Hoe de Microsoft Office-app op Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Microsoft Office-app op Android te gebruiken
Hoe de Microsoft Office-app op Android te gebruiken
Anonim

Microsoft heeft aparte mobiele apps voor zijn Office-softwarepakket, zoals Word, Excel en PowerPoint. In 2019 bracht het bedrijf een alles-in-één Office-app voor Android en iOS uit die de hierboven genoemde software bevat, evenals bestandsopslag, notities en PDF-tools. Hier leest u hoe u de app instelt en een overzicht van alles wat u kunt doen met de Android-versie.

De Microsoft Office-app is compatibel met Android 7.0 (Nougat) en hoger. Er is ook een iPhone-versie voor apparaten met iOS 12.0 of hoger.

Hoe Microsoft Office voor Android in te stellen

De Office-app is beschikbaar in de Google Play Store. Nadat je het hebt gedownload, zijn er maar een paar stappen voordat je het kunt gebruiken.

  1. Start de Office-app en tik vervolgens op VERBIND UW ACCOUNT.
  2. Voer uw e-mailadres, telefoonnummer of Skype-gebruikersnaam in.
  3. Tik op Volgende.
  4. Voer wachtwoord in. U kunt ook de Microsoft Authenticator-app gebruiken om toegang te krijgen tot uw account.
  5. Tik op Aanmelden.

    Image
    Image
  6. Je ziet nu alle bestanden met betrekking tot dat account in de app.
  7. Tik op Home en tik vervolgens op een programma om alleen die bestandstypen te zien. U kunt kiezen uit Word, Excel, PowerPoint, PDF, Media of Notes.

    Image
    Image

Microsoft Office voor Android-app-instellingen

De Office-app heeft een reeks instellingen die u kunt aanpassen. Boven aan het instellingenscherm staat Connected Services, maar het is slechts informatief, u kunt niets wijzigen. Daaronder zijn vier secties: Bestandsvoorkeuren, Automatische downloads, Meldingen en Meer.

Om toegang te krijgen tot de instellingen van de Office-app, tikt u op de profielfoto naast de Home-knop en tikt u vervolgens op Instellingen.

Image
Image

Dit zijn de instellingen die u kunt wijzigen:

  • Bestandsvoorkeuren: Bevat het openen van bestanden in de mobiele weergave en het instellen van een standaardopslaglocatie voor nieuwe bestanden.
  • Automatische downloads: Omvat standaard het downloaden van de meest recente en aanbevolen bestanden en het toestaan van automatische downloads bij gebruik van mobiele data.
  • Meldingen: stel deze opties in om een melding te krijgen wanneer iemand een bestand met u deelt en wanneer iemand een gedeeld bestand bewerkt.
  • Meer: Bevat hulp en ondersteuning, privacy en machtigingen, feedback verzenden en Office resetten.
  • Help en ondersteuning: bevatten links naar de ondersteuningspagina van de app.
  • Privacy en machtigingen: geeft een overzicht van de gegevens die u wilt delen, inclusief diagnostische gegevens en verbonden ervaringen die inhoud analyseren of downloaden om gepersonaliseerde aanbevelingen en suggesties te doen.
  • Feedback verzenden: Hier heb je drie opties: ik vind iets leuk, ik vind iets niet leuk en ik heb een idee. Voor elke optie kunt u een screenshot bijvoegen.
  • Reset Office: Wist lokale gegevens en gebruikersprofielen; het logt u ook uit en u verliest alle niet-opgeslagen gegevens.

Wat u kunt doen met Microsoft Office voor Android

Je kunt veel doen met de Office-app. U kunt notities, afbeeldingen en documenten toevoegen (Word, Excel en PowerPoint). U kunt ook Office Lens gebruiken, een scanner-app die krabbels van whiteboards, schoolborden en afgedrukte documenten digitaliseert.

  1. Om een bestand toe te voegen, tikt u op het plusteken.
  2. Tik op Notes om Microsoft Sticky Notes te openen.
  3. Tik op Lens om een afbeelding toe te voegen (je standaard camera-app wordt geopend). U kunt afbeeldingsbestanden toevoegen die op uw telefoon zijn opgeslagen, een foto maken of Microsoft Whiteboard openen, een digitaal canvas voor samenwerking.
  4. Tik op Documents en kies een optie in het volgende scherm om een Office-bestand te maken.

    Image
    Image

Office-app-acties gebruiken

Tik ten slotte op Acties om toegang te krijgen tot extra functionaliteit. Vanuit dit scherm kun je onderweg allerlei taken uitvoeren. Je kunt zowel bestanden overzetten als delen met telefoons in de buurt waarop de Microsoft Office-app is geïnstalleerd.

Image
Image

Andere acties die u kunt doen zijn:

  • Een afbeelding converteren naar tekst of een tabel
  • Onderteken een PDF
  • Scan een afbeelding of document naar PDF
  • Scan een QR-code

Bestanden overzetten

Ten eerste kun je bestanden uitwisselen tussen je telefoon en computer door de twee apparaten tijdelijk te koppelen. Elke keer dat u bestanden wilt overzetten, moet u dit proces herhalen.

  1. Tik op Bestanden overzetten.
  2. Tik op Verzenden of Ontvangen.
  3. Ga naar transfer.office.com op je computer.

    Image
    Image
  4. Scan de QR-code die op het scherm verschijnt.
  5. Tik op Pair op uw smartphone en selecteer Pair op uw computer als de vermelde nummers overeenkomen.
  6. Je kunt nu bestanden overzetten.

Bestanden delen

Je kunt ook bestanden delen tussen telefoons in de buurt. Op beide telefoons moet de app zijn geïnstalleerd; om te delen duurt slechts een paar tikken.

  1. Tik op Deel in de buurt.
  2. Tik op Verzenden of Ontvangen.

    Image
    Image
  3. Tik op de tweede telefoon op Verzenden of Ontvangen.
  4. Tik op Nodig iemand uit om gemakkelijk te delen om een downloadlink te sturen.

Aanbevolen: