Sonos lanceert gratis muziekstreamingservice

Sonos lanceert gratis muziekstreamingservice
Sonos lanceert gratis muziekstreamingservice
Anonim

Hoewel de prijs helemaal gratis is, is de service alleen van toepassing op eigenaren van Sonos-speakers. Of dit genoeg zal zijn om mensen ertoe aan te zetten meer van de apparaten te kopen, v alt nog te bezien, vooral met de voorsprong die andere diensten zoals Spotify en Apple Music al hebben.

Image
Image

Maker van high-end audiospeakers Sonos lanceerde een nieuwe, gratis streaming muziekservice, Sonos Radio, exclusief voor Sonos-klanten.

Het voordeel: Sonos is al geschikt voor audiofielen die waarde hechten aan geweldig geluid, waardoor een gratis streamingservice een no-brainer is. Sonos Radio biedt radiostations zonder advertenties die zowel lokale radio (via TuneIn) als door Sonos samengestelde radiostations bevatten, samen met verhalen achter de schermen en gastradio-dj's zoals Angel Olsen, Phoebe Bridgers en Jarvis Cocker.

Gebruikers krijgen ook reclamevrije artiestenzenders van supersterren als David Byrne, Brittany Howard, en Thom Yorke, die op de lanceringsdag in première gaat. Er zijn ook meer dan 30 zenders met genremuziek om uit te kiezen.

Abonnees van streaming muziekdiensten:

  • Spotify: 124M
  • Apple Muziek: 60m
  • Amazone: 55m
  • Tencent Muziek: 35.4m
  • YouTube-muziek: 20m
  • Pandora: 6.2m

Bron: Music Ally

Achter de schermen: Sonos Radio staat voor zware concurrentie. Volgens Music Ally is Spotify de huidige kampioen in het streamen van muziek, met 271 miljoen gebruikers en 124 miljoen abonnees, terwijl Apple Music en Amazon de volgende zijn met respectievelijk 60 en 55 miljoen.

Bottom line: Sonos Radio heeft alle functies die een moderne streamingdienst nodig heeft, inclusief door artiesten en DJ's samengestelde zenders en radio, evenals een aantrekkelijke prijs (gratis). Of dit (plus het voordeel van een geweldig klinkende Sonos-speaker) voldoende is om het de tijd van de consument waard te maken, is moeilijk te voorspellen. Als er niets anders is, kunnen Sonos-gebruikers genieten van de gratis muziek.

Aanbevolen: