Hoe veelvoorkomende problemen met Xbox 360 draadloze netwerken op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe veelvoorkomende problemen met Xbox 360 draadloze netwerken op te lossen
Hoe veelvoorkomende problemen met Xbox 360 draadloze netwerken op te lossen
Anonim

De Microsoft Xbox 360-gameconsole kan via Wi-Fi verbinding maken met het Xbox-netwerk voor online gamen, videostreaming en andere internetfuncties. Als je problemen hebt met het maken van een verbinding, kun je de meest voorkomende problemen met draadloze verbindingen op de Xbox 360 als volgt oplossen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Xbox 360, niet te verwarren met de originele Xbox. Er zijn afzonderlijke stappen die u kunt nemen als u hulp nodig heeft bij het aansluiten van de Xbox.

Oorzaken van verbindingsproblemen met Xbox 360

Verbindingsproblemen met de Xbox 360 kunnen worden veroorzaakt door:

  • Niet-overeenkomende wifi-beveiligingsinstellingen tussen de console en je draadloze router.
  • Netwerkconflicten met andere draadloze apparaten.
  • Te veel afstand tussen de router en de console.
  • Restricties voor netwerkfirewall.
  • Een slechte internetverbinding.

Zoals bij elke internetservice met veel verkeer, kunnen Xbox-netwerkgebruikers af en toe een storing ervaren waarbij hun console, ondanks dat ze online zijn, niet kan deelnemen. Dergelijke storingen lossen zich normaal gesproken snel op.

Image
Image

Verbindingsproblemen met Xbox 360 oplossen

Probeer deze stappen in volgorde totdat je console verbinding kan maken met internet:

  1. Controleer je netwerkwachtwoord. Draadloze verbindingen op de Xbox 360 weigeren soms het wifi-netwerkwachtwoord te accepteren. Zorg ervoor dat u het wachtwoord voor uw draadloze thuisrouter correct hebt ingevoerd, en houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn.
  2. Wi-Fi-codering uitschakelen. Als je Xbox beweert dat het netwerkwachtwoord verkeerd is, zelfs als je weet dat het juist is, geeft dit over het algemeen aan dat het type netwerkversleuteling dat op de Xbox is ingesteld niet compatibel is met dat van de router. Dit gebeurt meestal wanneer de router is ingesteld op WPA2-AES Schakel wifi-codering tijdelijk uit om te bevestigen dat dit het probleem is, en pas vervolgens de instellingen op beide apparaten aan om een werkende combinatie te maken.
  3. Verplaats de console. Een Xbox 360 kan mogelijk geen verbinding maken met een draadloze thuisrouter als deze zich te ver van het apparaat bevindt of als er zich obstakels (zoals muren en meubels) tussen de apparaten bevinden. Plaats de console dichter bij de router om te zien of het probleem hiermee is opgelost. Het vervangen van de router door een router met een beter signaalbereik of het upgraden van de wifi-antenne van de router kan dit probleem ook oplossen. Het kan ook helpen om een externe Wi-Fi-adapter met een richtantenne op de console te installeren.

  4. Verplaats andere draadloze apparaten. Draadloze signaalinterferentie kan ertoe leiden dat wifi-apparaten traag werken of de verbinding verliezen, vooral wanneer ze op de 2,4 GHz-band werken. Om dit probleem te voorkomen, kunt u experimenteren met het wijzigen van het wifi-kanaalnummer of draadloze apparatuur in de buurt verder van de console plaatsen.
  5. Schakel de firewall uit. Problemen met de netwerkfirewallconfiguratie kunnen ervoor zorgen dat een thuisnetwerk de TCP- en UDP-poorten die door het Xbox-netwerk worden gebruikt, niet ondersteunt. Schakel tijdelijk de firewallfuncties van uw router uit om deze mogelijkheid uit te sluiten.
  6. Controleer het draadloze signaal. Kijk of er een probleem is met uw router. Er zijn veel dingen die u kunt proberen om problemen met trage internetverbindingen op te lossen. Als er in uw huis prestatieknelpunten optreden, voeg dan een tweede router toe aan het thuisnetwerk of upgrade uw bestaande router.
  7. Neem contact op met de technische ondersteuning van Microsoft. Als het probleem aanhoudt, kan dit te wijten zijn aan defecte consolehardware of kan uw gamertag van het Xbox-netwerk worden verbannen.

Aanbevolen: