OCR gebruiken in Microsoft Office

Inhoudsopgave:

OCR gebruiken in Microsoft Office
OCR gebruiken in Microsoft Office
Anonim

Microsoft Office Document Imaging was een functie die standaard werd geïnstalleerd in Windows 2003 en eerder. Het converteerde de tekst in een gescande afbeelding naar een Word-document. Redmond heeft het echter verwijderd in Office 2010, en vanaf Office 2016 heeft het het nog niet teruggezet.

Het goede nieuws is dat u het zelf opnieuw kunt installeren in plaats van OmniPage of een ander relatief duur commercieel programma voor optische tekenherkenning (OCR) aan te schaffen. Het opnieuw installeren van Microsoft Office Document Imaging is relatief pijnloos.

Zodra je dit hebt gedaan, kun je de tekst van een document in Word scannen. Hier is hoe.

Open Microsoft Office Document Imaging

Image
Image

Klik op Start > Alle programma's > Microsoft Office. U vindt Document Imaging in die groep toepassingen.

Start de scanner

Image
Image

Laad het document dat u wilt scannen in uw scanner en zet de machine aan. Kies onder Bestand Nieuw document scannen.

Kies de voorinstelling

Image
Image

Kies de juiste voorinstelling voor het document dat u scant.

Kies papierbron en scan

Image
Image

De standaardinstelling van het programma is om papier uit de automatische documentinvoer te halen. Als dat niet is waar u wilt dat het vandaan komt, klikt u op Scanner en schakelt u dat vakje uit. Klik vervolgens op de knop Scan om de scan te starten.

Stuur tekst naar Word

Image
Image

Zodra het scannen is voltooid, klikt u op Extra en selecteert u Send Text to Word. Er wordt een venster geopend waarin u kunt kiezen of u de foto's in de Word-versie wilt bewaren.

Bewerk het document in Word

Image
Image

Het document wordt geopend in Word. OCR is niet perfect, en je zult waarschijnlijk wat moeten bewerken, maar denk aan al het typen dat je hebt opgeslagen!

Aanbevolen: