Apple AirTag Review: de beste tracker voor iPhone-gebruikers

Inhoudsopgave:

Apple AirTag Review: de beste tracker voor iPhone-gebruikers
Apple AirTag Review: de beste tracker voor iPhone-gebruikers
Anonim

Bottom Line

Apple's AirTags kunnen je verloren voorwerpen overal lokaliseren, maar je hebt een recente iPhone nodig om er het beste uit te halen.

Apple AirTag

Image
Image

AirTags zijn kleine cirkelvormige volgapparaten van Apple die Bluetooth en de Zoek mijn-app gebruiken om verloren voorwerpen te lokaliseren. Met behulp van optionele accessoires kunt u een AirTag bevestigen aan uw sleutels, portemonnee, bagage en vrijwel alles waar u zich zorgen over maakt. Je kunt zelfs een AirTag verbergen voor iets waarvan je bang bent dat het wordt gestolen, zoals een fiets of een auto, of een AirTag aan de halsband van je huisdier vastmaken voor het geval Rover ooit besluit om het te proberen.

Ik heb in het verleden Tile-trackers gebruikt om te voorkomen dat ik mijn sleutels en portemonnee kwijtraak, maar ze zijn vooral handig als je al in dezelfde kamer bent als het item dat je zoekt. AirTags maken gebruik van de bestaande Zoek mijn-app van Apple en een nieuwe chip die Apple zelf heeft ontwikkeld, de U1, dus ik was erg benieuwd wat ze konden doen.

Ik heb in de loop van ongeveer een maand een set van vier AirTags getest en gekeken hoe gemakkelijk ze zijn in te stellen en te gebruiken, hoe effectief ze zijn bij het vinden van verloren voorwerpen en hoe goed de Zoek mijn-app en U1-chip werk.

Ontwerp: compact en schoon met een door de gebruiker te onderhouden batterij

Elke AirTag is een kleine witte schijf met aan één kant een iets kleinere zilveren schijf. De zilveren schijf is gepolijst tot een gladde spiegelafwerking, met het Apple-logo in het midden. De hele eenheid heeft een diameter van 1,26 inch en een dikte van 0,31 inch, of ongeveer de grootte van een stapel van drie stukken van 50 cent. In vergelijking met zijn belangrijkste concurrentie van Tile, is hij iets kleiner en voelt hij meer premium aan.

Hoewel een AirTag er direct uit de doos geweldig uitziet, merkte ik tijdens mijn testmaand dat zowel de plastic behuizing als de metalen schijf een aantal krassen opliepen. De metalen dop neemt ook vingerafdrukken en vegen op, hoewel dat minder een probleem is. U kunt voorkomen dat een AirTag beschadigd raakt door hem in een beschermhoes of sleutelhangerhouder te schuiven, maar als u dat niet doet, zult u eerder vroeger dan later krassen opmerken.

Image
Image

In tegenstelling tot hun concurrenten hebben AirTags geen ingebouwde bevestigingsmethode. Je kunt een Tile op je sleutelhanger schuiven zonder extra accessoires, maar om hetzelfde te doen met een AirTag heb je een sleutelhangeraccessoire nodig. Andere accessoires zijn ontworpen om een AirTag te helpen bevestigen aan bagage, de halsband van uw huisdier en andere items.

Het beste aan het ontwerp van de AirTag is de gemakkelijk door de gebruiker te onderhouden batterij. De zilveren schijf draait tegen de witte schijf, springt eraf en onthult een standaard CR 2032-batterij (vaak bekend als een 'horlogebatterij'). Apple maakt het vervangen van de batterij meestal een gedoe, dus het is fijn om te weten dat een AirTag niet onbruikbaar wordt als de batterij leeg raakt.

Configuratieproces: Sneller en gemakkelijker in te stellen dan andere trackers

Het installatieproces van AirTag is buitengewoon snel en eenvoudig dankzij de diepe integratie met het Apple-ecosysteem. Ik heb andere trackers gebruikt die redelijk eenvoudige installatieprocessen hebben, maar Apple heeft uitstekend werk verricht door de installatie nog verder te stroomlijnen.

Om een AirTag in te stellen, moet je deze in de buurt van je iPhone plaatsen. De iPhone herkent de AirTag en start het installatieproces. U wordt gevraagd een naam te selecteren voor de AirTag die is gekoppeld aan het object waaraan het wordt bevestigd, zoals sleutels of portemonnee, bevestig dat u de AirTag wilt registreren op uw Apple ID, en dat is alles. Er hoeft geen speciale app te worden geïnstalleerd en er is geen ingewikkeld koppelingsproces. Het werkt gewoon.

Ik heb andere trackers gebruikt die redelijk eenvoudige installatieprocessen hebben, maar Apple heeft geweldig werk verricht door de installatie nog verder te stroomlijnen.

Image
Image

Prestaties: de beste tracker die er is als je een recente iPhone hebt

Als je een iPhone hebt die is uitgerust met de U1-chip van Apple (vanaf iPhone 11), is dit zonder twijfel de beste tracker die je kunt vinden. AirTags hebben dezelfde basisfunctionaliteit die is ingebouwd in concurrenten zoals Tile, maar de U1-chip tilt het naar een hoger niveau.

Om te beginnen met de basisfunctionaliteit, zendt een verloren AirTag een Bluetooth-signaal uit dat kan worden gelezen door iPhones in de buurt. Dus als je een item kwijtraakt dat aan een AirTag is bevestigd en het als verloren markeert in de Zoek mijn-app, krijg je een ping wanneer iemand met een iPhone dicht genoeg bij het verloren item komt.

Je kunt dan de locatie van het verloren item opvragen in de Zoek mijn-app, naar die locatie gaan en de AirTag een toon laten afgeven om je te helpen het te vinden. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop Tile werkt, maar er zijn veel meer iPhones dan Tile-gebruikers.

Image
Image

Maar als je een telefoon hebt die is uitgerust met de U1-chip van Apple, zoals een iPhone 11 of iPhone 12, verandert alles. Wanneer je met een van deze iPhones dicht genoeg bij een verloren AirTag komt, in plaats van te vertrouwen op een toon of een ruw idee van de signaalsterkte, geeft de functie Precision Finding een pijl op je iPhone die je in de goede richting wijst.

AirTags hebben dezelfde basisfunctionaliteit die is ingebouwd in concurrenten zoals Tile, maar de U1-chip tilt het naar een hoger niveau.

Ik probeerde de mijne diep in de kussens van de bank en andere gebieden te duwen waar een toon gedempt of gedempt zou worden, en de nauwkeurigheid van de zoeker was verbazingwekkend. Mijn beide honden hebben nu AirTags aan hun halsband en ik kan wat gemakkelijker ademen, wetende dat ik ze snel kan opsporen de volgende keer dat iemand aan een Houdini trekt.

Mijn enige probleem met AirTags is dat je ze niet kunt gebruiken om een omgekeerde lokalisatie uit te voeren. Met een tegel kun je dubbel op de knop op de tegel zelf drukken en je telefoon gaat over. AirTags bieden die functionaliteit niet.

Software: maakt gebruik van dezelfde Zoek mijn-app die uw iPhone of MacBook kan lokaliseren

Een van de grootste sterke punten van Apple's AirTags is dat ze geen extra software nodig hebben. Als je een iPhone hebt, heb je de Zoek mijn-app en heb je verder niets nodig.

Mijn beide honden hebben nu AirTags aan hun halsband en ik kan wat gemakkelijker ademen, wetende dat ik ze snel kan opsporen de volgende keer dat iemand aan een Houdini trekt.

Maar de kosten van deze nauwe integratie met het Apple-ecosysteem zijn dat als je geen iPhone hebt, AirTags nutteloos voor je zijn. Hoewel u een verloren AirTag kunt lezen met een Android-telefoon, kunt u een Android niet gebruiken om een verloren AirTag te lokaliseren.

Prijs: het fatsoenlijke prijskaartje is beschadigd door de behoefte aan accessoires

Met een adviesprijs van $ 29,00 voor een enkele AirTag of $ 99,00 voor een pakket van vier, heeft Apple gezorgd voor een aantrekkelijke prijs. Concurrerende trackers zijn geprijsd in dit algemene bereik, waarbij sommige iets goedkoper zijn en andere iets duurder.

Image
Image

Houd er rekening mee dat AirTags niet echt ontworpen zijn om zonder accessoires te worden gebruikt. Hoewel je een Tile Mate aan je sleutelhanger kunt klikken of een Tile Sticker aan een afstandsbediening kunt bevestigen zonder accessoires, moet je een sleutelhanger, tashanger, bagagelabel of ander accessoire kopen om dezelfde functionaliteit te bereiken met een AirTag. Dat kan de kosten van een AirTag iets verhogen als je een aftermarket-accessoire koopt, of veel als je een van Apple's eigen AirTag-accessoires koopt.

AirTag vs. Tile

Er zijn een aantal Bluetooth-trackers op de markt, maar Tile is de grootste concurrent van Apple. Tile-trackers zijn verkrijgbaar in een aantal vormen en maten, in tegenstelling tot AirTag, inclusief de Tile Sticker van $ 15 die kleiner is dan een AirTag, en de Tile Mate van $ 25 die iets groter is.

Het grootste verschil tussen AirTag en Tile is dat Tile-trackers met zowel Android als iOS werken. Als u alleen Android-telefoons gebruikt, of als u een mix van Androids en iPhones gebruikt, moet u Tile-trackers gebruiken in plaats van AirTags. Hoewel ik meer onder de indruk ben van de trackingfunctionaliteit die je van AirTags krijgt, is het onmogelijk om het feit te negeren dat ze niet werken met Android-apparaten.

Als je een iPhone-gebruiker bent, dan zijn AirTags de beste keuze. Het Find My-netwerk van Apple is robuuster dan dat van Tile, dus AirTags zijn een veilige gok, zelfs als je een oudere iPhone hebt zonder de U1-chip. Als je een iPhone met de U1-chip hebt, laat de functie Precision Finding van AirTags Tile in het stof.

Als je diep geworteld bent in het Apple-ecosysteem, is dit de tracker die je moet hebben

Apple betrad een druk veld met hun AirTag-tracker en ze sloegen er een uit het park. Hoewel Android-gebruikers deze veilig kunnen passeren, zullen Apple-liefhebbers geen betere tracker vinden. Het netwerk van Apple is gewoon groter dan de concurrentie, waardoor de kans groter is dat je je verloren voorwerpen sneller terugvindt, en de functie Precision Finding maakt gebruik van de hardware van Apple op een manier die de concurrentie niet kan. Als je bent aangesloten op het Apple-ecosysteem, is AirTag de tracker waar je naar op zoek was.

Specs

  • Productnaam AirTag
  • Product Merk Appel
  • UPC 190199320260
  • Prijs $29.00
  • Releasedatum april 2021
  • Gewicht 0.39 oz.
  • Productafmetingen 1,26 x 1,26 x 0,31 inch.
  • Kleur Zilver
  • Prijs $29 tot $99
  • Waterbestendigheid IP67
  • Verbindingstype Bluetooth, U1, NFC
  • Systeemvereisten Apple ID, iOS 14.5 of hoger, iPadOS 14.5 of hoger
  • Batterij CR2032
  • Sensorversnellingsmeter
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: