Zoho Mail Gratis e-mailservice: voor- en nadelen

Inhoudsopgave:

Zoho Mail Gratis e-mailservice: voor- en nadelen
Zoho Mail Gratis e-mailservice: voor- en nadelen
Anonim

Zoho Mail is een solide e-mailservice die zich richt op professionals. Een gratis Zoho Mail-account biedt voldoende opslagruimte, POP- en IMAP-toegang en enige integratie met instant messaging en online kantoorsuites. Het kan echter nog nuttiger zijn bij het organiseren van e-mail, het identificeren van belangrijke berichten en contacten en het verzenden van standaardantwoorden.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tot 1TB opslagruimte, met 5GB gratis op een persoonlijk account.
  • POP- en IMAP-toegang.
  • Labels en uitgebreide zoekhulporganisatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan geen sjablonen gebruiken voor standaardantwoorden.
  • Geen opgeslagen zoekopdrachten en zelflerende mappen.
  • Beperkte spamfilter.

Wat is een kantoor zonder post? Niet de suite met online apps van Zoho natuurlijk. Zoho Mail is, net als de bewerkings-, spreadsheet- en presentatieprogramma's, ambitieus en staat in voor een desktoptoepassing.

Voldoende opslagruimte, POP- en IMAP-toegang

Je krijgt voldoende opslagruimte met Zoho Mail – 5 GB voor persoonlijke accounts, uitbreidbaar tot een volledige terabyte (tegen betaling) – en je kunt andere e-mailaccounts binnen Zoho Mail instellen voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Zoho Mail staat ook zowel POP- als IMAP-toegang toe.

Wat zowel via POP als IMAP werkt, is toegang tot Zoho Mail: u kunt het instellen in uw favoriete e-mailprogramma op uw bureaublad of in uw handpalm of Zoho Mail nieuwe berichten laten doorsturen naar elk e-mailadres. Een leuke toevoeging zou zijn dat het alleen bepaalde berichten doorstuurt met behulp van filters. De regels van Zoho Mail zijn over het algemeen een beetje beperkt in de acties die ze kunnen ondernemen.

Image
Image

Bij bepaalde betaalde accounts kunt u Zoho Mail ook instellen via Exchange ActiveSync, wat push-e-mail naar mobiele apparaten en een naadloze agenda en adresboeksynchronisatie brengt.

Filters en zoeken

De basisfuncties zijn er. Filters kunnen e-mail verwijderen of archiveren op basis van verschillende criteria, en ze kunnen ook labels toewijzen. De labels, Tags genaamd, worden geleverd in kleuren met Zoho Mail en met de snelle, krachtige zoekhulp om e-mail te ordenen en op te halen.

Image
Image

In staat zijn om zoekcriteria op te slaan als mappen zou handig zijn, net als zelflerende mappen. De spamfilter leert natuurlijk wel, en in mijn tests moest ik veel goede mail leren.

Voor het opstellen van nieuwe berichten en antwoorden biedt Zoho Mail berichtsjablonen die functioneren als tekstfragmenten die u eenvoudig in uw e-mails kunt invoegen voor veelgebruikte zinnen of hele mailings. U kunt meerdere e-mailhandtekeningen op dezelfde manier beheren en gebruiken.

Zoho Mail integreert e-mail met zijn andere applicaties en enigszins met Google Documenten. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig documenten delen en leads toevoegen aan de app voor klantrelatiebeheer of gebeurtenissen noteren, maar de interactie is vaak schaars. Zoho Mail detecteert geen datums en voor het zoeken naar de e-mail van een contactpersoon moet het adres worden gekopieerd en geplakt. De geïntegreerde Zoho Chat kan met menig instant messaging-netwerk praten.

Bottom Line

Zoho Mail wordt geleverd met handige sneltoetsen en de interface op het web is applicatie-achtig, met zowel een traditionele als een breedbeeldweergave. U kunt het archiveren automatiseren om mappen schoon te houden. Op sommige plaatsen lijkt het aantal functies, knoppen en menu's de eenvoud te hebben gewonnen.

Hoogtepunten

  • Zoho Mail is een gratis e-mailservice met 5 GB opslagruimte (en quota voor e-mail die per dag wordt verzonden en ontvangen) voor persoonlijk gebruik.
  • U kunt Zoho Mail instellen om e-mail op te halen van POP-accounts en te verzenden vanaf de webinterface met al uw adressen.
  • Zoho Mail zelf is toegankelijk via e-mailprogramma's en -services via zowel POP als IMAP.
  • Bepaalde betaalde Zoho Mail-accounts bieden ook Exchange ActiveSync voor push-e-mail en synchronisatie.
  • Met mappen en labels in vrije vorm kunt u uw e-mail ordenen. Regels bieden enige automatisering en spamfilterbestanden komen uit de inbox.
  • Een auto-responder die niet op kantoor is, kan namens u e-mails beantwoorden.
  • Flexibele zoekopties waarmee u veel criteria kunt combineren om e-mails (en bijgevoegde bestanden) precies te vinden.
  • Zoho Mail bevat Zoho Chat instant messaging en biedt enige integratie met Zoho-apps en Google Docs voor bijlagen.
  • E-mailgesprekken kunnen in context worden gelezen met een boomstructuur. Zoho Mail kan oude e-mail automatisch archiveren.
  • Met sjablonen kunt u e-mailtekst opslaan voor later hergebruik, en een outbox kan de bezorging van e-mail enige tijd vertragen om het verzenden mogelijk te maken.
  • Met zakelijke hostingplannen kunt u Zoho Mail gebruiken met uw eigen domeinen en e-mailbeleid (voor bijvoorbeeld quota en toegang).

Aanbevolen: