Hoe maak je een telefonische vergadering met Skype

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een telefonische vergadering met Skype
Hoe maak je een telefonische vergadering met Skype
Anonim

Skype is een goed hulpmiddel voor het organiseren van telefonische vergaderingen. Omdat het een populaire service is, zul je waarschijnlijk mensen vinden die je wilt toevoegen aan je groepsgesprek met behulp van de app. Het is ook beschikbaar op meerdere platforms en bellen met andere Skype-gebruikers is gratis. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. In deze handleiding laten we u zien hoe u een groepsgesprek opzet met Skype, of u nu een desktop of mobiel apparaat gebruikt.

De informatie in deze handleiding is van toepassing op alle versies van Skype.

Neem deel aan een telefonische vergadering

U kunt maximaal 50 deelnemers hebben aan een audioconferentiegesprek, inclusief uzelf. Het maximale aantal videostreams dat u tijdens een gesprek kunt hebben, is afhankelijk van het platform en het apparaat dat u gebruikt. De andere deelnemers moeten in uw contactenlijst staan, dus zorg ervoor dat u ze toevoegt voordat u het gesprek start. Mensen die geen Skype hebben, kunnen deelnemen aan het groepsgesprek via de webclient van de app. In dit geval nemen ze deel als bezoeker en is inloggen niet nodig.

Groepsgesprekken met meer dan 25 deelnemers zijn belloos. In plaats daarvan ontvangen mensen een melding dat het gesprek is gestart en kunnen ze de knop Gesprek deelnemen selecteren wanneer ze klaar zijn. Als je een videogesprek start met minder dan 25 deelnemers, kun je ervoor kiezen om wel of niet ringloos te gaan.

Voordat u een telefonische vergadering start, moet u ervoor zorgen dat u een stabiele internetverbinding, de nieuwste versie van Skype en een werkende microfoon hebt.

Een groepsgesprek starten op Skype

Zo start u een nieuw groepsgesprek op Skype voor zowel desktop als mobiele platforms:

  1. Selecteer op het tabblad Oproepen het pictogram Nieuwe oproep.
  2. Zoek en selecteer de deelnemers die u wilt bellen.

    Image
    Image
  3. Druk op de Call-knop in de rechterbovenhoek van het scherm om de oproep te starten.

    Image
    Image
  4. Je kunt ook een groepsgesprek starten via een gratis link van Skype. Je kunt het delen in een Gmail- of Outlook-bericht, of je kunt het naar het klembord kopiëren.

    Image
    Image

Terwijl contacten uw oproep aannemen en deelnemen aan de conferentie, verandert de kleur van hun pictogrammen in heldergroen, zoals altijd het geval is tijdens gesprekken. U kunt tijdens het gesprek zien wie er aan het woord is aan de lichte halo die rond hun naam en pictogram verschijnt.

De groepsoproep is aanvankelijk naamloos. Je kunt de naam wijzigen door de naam te selecteren en een nieuwe te typen.

Je kunt meer mensen toevoegen aan je groepsgesprek zodra het is gestart. Selecteer gewoon de Toevoegen knop. Je kunt ook opnieuw verbinding maken met iemand die per ongeluk is weggevallen tijdens het gesprek.

Een groepsgesprek starten op Skype Nu vergaderen

Met Skype Meet Now kun je Skype gebruiken zonder account of app. U kunt deelnemers uitnodigen met een unieke URL. Deelnemers kunnen deelnemen via Skype op het web of een mobiele app.

  1. Ga naar de Skype-website en klik op Create a free meeting om een meetinglink te genereren.

    Image
    Image
  2. Klik op Deel uitnodigen.

    Image
    Image
  3. Je kunt de link kopiëren of delen in een Outlook- of Gmail-bericht.

    Image
    Image
  4. Klik op Start gesprek.

    Image
    Image
  5. Schakel audio en video in als je wilt en klik opnieuw op Start Call.

    Image
    Image
  6. Klik op de rode End Call knop wanneer de vergadering is afgelopen.

    Image
    Image

Andere dingen die u kunt doen in een Skype-groepsgesprek

Skype heeft een paar andere voordelen voor mensen die de functie voor groepsoproepen gebruiken, waaronder:

  • Oproepopname: u kunt uw groepsoproepen opslaan voor latere beoordelingen en het maken van aantekeningen. Skype slaat opnames maximaal 30 dagen op.
  • Vage achtergronden: met Skype kun je achtergrondvervaging inschakelen voor die dagen dat je kantoor of huis een puinhoop is en je niet wilt dat je collega's het zien.
  • Scherm delen: u kunt gemakkelijk presentaties, werkmateriaal en meer delen tijdens groepsgesprekken.

Aanbevolen: