Command & Conquer: gratis pc-game downloaden

Inhoudsopgave:

Command & Conquer: gratis pc-game downloaden
Command & Conquer: gratis pc-game downloaden
Anonim

Fans van de Command & Conquer RTS-games kunnen de klassieke titel waarmee het allemaal begon gratis op internet spelen. Ontdek waar u de originele Command & Conquer. kunt downloaden

Waar vind je Command & Conquer online

De originele 1995-versie van Command & Conquer is nog steeds te vinden op sommige websites van derden, maar om deze te kunnen spelen, moet u een DOS-emulator gebruiken, zoals DOSBox. De editie die in 2007 werd uitgebracht door Electronic Arts wordt niet langer gehost of beschikbaar op de website van EA; CnCNet.org biedt echter de nieuwste en beste gratis versie van Command & Conquer voor Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Mac OS X en Linux.

Image
Image

Deze gratis versie van Command & Conquer bevat zowel campagnes voor één speler als een spelmodus voor meerdere spelers. Het bevat ook verbeteringen aan de code van het spel ter ondersteuning van afbeeldingen met hoge resolutie, verbeterde snelheid, chat en een kaarteditor.

Command & Conquer Download Links

Dit zijn je beste keuzes om te genieten van de klassieke Command & Conquer-ervaring:

  • Op CnCNet.org kunt u een gratis versie van Command & Conquer downloaden voor uw specifieke besturingssysteem.
  • Bij BestOldGames kun je een ROM downloaden van de C&C Gold Version voor DOS.

Wat is Command & Conquer?

Command & Conquer is een re altime strategiespel dat in 1995 werd uitgebracht. Het verhaal speelt zich af in een alternatieve tijdlijn waar twee wereldmachten in oorlog zijn over de controle van een mysterieus element genaamd Tiberium. Command & Conquer is ontwikkeld door Westwood Studios, hetzelfde ontwikkelingsbedrijf dat Dune II, een van de vroege re altime strategiespellen, heeft gemaakt. Terwijl Dune II het RTS-genre hielp definiëren, heeft Command & Conquer het geperfectioneerd door een aantal nieuwe functies te introduceren die de formule hebben gepopulariseerd.

Command & Conquer bevat twee verhaallijnen voor één speler die elk een van de twee belangrijkste facties van de game volgen: het Global Defense Initiative (GDI) en de Brotherhood of Nod. Spelers verzamelen Tiberium, de primaire grondstof van het spel, om gebouwen te bouwen, nieuwe technologie te onderzoeken en militaire eenheden te creëren. De twee campagnes zijn onderverdeeld in verschillende missies, die elk worden ingeleid door live-action tussenfilmpjes. Het primaire doel van de meeste missies is om de vijand te verslaan of de controle over vijandelijke gebouwen over te nemen.

Naast de campagnes voor één speler bevat Command & Conquer ook een online multiplayer-component. Oorspronkelijk uitgebracht voor MS-DOS, is de game sindsdien geport naar Windows, macOS, Sega Saturn, PlayStation en Nintendo 64.

Over de Command & Conquer-serie

In de loop der jaren heeft de Command & Conquer-serie meer dan 20 verschillende games en uitbreidingspakketten gezien, waarvan de nieuwste in 2012 werd uitgebracht met de titel Command & Conquer: Tiberium Alliances. De serie wordt beschouwd als een van de baanbrekende franchises voor videogames die hebben bijgedragen aan de popularisering van het real-time strategiegenre.

De originele Command & Conquer werd zowel kritisch als commercieel goed ontvangen. Westwood Studios werd in 1998 overgenomen door Electronic Arts, dat nieuwe C&C-games bleef ontwikkelen totdat het bedrijf uiteindelijk opging in EA Los Angeles. In 2007 werd de originele Command & Conquer uitgebracht als freeware om de 12e verjaardag van de release te vieren, evenals een promotiecampagne in afwachting van de release van Command & Conquer 3: Tiberium Wars.

Aanbevolen: