Mac versus pc voor grafisch ontwerp

Inhoudsopgave:

Mac versus pc voor grafisch ontwerp
Mac versus pc voor grafisch ontwerp
Anonim

De beslissing tussen het kopen van een Mac of een Windows-pc is eenvoudiger geworden. Omdat zoveel van wat we op onze computers doen browsergebaseerd en cloudgebaseerd is en omdat de softwareprogramma's die ooit voor één platform werden ontwikkeld, nu voor beide zijn ontwikkeld, is het een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Jarenlang hadden Macs de voorkeur in de ontwerpwereld, terwijl pc's met het Windows-besturingssysteem de zakenwereld domineerden. Als we kijken naar de twee voor grafisch ontwerpwerk, ligt de nadruk op de verwerking van afbeeldingen, kleur en type, de beschikbaarheid van software en algemeen gebruiksgemak.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Apple richt zich op kleuren en lettertypen.
  • De digitale assistent is Siri.
  • Geen touchscreen-laptops, maar iPads integreren met computers.
  • Mac-software is beschikbaar op pc.
  • Betere integratie tussen apparaten.
  • Kan vergelijkbare resultaten bereiken als een Mac.
  • De digitale assistent is Cortana.
  • Touchscreen-laptops.
  • Windows-software is beschikbaar op Mac.

Als je eerdere ervaring hebt met een van beide platforms, kun je je waarschijnlijk prima houden aan het platform dat je het meest gebruikt. Beide opties bieden de software- en hardwarekracht die nodig is om grafische afbeeldingen te maken. Beide ondersteunen randapparatuur zoals stylussen, tablets en digitale assistenten die uw werk gemakkelijker maken.

Een nieuwe gebruiker kan alles doen wat hij wil, ongeacht of hij een Mac of een pc kiest, maar hij moet de sterke punten en beperkingen van elk ervan kennen. Macs zijn over het algemeen duurder, maar richten zich op compatibiliteit. Pc's hebben meer software beschikbaar, maar Windows heeft niet de naadloze integratie tussen apparaten zoals Apple macOS, iPadOS en iOS.

Grafiek, kleur en type: Apple is ontworpen om te werken

  • Apple streeft ernaar lettertypen, kleuren en ontwerpen met minimale inspanning op meerdere platforms te laten werken.
  • Kan nu de meeste dingen die Macs kunnen.

Het omgaan met afbeeldingen, kleur en tekst is een aanzienlijk deel van het werk van een grafisch ontwerper. Vanwege Apple's lange geschiedenis als computer van de ontwerper, richtte het bedrijf zich op het verbeteren van de verwerking van kleuren en lettertypen, vooral bij het overgaan van scherm en bestand naar print.

Als je alleen al op dit punt moest kiezen tussen een Mac en een pc, heeft Apple een klein voordeel. Dezelfde resultaten kunnen echter worden bereikt op een pc. Voor webdesign wint geen van beide het, hoewel je toegang tot beide besturingssystemen nodig hebt om je sites op alle platforms te testen.

Software: beide platforms hebben wat u nodig heeft

  • Vorige software voor alleen Windows is nu beschikbaar voor Mac.
  • De meeste grote programma's zijn ontwikkeld voor beide platforms.
  • Vorige software voor alleen Apple is nu beschikbaar op pc.
  • De meeste programma's zijn ontwikkeld voor beide platforms.
  • Over het algemeen meer software beschikbaar voor pc.

De besturingssystemen van beide platforms zijn robuust. Windows 10 biedt touchscreens, vensterbeheer en Cortana. Apple blijft achter bij touchscreens, maar Siri is beschikbaar op desktop- en laptopcomputers.

Microsoft 365 heeft de meest populaire Windows-applicaties ter wereld beschikbaar gemaakt voor Mac-gebruikers. Windows-pc's hebben een voorsprong in gamingsoftware. Terwijl Macs een vliegende start maakten met muziek met iTunes, GarageBand en de Apple Music-service, kwam het veld gelijk toen iTunes en Apple Music beschikbaar kwamen op pc's. Beide bieden toegang tot de cloud voor opslag en samenwerking, terwijl de videobewerkingssoftware van derden die beschikbaar is voor macOS robuuster is.

Wat betreft grafisch ontwerp is er geen significant verschil in de beschikbare software voor de Mac of pc. Alle belangrijke applicaties, inclusief Adobe Creative Cloud-applicaties zoals Photoshop, Illustrator en InDesign, zijn ontwikkeld voor beide platforms. Omdat de Mac vaak wordt beschouwd als de computer van de ontwerper, zijn er enkele handige tools en programma's die alleen voor Mac zijn. Over het algemeen is er echter meer software beschikbaar voor de pc, vooral als u zich richt op een bepaalde branche, gaming of 3D-weergaven voor architectuur.

Gebruiksgemak: Macs zijn gebruiksvriendelijker

  • Apple macOS, iPadOS en iOS werken naadloos samen voor bestandsbeheer en cloudopslag.
  • Recente Windows-releases zijn gebruiksvriendelijker geworden.
  • Windows-platform maakt meer maatwerk mogelijk.

Apple richt zijn besturingssysteem op gebruiksgemak en introduceert bij elke release nieuwe functies die de gebruikerservaring verbeteren. De integratie van applicatie naar applicatie zorgt voor een schone workflow. Hoewel dit het duidelijkst is in de consumententoepassingen van het bedrijf, zoals Foto's en iMovie, gaat het door tot professionele tools en producten van derden. Hoewel Microsoft de gebruikerservaring in het Windows-besturingssysteem heeft verbeterd, wint Apple in de categorie gebruiksgemak.

Eindoordeel

De keuze kan te maken hebben met uw bekendheid met Windows of macOS. Doordat Apple zijn computers maakt, is de kwaliteit relatief hoog en zijn de computers relatief duur. Microsoft Windows draait op krachtige computers en op minder krachtige computers. Als je alleen een computer nodig hebt voor e-mail en websurfen, is een Mac een overkill.

Het nadeel van de Mac was de prijs, maar als je een Mac wilt en een krap budget hebt, kijk dan eens naar de iMac op consumentenniveau, die krachtig genoeg is voor grafische ontwerptaken. Uiteindelijk, zeker als je begint met ontwerpen, ben je waarschijnlijk net zo goed af met een pc met Windows 10. Met slim winkelen kun je een krachtig apparaat krijgen voor minder geld dan een Mac, en kun je dezelfde ontwerpsoftware gebruiken op het. Uw creativiteit, niet de kosten van de computer, bepalen het resultaat van uw werk.

Aanbevolen: