Hoe Dropbox op de iPad in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Dropbox op de iPad in te stellen
Hoe Dropbox op de iPad in te stellen
Anonim

Open een Dropbox-account om ruimte op je iPad vrij te maken en je foto's en documenten op internet op te slaan in plaats van in de iPad-opslag. Dropbox is vooral handig voor iPad-gebruikers die toegang willen tot veel foto's. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over het vollopen van de iPad of het beperken van het aantal apps dat ze op het apparaat kunnen installeren.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPads met iOS 12 of iOS 11.

Als je je bestanden opslaat met Dropbox, is het een fluitje van een cent om bestanden van je iPad naar je Windows- of Mac-computer (en vice versa) over te zetten. Open gewoon de Dropbox-app op je iPad en kies de foto's of andere bestanden die je wilt overzetten. Nadat ze zijn geüpload, zijn de bestanden beschikbaar in de Dropbox-map van je computer en vanaf elk ander apparaat dat je hebt ingesteld met Dropbox.

Dropbox werkt naadloos samen met de nieuwe app Bestanden op de iPad, dus het overbrengen van bestanden is eenvoudig.

Dropbox is geweldig om de productiviteit op de iPad te verhogen of om back-ups van je foto's te maken.

Een Dropbox-account openen

Het duurt slechts enkele minuten om een Dropbox-account aan te maken en vervolgens Dropbox in te stellen op zowel je iPad als je computer - of elk ander apparaat dat je toegang wilt geven tot je Dropbox. U kunt zich registreren voor een gratis Dropbox-account op uw computer of uw iPad. Dropbox werkt met Windows, Mac OS en Linux en is functioneel hetzelfde in elk van deze besturingssystemen.

Open een Dropbox-account in een computerbrowser

  1. Open een webbrowser op je computer en ga naar de Dropbox-website op www.dropbox.com.
  2. Voer uw naam, e-mailadres en een wachtwoord in het aanmeldingsgedeelte van de webpagina in.

    Image
    Image
  3. Vink het vakje aan naast Ik ga akkoord met de Dropbox-voorwaarden.

    Image
    Image
  4. Klik of druk op Aanmelden.

    Image
    Image

Open een Dropbox-account met de iPad-app

  1. Tik op de App Store op je iPad en typ Dropbox in het zoekveld. Selecteer de Dropbox app uit de resultaten en download deze.
  2. Tik op de Dropbox app om deze te starten. Het wordt geopend op het aanmeldingsscherm.
  3. Voer uw naam, e-mailadres en een wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in.

    Image
    Image
  4. Tik op Account aanmaken.

    Image
    Image

Als je wilt, kun je ervoor kiezen om je aan te melden bij Dropbox met je Google-account door Aanmelden met Google te selecteren.

Hoe installeer ik Dropbox

Nadat je je hebt aangemeld voor je Dropbox-account, is het tijd om Dropbox op je iPad en computer te installeren.

Dropbox installeren op een computer

  1. Ga naar de Dropbox-website op www.dropbox.com in een webbrowser op je computer.
  2. Download de Dropbox-applicatie door op Download bovenaan het openingsscherm te klikken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Download Dropbox op het volgende scherm.

    Image
    Image
  4. Klik op het installatieprogramma in uw map Downloads en volg de aanwijzingen om de installatie te voltooien.
  5. Nadat je Dropbox hebt geïnstalleerd, log je in met je nieuwe accountgegevens.

De Dropbox-applicatie is geïnstalleerd op je harde schijf. Maak een alias en plaats de Dropbox-map op je bureaublad voor gemakkelijke toegang. Op een Mac staat het in de Finder.

Je hebt nu toegang tot een Dropbox-map waar je foto's en bestanden kunt slepen alsof het een ander station op je computer is.

Het gratis Dropbox-account wordt geleverd met 2 GB aan ruimte en je kunt 250 MB extra ruimte verdienen door vijf van de zeven stappen in het gedeelte Aan de slag te voltooien. Je kunt ook extra ruimte verdienen door vrienden aan te bevelen, maar als je een serieuze sprong in de ruimte nodig hebt, ga dan naar een van de pro-abonnementen.

Dropbox installeren op de iPad

Als je je aanmeldt met de Dropbox-app op de iPad, kun je bestanden opslaan op de Dropbox-servers en gemakkelijk bestanden van het ene apparaat naar het andere overbrengen. Om Dropbox aan je iPad toe te voegen:

  1. Download de Dropbox-app naar je iPad als je dat nog niet hebt gedaan. Het is gratis te downloaden in de App Store. Tik op de Dropbox app om deze te openen.
  2. Log in met het e-mailadres en wachtwoord dat je hebt gebruikt bij het registreren voor je Dropbox-account. Dit koppelt je iPad aan Dropbox en je hoeft niet opnieuw in te loggen, tenzij je ervoor kiest om uit te loggen.

    Image
    Image
  3. Nadat je bent ingelogd, wordt je gevraagd of je al je foto's en video's naar Dropbox wilt uploaden. Je kunt deze functie later inschakelen als je er niet uitkomt.

De Dropbox-map op je computer werkt net als elke andere map. Je kunt overal in de directorystructuur submappen maken en bestanden slepen en neerzetten, en je hebt toegang tot al deze bestanden met de Dropbox-app op je iPad.

Foto's overzetten van je iPad naar je Dropbox

Nu Dropbox werkt, wil je misschien een aantal van je foto's uploaden naar je Dropbox-account, zodat je ze kunt openen vanaf je pc of je andere apparaten. Dit doe je vanuit de Dropbox-app op je iPad, niet vanuit de Foto's-app.

  1. Open de Dropbox app op je iPad, selecteer de Home of Photos tab op de onderkant van het scherm.

    Image
    Image
  2. Tik op het + teken.

    Image
    Image
  3. Tik op Foto's uploaden in het menu dat wordt geopend.

    Als je Dropbox nog niet eerder toegang hebt gegeven tot je foto's, wordt er een scherm geopend waarin je moet tikken op Toegang tot foto's wijzigen. U wordt naar de app Instellingen gestuurd om de toestemming in te schakelen. Dit gebeurt alleen de eerste keer dat u foto's uploadt.

    Image
    Image
  4. Het linkerdeelvenster toont de foto's in de Foto's-app van de iPad. Tik op Select om een hele groep afbeeldingen te kiezen of tik op afzonderlijke foto's om ze te selecteren. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  5. Tik op Kies een map.

    Image
    Image
  6. Selecteer een bestaande map in het linkerdeelvenster en tik op Locatie instellen.

    Om een nieuwe map te maken, tikt u op Maak map onderaan het scherm, voert u een naam in en tikt u nogmaals op Maak. Tik vervolgens op Locatie instellen.

    Image
    Image
  7. Tik in het scherm dat wordt geopend op Upload om de overdracht van bestanden te starten.

    Image
    Image

Mappen delen in Dropbox

Als je je bestanden of foto's aan je vrienden wilt laten zien, deel dan een hele map in Dropbox met hen. Tik in een map op de knop Share. Dropbox opent een venster waarin je een link naar de map kunt maken en deze kunt delen.

Image
Image

Dropbox is slechts een van de vele apps die je kunt gebruiken om de baas over je iPad te worden.

Aanbevolen: