Hoe werkt een wifi-positioneringssysteem?

Inhoudsopgave:

Hoe werkt een wifi-positioneringssysteem?
Hoe werkt een wifi-positioneringssysteem?
Anonim

Wi-Fi Positioning System (WPS) is een geolocatiesysteem dat afhankelijk is van wifi om compatibele apparaten en gebruikers te lokaliseren. Wi-Fi werkt vaak samen met GPS om de nauwkeurigheid te verbeteren. Bedrijven zoals Google, Apple en Microsoft gebruiken GPS om wifi-netwerken te identificeren, die vervolgens kunnen worden gebruikt om iemands apparaat te vinden in relatie tot wifi in de buurt.

Image
Image

Wi-Fi-positionering is handig in stedelijke omgevingen, waar veel draadloze netwerken uitzenden binnen hetzelfde gebied. Het is ook handig op plaatsen die buiten bereik zijn van GPS, zoals tunnels, grote gebouwen en ondergrondse constructies.

WPS werkt echter niet buiten het bereik van een wifi-signaal; als er geen Wi-Fi-netwerken in de buurt zijn, werkt WPS niet.

Wi-Fi Positioning System moet niet worden verward met Wi-Fi Protected Setup, dat dezelfde afkorting (WPS) heeft. Dit laatste is een draadloos netwerksysteem dat bedoeld is om apparaten sneller verbinding te laten maken met een netwerk.

Hoe wifi-locatieservices werken

Apparaten die zowel GPS als Wi-Fi hebben, kunnen worden gebruikt om informatie over de locatie van een netwerk terug te sturen naar een GPS-service. Het GPS-apparaat verzendt de serviceset of "BSSID" (MAC-adres) van het toegangspunt samen met de locatie bepaald door GPS.

Wanneer GPS wordt gebruikt om de locatie van een apparaat te bepalen, scant het ook nabijgelegen netwerken op openbaar toegankelijke informatie die kan worden gebruikt om het netwerk te identificeren. Zodra de locatie en netwerken in de buurt zijn gevonden, wordt de informatie online vastgelegd.

De volgende keer dat iemand in de buurt van een van die netwerken is maar geen goed GPS-signaal heeft, kan de service worden gebruikt om een geschatte locatie te bepalen, aangezien de locatie van het netwerk bekend is.

Stel dat je bijvoorbeeld volledige GPS-toegang hebt en dat je wifi is ingeschakeld in een supermarkt. De locatie van de winkel is gemakkelijk te herkennen omdat je GPS werkt, dus je locatie en wat informatie over eventuele wifi-netwerken in de buurt worden naar de verkoper gestuurd (zoals Google of Apple).

Later komt iemand anders de supermarkt binnen met wifi aan, maar omdat het buiten stormt, hebben ze geen GPS-signaal. Hun locatie kan nog steeds worden bepaald dankzij Wi-Fi-netwerkpositionering. Leveranciers zoals Microsoft, Apple en Google vernieuwen deze gegevens altijd en gebruiken deze om gebruikers nauwkeurigere locatieservices te bieden. En het wordt onvrijwillig bekendgemaakt; leveranciers hebben geen wifi-wachtwoorden nodig om bijdragende netwerken te vinden.

Het anoniem bepalen van gebruikerslocaties maakt deel uit van de servicevoorwaarden van vrijwel elke mobiele telefoonmaatschappij, hoewel de gebruiker bij de meeste telefoons locatieservices kan uitschakelen. Evenzo, als u niet wilt dat uw eigen draadloze netwerk op deze manier wordt gebruikt, kunt u zich mogelijk afmelden.

Afmelden voor wifi-tracking

Google biedt een manier voor beheerders van wifi-toegangspunten om zich af te melden voor de WPS-database. Voeg gewoon _nomap toe aan het einde van de netwerknaam (bijv. mynetwork_nomap) en Google zal het niet langer in kaart brengen.

Aanbevolen: