Hoe OS X Bluetooth draadloze problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe OS X Bluetooth draadloze problemen op te lossen
Hoe OS X Bluetooth draadloze problemen op te lossen
Anonim

De kans is groot dat je ten minste één draadloze Bluetooth-randapparatuur gebruikt met je Mac. Veel Mac-gebruikers hebben een Magic Mouse of een Magic Trackpad gekoppeld aan hun desktop-Macs. Velen hebben ook draadloze toetsenborden, luidsprekers, telefoons of andere apparaten die zijn aangesloten via een draadloze Bluetooth-verbinding.

Bluetooth is handig voor randapparatuur die altijd op je Mac is aangesloten en die je maar af en toe gebruikt. Bluetooth-connectiviteit kan echter problemen veroorzaken wanneer dingen niet meer werken zoals verwacht. Deze oplossingen kunnen helpen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met macOS High Sierra (10.13), maar de meeste oplossingen werken ook in oudere versies van het besturingssysteem.

Oorzaken van problemen met de Bluetooth-verbinding

U weet dat u een Bluetooth-verbindingsprobleem heeft wanneer uw via Bluetooth aangesloten randapparaat niet meer werkt. Soms treedt het probleem op wanneer u macOS of OS X upgradet of de batterijen in het randapparaat vervangt. Soms gebeurt het zonder duidelijke reden.

De oorzaak is waarschijnlijk een corrupte Bluetooth-voorkeurenlijst (.plist-bestand) die door de Mac wordt gebruikt. De corruptie verhindert dat de Mac de gegevens in het bestand bijwerkt of de gegevens uit het bestand correct leest. Elk van deze kan tot problemen leiden. Er zijn echter ook andere oorzaken, en deze kunnen bijna allemaal gemakkelijk worden verholpen.

Image
Image

Hoe OS X Bluetooth draadloze problemen op te lossen

Voordat u direct een voorkeurenbestand op uw Mac verwijdert, kunt u deze eenvoudige oplossingen proberen die het probleem kunnen oplossen.

  1. Schakel het Bluetooth-randapparaat uit en weer in.
  2. Controleer of de batterijen goed zijn of vervang oude batterijen door nieuwe batterijen.
  3. Bevestig dat het Bluetooth-randapparaat is verbonden met de Mac. Open System Preferences > Bluetooth en zoek naar het woord Connected onder het randapparaat in de apparatenlijst. Als het niet is aangesloten, klikt u op de knop Connect ernaast of koppelt u het apparaat opnieuw volgens de instructies die bij het apparaat zijn geleverd.
  4. Schakel het Bluetooth-systeem van de Mac uit. U kunt Bluetooth uitschakelen in Systeemvoorkeuren of via het Bluetooth-pictogram op de menubalk van de Mac. Wacht een minuut en zet hem weer aan. Start de Mac en het Bluetooth-apparaat opnieuw op.

    Als je het Bluetooth-pictogram niet ziet in de Mac-menubalk, ga dan naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth en selecteer de Toon Bluetooth in menubalk selectievakje.

  5. Reset NVRAM of PRAM op de Mac. NVRAM (Non-Volatile RAM) is een nieuwere versie van het PRAM (Parameter RAM) dat in oudere Macs wordt aangetroffen, maar beide bevatten kleine hoeveelheden geheugen en de verschillen tussen de twee zijn klein.
  6. Verwijder de Bluetooth-voorkeurenlijst. Zoek in Bibliotheek > Preferences het bestand met de naam com.apple. Bluetooth.plist Sleep het naar de desktop om een kopie van het bestaande bestand te maken, dat dient als back-up van uw gegevens. Verwijder het Bluetooth.plist-bestand in de Library > Preferences map en herstart de Mac.

    Het bibliotheekbestand is standaard verborgen op een Mac. Om toegang te krijgen, ga naar Finder > Go > Ga naar map, voer in ~/Bibliotheek en selecteer vervolgens Go.

    Wanneer de Mac opnieuw wordt opgestart, wordt een nieuw Bluetooth-voorkeurenbestand gemaakt. Omdat het voorkeurenbestand nieuw is, moet u mogelijk uw Bluetooth-randapparatuur opnieuw koppelen met de Mac.

  7. Gebruik het verborgen Bluetooth Debug-menu. Om dit menu te openen, houdt u de toetsen Shift en Option ingedrukt en klikt u op het Bluetooth-pictogram in de Mac-menubalk. Selecteer het apparaat dat u problemen geeft in de lijst en kies Factory Reset.
  8. Reset de Bluetooth-module. Ga naar het verborgen Bluetooth Debug-menu, klik op Debug en selecteer Reset de Bluetooth-module. Dit is van invloed op elk Bluetooth-apparaat dat u met de Mac gebruikt, maar deze apparaten maken meestal automatisch opnieuw verbinding.

Als geen van deze oplossingen helpt, neem dan contact op met Apple Support of breng je Mac naar de dichtstbijzijnde Apple Store voor hulp.

Aanbevolen: