Swift Playgrounds 4 laat iPad-gebruikers apps publiceren

Swift Playgrounds 4 laat iPad-gebruikers apps publiceren
Swift Playgrounds 4 laat iPad-gebruikers apps publiceren
Anonim

Het lijkt erop dat Swift Playgrounds 4 iPad-gebruikers in de nabije toekomst hun apps in de App Store zal laten publiceren, zonder dat ze ze eerst op een Mac hoeven te bouwen.

Swift Playgrounds geeft iPad-gebruikers al een tijdje een manier om te spelen met codering en app/game-ontwerp, maar het publiceren van hun werk was niet zo eenvoudig. Volgens 9to5Mac komt daar verandering in met de release van Swift Playgrounds 4 (de 4.0-release), waarmee iPad-gebruikers zich rechtstreeks naar App Store Connect kunnen sturen.

Image
Image

Het zou het indienen van apps een stuk soepeler moeten maken voor iPad-gebruikers, die eerder hun apps op een Mac moesten bouwen met Xcode voordat ze probeerden te publiceren.

Volgens de screenshots die zijn verkregen door 9to5Mac, lijkt het er ook op dat gebruikers een pictogram voor hun app kunnen maken met behulp van sjablonen die zijn ingebouwd in versie 4.0. Er is ook een optie om een aangepast pictogram te maken met een apart afbeeldingsbestand.

Om een app gepubliceerd te krijgen, zijn nog een paar stappen nodig dan alleen het indienen via Swift Playgrounds 4. Gebruikers moeten deel uitmaken van het ontwikkelaarsprogramma van Apple, een App Store-pagina opzetten, in-app-privacygegevens invoeren, enzovoort. Maar het zal allemaal te doen zijn vanaf de iPad.

Image
Image

9to5Mac's bron heeft verklaard dat sommige functies in Swift Playgrounds 4 ook iPadOS 15.2 vereisen, die zelf nog in bèta is.

De 4.0-update zal waarschijnlijk rond dezelfde tijd als iPadOS 15.2 openbaar worden uitgebracht, wat ergens in de komende maanden wordt verwacht.

Aanbevolen: