Is Cox Down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Cox Down of ligt het aan jou?
Is Cox Down of ligt het aan jou?
Anonim

Als uw Cox-internetverbinding niet lijkt te werken, is er mogelijk een Cox-storing in uw regio. Als u zich zorgen maakt over een Cox-kabelstoring, is het belangrijk om te weten of de service niet beschikbaar is of dat u de enige bent. Gelukkig zijn er enkele belangrijke manieren waarop u kunt achterhalen of u het probleem bent of dat de Cox-kabel momenteel niet werkt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Cox ISP, maar sommige oplossingen kunnen ook met andere ISP's worden gebruikt.

Hoe weet u of er een Cox-internetstoring is

Als je denkt dat er een Cox-internetstoring is voor iedereen en niet alleen voor jou, probeer dan deze eenvoudige stappen om te controleren of je gelijk hebt.

Je hebt een alternatieve internetverbinding nodig om deze te controleren. Je smartphone is het perfecte alternatief, mits je wifi erop uitschakelt.

  1. Zoek op Twitter naar coxdown. Als de ISP voor iedereen down is, heeft iemand er waarschijnlijk al over getweet. Controleer op tweets, maar let ook op de tijdstempels van de tweets om er zeker van te zijn dat ze niet praten over een eerdere keer dat Cox problemen had.

    Image
    Image
  2. Controleer de Cox Connect-app. Als er een storing is, wordt bovenaan de pagina een waarschuwing weergegeven.

    Download voor:

    Als een rode netwerkstatuswaarschuwing wordt weergegeven, reset of herstart dan uw apparatuur niet, aangezien Cox op de hoogte is van de storing en eraan werkt.

  3. Controleer de Cox-website op storingen.

    Je moet hiervoor inloggen op je Cox-account.

  4. Gebruik een externe "status checker" website. Populaire opties zijn Down For Everyone Or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? en Outage. Report.

    Image
    Image

    Sommige hiervan controleren of de Cox-website werkt, terwijl andere detecteren of de hele service uit is of niet. Beide zijn een handige gids voor wat het probleem is.

Als niemand anders een probleem met Cox meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken via Cox

Er zijn een paar dingen die je kunt proberen als Cox internet goed lijkt te werken voor iedereen, maar niet voor jou.

  1. Start je router of modem opnieuw op. Dit lost vaak netwerkproblemen op en is het beste om te proberen.
  2. Controleer of uw Cox-account tot nu toe volledig is gestort. Een onbetaalde rekening kan van invloed zijn op uw service.
  3. Probeer een ander apparaat dat ook is verbonden met de Cox Wi-Fi. Schakel over naar je telefoon of tablet en kijk of dat werkt. Als dit het geval is, weet u dat het probleem met één specifiek apparaat te maken heeft. Als dat het geval is, kunnen de volgende tips helpen om dingen voor dat apparaat op te lossen.
  4. Wis de cache van je browser.
  5. Wis de cookies van uw browser.
  6. Controleer uw computer op malware.
  7. Start je computer opnieuw op.
  8. Soms kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als u zich op uw gemak voelt om van DNS-server te wisselen, zijn er veel gratis en openbare methoden, maar deze kunnen meer geavanceerde kennis vereisen.

Als Cox niets voor je heeft opgelost, moet je mogelijk contact opnemen met de hulplijn voor verdere hulp. De pagina voor het oplossen van problemen geeft advies over waar te bellen.

Je kunt ook wachten als er een probleem is aan Cox's kant. Deze problemen lossen zichzelf meestal redelijk snel op.

Aanbevolen: