T1- en T3-lijnen voor netwerkcommunicatie

Inhoudsopgave:

T1- en T3-lijnen voor netwerkcommunicatie
T1- en T3-lijnen voor netwerkcommunicatie
Anonim

T1 en T3 zijn twee veelvoorkomende typen digitale datatransmissiesystemen die worden gebruikt in telecommunicatie. Oorspronkelijk ontwikkeld door AT&T in de jaren zestig om telefoondiensten te ondersteunen, werden T1-lijnen en T3-lijnen later een populaire optie voor het ondersteunen van zakelijke internetdiensten.

Image
Image

T-Carrier en E-Carrier

AT&T heeft zijn T-carrier-systeem ontworpen om de groepering van individuele kanalen in grotere eenheden mogelijk te maken. Een T2-lijn bestaat bijvoorbeeld uit vier geaggregeerde T1-lijnen. Evenzo bestaat een T3-lijn uit 28 T1-lijnen. Het systeem definieerde vijf niveaus - T1 tot en met T5:

Naam Capaciteit (maximale datasnelheid) T1 veelvouden
T1 1.544 Mbps 1
T2 6.312 Mbps 4
T3 44,736 Mbps 28
T4 274.176 Mbps 168
T5 400.352 Mbps 250

Sommige mensen gebruiken de term "DS1" om naar T1, "DS2" te verwijzen naar T2, enzovoort. De twee soorten terminologie kunnen in de meeste contexten door elkaar worden gebruikt. Technisch gezien verwijst DSx naar het digitale signaal dat over de overeenkomstige fysieke Tx-lijnen loopt, die koper- of glasvezelkabels kunnen zijn. "DS0" verwijst naar het signaal op één T-carrier gebruikerskanaal, dat een maximale gegevenssnelheid van 64 Kbps ondersteunt. Er is geen fysieke T0-lijn.

Terwijl T-carrier-communicatie in heel Noord-Amerika werd ingezet, nam Europa een vergelijkbare standaard aan, genaamd E-carrier. Een E-dragersysteem ondersteunt hetzelfde concept van aggregatie, maar met signaalniveaus genaamd E0 tot en met E5 en verschillende signaalniveaus voor elk.

Bottom Line

Sommige internetproviders bieden T-carrier-lijnen voor bedrijven om te gebruiken als speciale verbindingen naar andere geografisch gescheiden kantoren en naar internet. Bedrijven gebruiken huurlijn-internetdiensten om T1-, T3- of fractionele T3-prestaties te bieden, omdat dit de meest kosteneffectieve opties zijn.

Meer over T1-lijnen en T3-lijnen

Eigenaren van kleine bedrijven, appartementsgebouwen en hotels vertrouwden ooit op T1-lijnen als hun primaire methode van internettoegang voordat zakelijke DSL de overhand kreeg. T1- en T3-huurlijnen zijn dure zakelijke oplossingen die niet geschikt zijn voor particuliere gebruikers, vooral nu er zoveel andere snelle opties beschikbaar zijn voor huiseigenaren. Een T1-lijn heeft bij lange na niet genoeg capaciteit om de grote vraag naar internetgebruik tegenwoordig te ondersteunen.

Behalve dat ze worden gebruikt voor internetverkeer over lange afstanden, worden T3-lijnen vaak gebruikt om de kern van een zakelijk netwerk op het hoofdkantoor te bouwen. De kosten voor T3-lijnen zijn verhoudingsgewijs hoger dan die voor T1-lijnen. Met zogenaamde "fractionele T3-lijnen" kunnen abonnees voor een kleiner aantal kanalen betalen dan voor een volledige T3-lijn, waardoor de leasekosten enigszins dalen.

Aanbevolen: