Is Alexa Down? Of ben jij het alleen?

Inhoudsopgave:

Is Alexa Down? Of ben jij het alleen?
Is Alexa Down? Of ben jij het alleen?
Anonim

Is Alexa echt down? Als uw Amazon Echo niet reageert, zijn de Amazon-servers dan niet beschikbaar? Of ben jij het alleen? Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden als Alexa niet werkt. Als het probleem aan jouw kant ligt, kan het wachten op de servers van Amazon letterlijk een eeuwigheid duren. Maar maak je geen zorgen, er zijn een paar manieren waarop we kunnen zien of de Amazon Echo-service in zijn geheel niet beschikbaar is of dat jij het bent.

Alexa, ben je down?

Het eerste wat je moet doen, is het haar gewoon vragen. Alexa heeft de mogelijkheid om zelf de netwerkstatus te controleren, dus ze zal je laten weten of er een Amazon Echo-storing is of dat de servers niet beschikbaar zijn.

  • Als Alexa zegt dat alles lijkt te werken, probeer dan een andere vaardigheid te gebruiken. Vraag haar naar het weer.
  • Als Alexa zegt dat ze een probleem heeft, als ze wordt omringd door een oranje gloeiende ring, of als je de bovenstaande stap tevergeefs hebt geprobeerd, moet je mogelijk je Echo-apparaat en mogelijk de router opnieuw opstarten.
  • Als je Amazon Echo-apparaat een ononderbroken rode ring heeft en Alexa helemaal niet reageert, is de mute-knop ingeschakeld. Tik op de knop Microphone om dempen in of uit te schakelen.

Je moet iedereen die met internet is verbonden, waarschuwen voordat je de router opnieuw opstart. Iedereen die met de router is verbonden, verliest voor een paar minuten de internetverbinding.

Controleer externe bronnen om te zien of er een groter probleem is

Als de servers van Amazon niet beschikbaar zijn, kun je je Alexa-apparaat misschien niet gebruiken, dus dat is een vrij goede aanwijzing dat het probleem bij Amazon ligt.

Soms kan Alexa echter lokaal reageren, zodat je altijd bronnen van derden kunt proberen voordat je besluit dat het probleem aan jouw kant ligt.

  • Zoek op Twitter naar alexa of alexadown. Vergeet niet op het tabblad Nieuwste bovenaan de zoekresultaten te tikken om de meest actuele resultaten te krijgen. Als een grote dienst als Alexa uitv alt, is dat meestal via Twitter.
  • Check a down detector Dit zijn websites die klachten op sociale media zoals Twitter en Facebook monitoren om storingen vast te stellen. Helaas zijn deze niet perfect, omdat niet elke klacht te wijten is aan een serverprobleem, en dichtbevolkte gebieden kunnen iets onnauwkeurigere rapporten opleveren. Een grote storing is echter meestal vrij duidelijk op de neerwaartse detectoren. Een paar goede websites om te proberen zijn downdetector, outage.report of Is It Down Right Now?
  • Controleer Alexa op je smartphone De Alexa-app is niet alleen voor het instellen van je nieuwe Echo-apparaat, je kunt Alexa er ook doorheen gebruiken. Tik op de blauwe cirkel onderaan om met Alexa te praten. Als Alexa op uw smartphone werkt maar de Amazon Echo-service niet werkt, ligt het probleem mogelijk bij de slimme luidspreker.
Image
Image

Wat te doen als Alexa alleen voor jou down is

Als Alexa je vertelde dat ze problemen had, melden Twitter of downdetectors geen problemen, en vooral als Alexa op andere apparaten werkt, ligt het probleem aan jouw kant. Dit is meestal een snelle oplossing, maar als het internet op al je apparaten is uitgeschakeld, heb je mogelijk een probleem met je provider.

  1. Herstart je Echo Dit is net zo eenvoudig als het loskoppelen van je slimme luidspreker van de muur en vervolgens weer aansluiten. Het duurt een paar seconden voordat het Echo-apparaat volledig opnieuw is opgestart. U ziet een blauw lampje terwijl het opnieuw wordt opgestart. Wanneer het blauwe lampje stopt met knipperen, is het klaar om instructies te volgen. Vraag of ze weer down is.
  2. Herstart de router Praten over routers kan mensen soms nerveus maken, maar het herstarten van de router is niet veel anders dan het herstarten van je Echo. Haal de stekker uit het stopcontact, wacht een paar seconden en steek de stekker er weer in. Vergeet niet iedereen in het huishouden te waarschuwen. Iedereen verliest internet totdat de router weer opstart en opnieuw verbinding maakt. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zorg ervoor dat je verbonden bent Controleer nogmaals of je wifi-netwerk is verbonden met internet. Het is gemakkelijk om onze smartphones te gebruiken en te geloven dat we goed verbonden zijn, maar uw smartphone kan verbinding maken via 4G in plaats van Wi-Fi. Gebruik een laptop of tablet om de verbinding te verifiëren, of als je geen toegang hebt tot deze apparaten, schakel de gegevensverbinding op je smartphone uit en probeer vervolgens toegang te krijgen tot internet. Als je problemen hebt met je internetverbinding, kan onze gids voor het oplossen van problemen met draadloze netwerken helpen.

  4. Maak opnieuw verbinding met wifi. Probeer de Amazon Echo te verbinden met wifi via de Alexa-app op je smartphone. Zo weet je zeker dat je het juiste wachtwoord hebt en verbinding hebt met internet.

    1. Tik in de smartphone-app onderaan op Apparaten.
    2. Kies Echo & Alexa
    3. Skies het Echo apparaat met het probleem
    4. Tik op de knop Wijzigen naast Wi-Fi-netwerk. Dit zal je helpen om verbinding te maken met wifi.
  5. Probeer een nieuw wachtwoord. Als uw wifi-wachtwoord het asterisk-symbool () gebruikt, probeer dan het wachtwoord te wijzigen in iets zonder dit symbool. Sommige gebruikers melden problemen bij het verbinden met de Echo wanneer dit symbool deel uitmaakt van het wachtwoord, zelfs wanneer andere apparaten prima verbinding kunnen maken.
  6. Reset je Echo De laatste stap is het resetten van de Amazon Echo naar de fabrieksinstellingen. Raadpleeg de instructies van Amazon voor het resetten van je specifieke Alexa-apparaat. Nadat het apparaat is gereset, kunt u het instellen zoals u deed toen het nieuw uit de doos kwam. Dit zou de meeste problemen met het apparaat zelf moeten oplossen.

Wat kan Alexa doen zonder internet?

Als de servers van Amazon niet werken of je geen verbinding kunt maken met internet, wordt Alexa ernstig beperkt. Alexa wordt beschouwd als een "dunne" client, wat betekent dat het meeste zware werk aan de kant van Amazon wordt gedaan.

Dit omvat spraakherkenning.

Om ervoor te zorgen dat Alexa begrijpt wat je zegt, neemt ze je stem op en stuurt deze naar Amazon om het voor haar op te splitsen. Dit betekent dat zelfs de meest elementaire commando's, zoals het instellen van een timer, een internetverbinding vereisen

Je Amazon Echo-luidspreker kan nog steeds fungeren als een Bluetooth-luidspreker, maar je moet de smartphone, tablet of een ander apparaat eerder met je Echo hebben gekoppeld. De Echo-luidspreker kan problemen ondervinden bij het koppelen van nieuwe apparaten zonder internetverbinding.

Aanbevolen: