Hoe ontvriend je iemand op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe ontvriend je iemand op Facebook
Hoe ontvriend je iemand op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de profielpagina van de persoon die je wilt ontvrienden. Selecteer het Friends icoon bovenaan hun profiel en selecteer vervolgens Unfriend.
  • De persoon die je hebt ontvriend, ziet geen berichten meer die je publiceert, maar je kunt nog steeds directe berichten van hem ontvangen.
  • Facebook-gebruikers krijgen geen melding wanneer je de vriendschap met ze opheft.

Dit artikel legt uit hoe je iemand op Facebook kunt ontvrienden. Het legt ook uit wat er gebeurt nadat je sociale media-vriendschap voorbij is.

Hoe ontvriend je iemand op Facebook

Iemand ontvrienden op Facebook is een snelle en duidelijke oplossing die een beetje sterker is dan hem niet meer te volgen, maar niet zo dramatisch als iemand volledig blokkeren.

Als je iemand op Facebook ontvriendt, ziet die persoon geen berichten die je naar je vrienden publiceert, en alle directe berichten worden gefilterd in je Berichten-inbox zodat je deze kunt goedkeuren voordat je ze leest.

Onbevriende Facebook-vrienden kunnen nog steeds je openbare berichten bekijken en je volgen als je de optie op je profiel hebt ingeschakeld.

  1. Ga naar Facebook of open de app en log in, indien nodig.
  2. Ga naar je profiel en selecteer Vrienden.

    Image
    Image
  3. Kies de naam van de persoon die je wilt ontvrienden om hun profielpagina te openen.
  4. Selecteer het Friends icoon bovenaan hun profiel.

    Image
    Image
  5. Selecteer Unfriend.

    Image
    Image

Kunnen mensen zien dat ze ontvriend zijn geweest?

Facebook-gebruikers krijgen geen melding wanneer iemand hen ontvriendt. Er zijn echter indirecte manieren waarop ze waarschijnlijk ontdekken wat er is gebeurd.

  • Ze realiseren zich misschien dat ze geen van je berichten in hun Facebook-feed hebben gezien en bezoeken je profiel. Ze kunnen je vertellen dat je ze hebt ontvriend als ze de optie zien om je als vriend toe te voegen.
  • Als je gemeenschappelijke vrienden hebt, kan Facebook je aanbevelen als voorgestelde vriend.

Hoe kan ik een vriendschap op Facebook ongedaan maken?

Het is onmogelijk om een ontvriending ongedaan te maken. De enige manier om opnieuw contact te maken met iemand op Facebook, is door ze een vriendschapsverzoek te sturen, zoals je deed toen je voor het eerst Facebook-vrienden werd.

Omdat ze je vriendschapsverzoek handmatig moeten goedkeuren, zullen ze beseffen dat je ze hebt ontvriend. Als je ze per ongeluk hebt ontvriend, leg dan uit wat er is gebeurd.

Is ontvrienden hetzelfde als blokkeren en niet meer volgen?

Iemand ontvrienden op Facebook is niet hetzelfde als blokkeren of niet meer volgen. Als u iemand op Facebook niet meer volgt, blijft de vriendverbinding behouden, maar worden hun berichten verborgen voor uw Facebook-feed. Ontvolgen kan een goede optie zijn voor vrienden of familieleden die je niet helemaal kunt afsluiten, maar die de inhoud die ze op je tijdlijn plaatsen niet willen zien. Mensen die je niet meer volgt, kunnen je nog steeds berichten sturen en je berichten zien.

Iemand blokkeren op Facebook is de meest extreme actie die je kunt ondernemen, omdat het niet alleen een account ontvriendt, maar ook voorkomt dat ze je openbare berichten zien en voorkomt dat ze je enige vorm van direct bericht sturen.

Wat is een Facebook-zuivering?

Een Facebook-zuivering is wat veel gebruikers het humoristisch noemen wanneer ze hun lijst met Facebook-vrienden doornemen en de vrienden ontvrienden met wie ze niet langer praten, niet meer kunnen opschieten of die ze niet herkennen.

Na de massale ontvriending plaatst de gebruiker vaak iets op zijn overgebleven Facebook-vrienden om hen te laten weten dat er een zuivering heeft plaatsgevonden en dat als ze dat bericht kunnen lezen, dit betekent dat ze het hebben overleefd en nog steeds als een echte vriend.

Aanbevolen: