgens met een handvol intervallen op verschillende afstanden van de router en bakens.

Getest in de buurt van de router, behaalde de K51 een topdownloadsnelheid van 227 Mbps. Op dezelfde locatie bereikte mijn Pixel 3 een iets hogere snelheid van 320 Mbps. De K52 zakte iets naar 191 Mbps op een afstand van 30 voet met enkele obstakels, 90 Mbps op 15 voet en aanzienlijke obstakels, en hield toen sterk met een indrukwekkende 84 Mbps op een afstand van ongeveer 30 voet in mijn garage.

De K51 heeft niet echt premium luidsprekers, maar deze telefoon klinkt beter dan de meeste budgethandsets die ik heb getest.

Geluidskwaliteit: Luid en verrassend helder

LG staat bekend om het plaatsen van behoorlijk goede luidsprekers in hun high-end telefoons. De K51 heeft niet echt premium luidsprekers, maar deze telefoon klinkt beter dan de meeste budgethandsets die ik heb getest. Het is luid, luid genoeg om een kamer te vullen, en er is zeer weinig vervorming, zelfs bij het hoogste volume. Alles komt luid en duidelijk door in een mate die eigenlijk behoorlijk indrukwekkend is voor een telefoon in deze prijsklasse.

Om de geluidskwaliteit op de K51 te testen, laadde ik de YouTube Music-app en plaatste ik de Pentatonix-cover van "Radioactive" met strijkers van Lindsay Stirling. Het vocaal-zware nummer klonk veel beter dan ik had verwacht, met heldere, heldere snaren en bijna geen vervorming. Het YouTube Music-algoritme gooide daarna de Daft Punk-supermix van Pentatonix en het klonk nog beter.

Het enige echte probleem met het geluid is dat het heel gemakkelijk is om de drie kleine luidsprekergaten aan de onderkant van de telefoon te blokkeren. Blokkeer die en het geluid wordt gedempt, stil en moeilijk te verstaan.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: maakt fatsoenlijke foto's, maar de videokwaliteit is niet zo geweldig

De LG K51 heeft een array met drie sensoren aan de achterkant voor het maken van gewone foto's en groothoekfoto's, en een andere camera aan de voorkant voor videoconferenties en selfies. De belangrijkste sensoren aan zowel de voor- als achterkant zijn 13 MP, terwijl de achterkant ook een 5 MP ultrabrede camera en een 2 MP dieptesensor bevat.

De camera aan de achterzijde maakt fatsoenlijke foto's, mits fatsoenlijk licht beschikbaar is. Ik was behoorlijk onder de indruk van het detailniveau en de kleur in met name buitenopnamen, zowel close-up als middellange afstand. Groothoekopnames verliezen wat detail, maar ze bleken ook goed te zijn. Die kwaliteit neemt echter een scherpe wending in minder dan perfect licht, met aanzienlijke geluidsniveaus die binnensluipen.

De selfiecamera aan de voorzijde werkt ook redelijk goed bij goed licht en produceert foto's van hoge kwaliteit die een beetje modderig en lawaaierig worden bij weinig licht.

Ik was behoorlijk onder de indruk van het detailniveau en de kleur in met name buitenopnamen, zowel close-up als middellange afstand.

Ik was niet zo onder de indruk van video van de camera aan de achterkant of de voorkant. De achteruitrijcamera doet het goed bij goede verlichting, hoewel ik een beetje te veel bewegingsonscherpte en moeite met scherpstellen opmerkte. Bij weinig licht zag ik heel veel ruis die in sommige gevallen aan vervorming grensde.

De camera aan de voorkant is goed genoeg voor videoconferenties en video-apps als je hem goed plaatst en goede verlichting hebt. Misschien wil je uiteindelijk investeren in een ringlamp, want mijn resultaten met alleen natuurlijke en regelmatige verlichting in de kamer resulteerden in een mooie gemengde tas. Zowel de camera aan de voor- als de achterkant is maximaal 1920x1080 voor het opnemen van video.

Batterij: veel capaciteit voor een lange batterijduur

De LG K51 heeft een grote batterij van 4.000 mAh, wat goed is omdat een dergelijk groot scherm veel energie kost. Zelfs met het grote scherm was de levensduur van de batterij van de telefoon behoorlijk behoorlijk. Ik kon ongeveer twee dagen per keer zonder kosten werken, waarbij ik de telefoon gebruikte voor bellen, sms'en en wat licht surfen op het web en e-mailen.

Om een idee te krijgen van de exacte limieten van de batterij van de LG K51, heb ik de helderheid van het scherm op vol ingesteld, verbonden met wifi en non-stop YouTube-video's gestreamd totdat de telefoon het begaf. Onder die omstandigheden ging de batterij bijna 12,5 uur mee. Dat is niet zo lang als sommige budgettelefoons die ik in handen heb gehad, maar het is best goed voor een telefoon in deze prijsklasse.

Ik was in staat om ongeveer twee dagen achter elkaar te werken zonder kosten, waarbij ik de telefoon gebruikte om te bellen, sms'en en wat licht surfen op het web en e-mailen.

Software: LG's kijk op Android maakt geen indruk

De K51 wordt geleverd met Android 10 of Android 9, afhankelijk van de provider waar je de telefoon vandaan ha alt. Mijn testeenheid was ontgrendeld en kwam met Android 10. Dat is goed, maar het probleem is dat de K51, net als andere LG-telefoons, niet echt op Android draait. Het gebruikt LG's eigen LG UX 9.0, waar ik geen grote fan van ben.

De grootste verandering van stock Android 10 naar LG UX 9.0 is dat LG om de een of andere reden de app-lade heeft verwijderd. In plaats daarvan vindt u al uw apps verspreid over pagina's en pagina's van het bureaublad. Dat werkt waarschijnlijk voor sommige mensen, maar het voelt rommelig en ongeorganiseerd voor mij. Je kunt een benadering van de app-lade terugdraaien in de instellingen, of gewoon een aangepast opstartprogramma gebruiken als je dat liever hebt.

De K51 wordt geleverd met een handvol vooraf geïnstalleerde apps, voornamelijk voor productiviteit die u al dan niet nuttig vindt. Ik heb mijn eigen oude stand-by's die gemakkelijk beschikbaar zijn in de Play Store en ik heb ze vrij snel kunnen installeren. Het enige probleem is dat je op een apparaat met zo'n kleine hoeveelheid opslagruimte uiteindelijk de meegeleverde apps van LG moet verwijderen om ruimte voor je eigen apps te maken.

Prijs: moeilijk te verslaan

Het beste aan de LG K51 is ongetwijfeld de prijs. Met een ontgrendelde adviesprijs van $ 200, en vaak beschikbaar voor minder dan de helft daarvan als je bij een koerier koopt, vertegenwoordigt deze telefoon onder de juiste omstandigheden een redelijk goede deal. De trage processor maakt het een beetje moeilijk om te verkopen tegen de adviesprijs, omdat je een aanzienlijk betere telefoon kunt krijgen voor ongeveer $ 50 meer, maar als je met een harde limiet van $ 200 werkt, heeft deze telefoon heel wat te bieden.

Image
Image

LG K51 vs. Moto G Power

De Moto G Power is een budget-smartphone die iets meer verkoopt dan de K51, met een adviesprijs van $ 250. Het is een kleinere telefoon, met een 6.4-inch display en een aanzienlijk kleinere behuizing, maar het blaast de K51 in bijna elk opzicht uit het water. De Work 2.0-benchmark is bijna twee keer hoger dan die van de K51, en de 5.000 mAh-batterij gaat bijna vier uur langer mee wanneer deze onder dezelfde omstandigheden wordt getest. Het heeft ook een scherm met een hogere resolutie, twee keer zoveel ingebouwde opslag en betere camera's.

De LG K51 is nog steeds de moeite van het bekijken waard als je zoiets als de Moto G Power niet kunt betalen, of als je hem in de uitverkoop vindt, maar er is hier geen twijfel over welke een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft. De Moto G Power draait rondjes om de LG K51 in elke categorie.

Zoek een aanbieding

De LG K51 is een moeilijke verkoop bij adviesprijs, maar hij is vaak beschikbaar voor maximaal $ 100 korting, en voor nog minder als je hem opgesloten in een koerier koopt. Het is gewoon moeilijk om deze telefoon voor de volle prijs aan te bevelen als je aanzienlijk betere hardware kunt krijgen voor slechts een kleine extra investering, maar de meeste van mijn klachten over prestaties vallen weg naarmate je dichter bij die prijs van $ 100 komt.

Specs

  • Productnaam K51
  • Product Merk LG
  • UPC 652810835459
  • Prijs $199,99
  • Releasedatum mei 2020
  • Gewicht 7.17 oz.
  • Productafmetingen 6,9 x 3,6 x 2,3 inch.
  • Kleur Titan Grey
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10 (ontgrendelde versie, Android 9.0 op sommige providers)
  • Display 6,5-inch
  • Resolutie 1560 x 720
  • Processor MediaTek Helio P22 2.0GHz Octa-Core
  • RAM 3GB
  • Opslag 32GB
  • Camera 13MP PDAF (achter), 5MP superbreed (achter), 2MP (dieptecamera), 13MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 4000mAh
  • Poorten USB-C, hoofdtelefoonaansluiting
  • Waterdicht Nee
  • Processormodel MediaTek Helio P22 Octa-Core

Aanbevolen: