Een harde reset uitvoeren op uw stereosysteem

Inhoudsopgave:

Een harde reset uitvoeren op uw stereosysteem
Een harde reset uitvoeren op uw stereosysteem
Anonim

De meeste mensen begrijpen intuïtief de waarde van het opnieuw opstarten van computers of smartphones, maar het opnieuw opstarten van stereosystemen is een minder begrepen benadering om audiogerelateerde problemen op te lossen.

Voordat je besluit je stereo op te sturen voor reparatie, te verkopen of een nieuwe te kopen, is misschien een simpele herstart voldoende. Het opnieuw opstarten van een stereosysteem is heel eenvoudig en kan door iedereen worden uitgevoerd, zelfs als je geen ervaring hebt met het werken met elektronica of stereo's.

Houd er rekening mee dat opnieuw opstarten en opnieuw instellen niet hetzelfde betekenen. Bij de meeste elektronica houdt herstarten in dat de stroom wordt uitgeschakeld, terwijl resetten de software wist en opnieuw begint.

Weet waar je op moet letten

Image
Image

Als een product entertainment-georiënteerd is en stroom nodig heeft om te werken, is het een vrij veilige gok dat het het soort elektronica bevat dat kan bevriezen tot het punt waarop geen enkele hoeveelheid gebruikersinvoer een reactie genereert.

Misschien is de component ingeschakeld terwijl het voorpaneel verlicht is, maar werken de knoppen, wijzerplaten of schakelaars niet zoals bedoeld. Of het kan zijn dat de lade van een schijfspeler niet opengaat of een geladen schijf niet afspeelt. Producten kunnen zelfs niet luisteren naar een draadloze/IR-afstandsbediening naast de gebruikersinterface op het voorpaneel.

Ontvangers, versterkers, digitaal-naar-analoog-converters, cd-/dvd-/Blu-ray-spelers en digitale media-apparaten bevatten de soorten circuits en microprocessorhardware die je zou kunnen vinden in smartphones, tablets, laptops of computers. Hoe goed ontworpen moderne apparatuur ook kan zijn, soms heeft het een beetje hulp van ons nodig bij het af en toe uitzetten of opnieuw opstarten.

Er zijn twee manieren om dergelijke resets uit te voeren op audiocomponenten, die beide minder dan een minuut in beslag nemen.

Koppel de component los

Image
Image

Je bent misschien al bekend met de techniek om het apparaat gewoon los te koppelen. De eenvoudigste manier om een audiocomponent opnieuw in te stellen, is door deze los te koppelen van de stroombron, 30 seconden te wachten, vervolgens weer aan te sluiten en het opnieuw te proberen.

Het wachtende gedeelte is belangrijk omdat de meeste elektronische technologie condensatoren bevat. Condensatoren houden een reserve aan energie vast terwijl het apparaat is aangesloten - het duurt even voordat ze zijn ontladen nadat ze zijn losgekoppeld van de stroom.

Het is je misschien opgevallen dat het tot tien seconden kan duren voordat de stroomindicator-LED op het voorpaneel van een component verdwijnt. Als u niet lang genoeg wacht, wordt het apparaat nooit echt uitgeschakeld om het probleem te verhelpen.

Als je de procedure correct volgt en er geen ernstiger probleem is dat je moet aanpakken, kun je verwachten dat alles weer normaal werkt nadat je hem weer hebt aangesloten.

Voer een harde/fabrieksreset uit

Image
Image

Als het loskoppelen en opnieuw aansluiten van de stroom niet helpt, bieden veel componentmodellen een speciale resetknop of een procedure om terug te keren naar de fabrieksinstellingen. In beide gevallen is het het beste om de producthandleiding te raadplegen of rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant om de betrokken stappen te begrijpen.

Een resetknop moet meestal een bepaalde tijd worden ingedrukt, maar soms ook terwijl je een andere knop ingedrukt houdt. De instructies voor het uitvoeren van een harde reset zijn meestal het gelijktijdig indrukken van verschillende knoppen op het voorpaneel, die kunnen verschillen afhankelijk van het merk en model.

Sony hifi-stereosystemen kunnen bijvoorbeeld worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen met een of meer knoppen zoals ENTER, STOP, FUNCTION, DJ OFF of PUSH ENTER.

Dit soort stereo-resets zal het geheugen wissen en de meeste - zo niet alle - instellingen die u mogelijk hebt ingevoerd (bijv.aangepaste instellingen, netwerk-/hubprofielen, radiovoorinstellingen) sinds het product voor het eerst uit de doos werd gehaald. Dus als u specifieke volume- of equalizerniveaus had voor elk van de kanalen van uw ontvanger, kunt u verwachten dat u ze helemaal opnieuw moet instellen. Favoriete zenders of radiostations? Misschien wil je ze eerst opschrijven, tenzij je een scherp geheugen hebt.

Als het resetten van een onderdeel naar de fabrieksinstellingen niet werkt, is het mogelijk dat het apparaat defect is en gerepareerd moet worden. Neem contact op met de fabrikant voor advies of de volgende stappen. U kunt uiteindelijk op zoek naar een nieuw vervangend onderdeel als de reparatiekosten van het oude onbetaalbaar zijn.

Aanbevolen: