Een Xbox One-controller verbinden met een iPhone

Inhoudsopgave:

Een Xbox One-controller verbinden met een iPhone
Een Xbox One-controller verbinden met een iPhone
Anonim

Apple's iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten kregen officiële ondersteuning voor de Xbox-controllers van Microsoft na de lancering van iOS 13. Dit betekent dat elke nieuwe Xbox-gamepad kan worden gebruikt als een iPhone-controller voor het spelen van iOS-videogames. Geen hacking, speciale kabels of hardware van derden nodig. Hier leest u hoe u een Xbox-controller voor iPhone-gaming kunt inschakelen met de instellingen die al in uw smartphone zijn ingebouwd.

De instructies in deze handleiding zijn van toepassing op iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13 en macOS Catalina of hoger.

Een Xbox-controller verbinden met iPhone

Het aansluiten van een Xbox-gamecontroller op een iPhone, iPod touch of iPad is vrij eenvoudig en duurt niet langer dan een paar minuten. Hier is hoe:

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw iPhone en dat de nieuwste versie van iOS is geïnstalleerd voordat u begint.

  1. Ga naar Instellingen > Bluetooth op uw iOS-apparaat. Als Bluetooth is uitgeschakeld, tik je op de tuimelschakelaar om het in te schakelen.
  2. Druk op de Xbox-logo-knop in het midden van de controller om hem aan te zetten.

    Alleen Xbox-controllers met Bluetooth-ondersteuning kunnen verbinding maken met je iOS-apparaat. U kunt controleren op Bluetooth-ondersteuning in de doos van de controller, als u deze nog heeft, of door naar de controller zelf te kijken. Nieuwere Xbox-controllers met Bluetooth-ondersteuning hebben een traditionele audio-aansluiting, terwijl oudere modellen alleen een vierkante poort hebben.

    Image
    Image
  3. Druk stevig op de Sync-knop bovenaan de controller totdat de Xbox-logoknop begint te knipperen.

    Image
    Image

    De Sync-knop is de kleine zwarte knop met de drie gebogen lijnen ernaast. Het is dezelfde knop die je gebruikt om de Xbox-controller op een pc of Xbox One-console aan te sluiten.

  4. Je Xbox-controller zou moeten verschijnen in de lijst met andere apparaten. Tik op de naam om het te koppelen aan je iOS-apparaat.

    Als je je Xbox-controller met je Xbox One wilt gebruiken nadat je hem op je iPhone of iPad hebt aangesloten, moet je hem opnieuw koppelen met de console. Het is misschien een goed idee om één controller voor je Xbox One-console te kopen en een andere om als Xbox-telefooncontroller te gebruiken.

  5. Open de iOS-videogame van je keuze en tik op Controller, of een soortgelijke formulering, in de instellingen in de app.

Kun je Xbox-controllers verbinden met iPhones met iOS 12?

De mogelijkheid om Xbox-controllers aan te sluiten op een iPhone of iPad wordt alleen officieel ondersteund in iOS 13 en hoger. Om een Xbox-controller te koppelen met een apparaat met iOS 12 of een eerdere versie van het Apple-besturingssysteem, moet je je iPhone of iPad jailbreaken en vervolgens de Cydia-app installeren, die de functionaliteit toevoegt.

Jailbreaken van je iPhone of iPad kan de garantie van het apparaat ongeldig maken.

Aangezien iOS 13 een volledig gratis update is voor de meeste iPhone- en iPad-bezitters, wordt het ten zeerste aanbevolen om het besturingssysteem van uw apparaat bij te werken en een Xbox-controller aan te sluiten op de officiële manier zoals hierboven beschreven.

iOS 13 is beschikbaar op iPhone-modellen vanaf de iPhone SE en hoger. iPhone 5-modellen en ouder kunnen niet upgraden naar iOS 13. Apple beschouwt ze als te verouderd voor moderne functies en apps.

In wezen kun je een ouder iPhone-model jailbreaken om Xbox-controllers te ondersteunen, maar het apparaat is mogelijk niet krachtig genoeg om de videogames te spelen die controllers ondersteunen. Veel populaire iPhone-games vereisen een van de nieuwste versies van iOS om zelfs maar te kunnen draaien.

Welke iPhone-games ondersteunen Xbox-controllers?

Een groeiend aantal videogames op iPhone ondersteunt Xbox-controllers en andere traditionele gamepads. De iOS-versies van Fortnite en Stardew Valley zijn twee van de meest populaire titels met ondersteuning voor Xbox-controllers. Enkele andere titels waarmee u uw controller kunt gebruiken zijn:

  • Don't Starve: Pocket Edition
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • Terraria
  • De hertengod
  • PewDiePie: Legend of Brofist
  • Pang Adventures
  • Shantae: Risky Adventure
  • Roblox
  • Attack the Light: Steven Universe Light RPG

Aanbevolen: