Videoclips importeren in Windows Movie Maker

Inhoudsopgave:

Videoclips importeren in Windows Movie Maker
Videoclips importeren in Windows Movie Maker
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Import Video, navigeer naar en selecteer de video die je wilt gebruiken. Zodra het is geïmporteerd, sleept u de video naar het storyboard van uw project.
  • Om het project met je nieuw geïmporteerde video op te slaan, ga naar File > Save Project As.
  • Je kunt videobestanden importeren met bestandsextensies zoals AVI, MPG, M1V, MP2V, MPEG, WMV, ASF en andere.

U moet een videoclip openen in Windows Movie Maker voordat u deze in uw film kunt opnemen. Om een clip te openen, importeert u de video in een nieuw Windows Movie Maker-project of voegt u een videoclip toe aan een bestaande film en plaatst u deze op de gewenste plaats. Het is net zo eenvoudig als het vinden van de videoclip op uw computer en deze vervolgens naar een specifieke plek in uw film te slepen.

Blader naar de video die u in Windows Movie Maker wilt importeren

Image
Image

Klik in het paneel links van Windows Movie Maker op Import video onder de Capture Video sectie.

Als je dit gedeelte van het programma niet ziet, ga dan naar View > Task Pane om het in te schakelen.

Dit gebied is ook hoe u niet-videobestanden zoals muziek en afbeeldingen kunt importeren.

Selecteer de videoclip die u wilt importeren

Image
Image

Navigeer naar de map die alle componenten van uw film bevat en klik vervolgens op het videobestand dat u wilt importeren.

Je kunt videobestanden importeren met bestandsextensies zoals AVI, MPG, M1V, MP2V, MPEG, WMV, ASF en andere.

Als je het videobestand niet kunt vinden, maar zeker weet dat het een acceptabel videoformaat heeft, zorg er dan voor dat het Files of type vervolgkeuzemenu is ingesteld op Videobestanden en niet een andere optie zoals voor audio- of afbeeldingsbestanden. Als een andere categorie bestanden is geselecteerd, kunt u de video die u wilt importeren mogelijk niet zien.

Zorg er ook voor dat u het vakje naast Creëer clips voor videobestanden aanvinkt, dat zich onderaan de Bestanden importeren bevindt dialoog venster. Video's bestaan vaak uit veel kleine clips, die worden gemarkeerd door het aanmaakprogramma wanneer het bestand wordt opgeslagen. Deze kleinere clips worden gemaakt wanneer het videoproces wordt gepauzeerd of als er een zeer duidelijke verandering in het filmen is. Dit is handig voor jou, als video-editor, zodat het project wordt opgesplitst in kleinere, beter hanteerbare stukken.

Niet alle videobestanden worden opgedeeld in kleinere clips. Dit hangt af van de bestandsindeling waarin de originele videoclip is opgeslagen. Als u dit vakje aanvinkt om clips voor videobestanden te maken, wordt de geïmporteerde videoclip alleen in kleinere clips gesplitst als er duidelijke pauzes of wijzigingen in de originele videoclip zijn. Als u ervoor kiest deze optie niet te selecteren, wordt het bestand geïmporteerd als een enkele videoclip.

Bekijk de videoclip in Windows Movie Maker

Image
Image

Om er zeker van te zijn dat de video die je hebt geselecteerd, de video is die je wilt opnemen in je Windows Movie Maker-project, moet je een voorbeeld bekijken voordat je de video gaat gebruiken.

Om dat te doen, dubbelklikt u op de video in het Collection-gebied in het midden van het scherm. De video wordt aan de rechterkant afgespeeld.

Sleep de video naar het Windows Movie Maker Storyboard

Image
Image

Je bent nu klaar om deze nieuwe videoclip toe te voegen aan het totale project, of dit nu een nieuwe is of een die je al bent begonnen en bestaande video's bevat.

Sleep de clip van het middelste gedeelte van het programma naar het onderste gedeelte. Als je al andere video's in het storyboard hebt, kun je deze naar uiterst rechts of naar het begin van de video slepen, afhankelijk van waar je aan werkt.

Je kunt de videoclip naar links van een bestaande clip in het storyboard slepen om die video vóór de bestaande in je film te laten afspelen. De blauwe markering die u ziet wanneer u de clip sleept, geeft precies aan waar deze naartoe zal gaan. Je kunt de locatie van je clips altijd aanpassen zodra ze in het storyboard staan door erop te klikken en ze te slepen.

Hoewel het bewerken van uw film buiten het bestek van dit artikel v alt, moet u weten dat u op Tijdlijn weergeven bovenaan het storyboardgebied moet klikken om uw videoclips bij te snijden.

Sla het Windows Movie Maker-project op

Image
Image

Als u klaar bent met het importeren van clips in Windows Movie Maker, moet u de film opslaan als een projectbestand zodat u het later opnieuw kunt openen als u meer clips wilt toevoegen, videoclips uit uw film wilt verwijderen, video wilt toevoegen effecten, enz.

  1. Ga naar Bestand > Project opslaan als.
  2. Zoek een map waarin u het project wilt opslaan. Onthoud de map die u kiest, zodat u het Windows Movie Maker-project gemakkelijk opnieuw kunt openen wanneer u uw film moet bewerken of het filmbestand moet produceren.
  3. Geef het project een beschrijvende naam.
  4. Klik op Opslaan. Het bestand wordt opgeslagen met de MSWMM-bestandsextensie.

De bovenstaande stappen zijn bedoeld om het project op te slaan, waarmee u opnieuw toegang krijgt tot alle videoclips, effecten, enz. Om daadwerkelijk een film van uw project te maken, moet u naar gaan Bestand > Filmbestand opslaan.

Aanbevolen: