Vermijd draadloze telefoonstoringen via uw wifi

Inhoudsopgave:

Vermijd draadloze telefoonstoringen via uw wifi
Vermijd draadloze telefoonstoringen via uw wifi
Anonim

Als je problemen ondervindt met de kwaliteit van de gesprekken op je draadloze telefoon, heb je misschien je wifi thuis te danken aan die storing.

Wi-Fi en draadloze telefoons spelen niet goed samen

Draadloze huishoudelijke apparaten zoals magnetrons, draadloze telefoons en babyfoons kunnen de radiosignalen van draadloze Wi-Fi-netwerken verstoren. Wi-Fi-signalen kunnen echter interferentie veroorzaken in de andere richting, bij bepaalde typen draadloze telefoons. Als u een Wi-Fi-router te dicht bij een basisstation voor draadloze telefoons plaatst, kan dit leiden tot een slechtere spraakkwaliteit op de draadloze telefoon.

Dit probleem doet zich niet voor bij alle basisstations voor draadloze telefoons. De kans is het grootst dat de draadloze telefoon en de Wi-Fi-router beide op dezelfde radiofrequentie werken. Een router en basisstation die beide op de 2,4 GHz-band werken, hebben bijvoorbeeld de meeste kans op interferentie met elkaar.

De oplossing

Image
Image

Als je een storingsprobleem hebt met je draadloze telefoon, is de oplossing zo simpel als het vergroten van de afstand tussen je thuisrouter en het basisstation van de telefoon.

Hoewel veel routers het mogelijk maken om van kanaal te wisselen, specificeren niet veel fabrikanten van draadloze telefoons de frequentie waarop hun telefoons werken. Dus hoewel het misschien helpt om het kanaal van je 2,4 GHz-router te veranderen, ben je blind voor het ideale kanaal om te selecteren.

Als je kunt, zul je er ook voor zorgen dat je draadloze telefoonsysteem en je wifi-router op verschillende frequenties werken. Moderne wifi-routers gebruiken bijvoorbeeld de 5,0 GHz-band, die geen interferentie veroorzaakt met uw draadloze 2,4 GHz-telefoons.

Aanbevolen: