Wat is toegang op afstand?

Inhoudsopgave:

Wat is toegang op afstand?
Wat is toegang op afstand?
Anonim

Externe toegang kan verwijzen naar twee afzonderlijke, maar verwante doeleinden voor toegang tot een computersysteem vanaf een externe locatie. De eerste verwijst naar werknemers die toegang hebben tot gegevens of bronnen van buiten een centrale werklocatie, zoals een kantoor, terwijl de tweede verwijst naar technische ondersteuningsorganisaties die op afstand verbinding maken met de computer van een gebruiker om problemen met hun systeem of software op te lossen.

Externe toegang voor werk

Traditionele oplossingen voor toegang op afstand in een arbeidssituatie gebruikten inbeltechnologieën om werknemers in staat te stellen verbinding te maken met een kantoornetwerk via telefoonnetwerken die verbinding maakten met servers voor externe toegang. Virtual Private Networking (VPN) heeft deze traditionele fysieke verbinding tussen de externe client en de server vervangen door een veilige tunnel over een openbaar netwerk te creëren, in de meeste gevallen via internet.

Image
Image

VPN is de technologie voor het veilig verbinden van twee particuliere netwerken, zoals het netwerk van de werkgever en het externe netwerk van de werknemer (en kan ook veilige verbindingen betekenen tussen twee grote particuliere netwerken). VPN's verwijzen over het algemeen naar individuele werknemers als klanten, die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, dat het hostnetwerk wordt genoemd.

Behalve alleen verbinding maken met externe bronnen, kunnen oplossingen voor externe toegang, zoals RemotePC, gebruikers ook in staat stellen de hostcomputer vanaf elke locatie via internet te bedienen. Dit wordt vaak externe bureaubladtoegang genoemd.

Toegang tot bureaublad op afstand

Externe toegang schakelt de hostcomputer in, de lokale computer die toegang heeft tot en het bureaublad van de externe of doelcomputer zal openen en bekijken. De hostcomputer kan de doelcomputer zien en ermee communiceren via de daadwerkelijke desktopinterface van de doelcomputer, waardoor de hostgebruiker precies kan zien wat de doelgebruiker ziet. Deze mogelijkheid maakt het vooral nuttig voor technische ondersteuningsdoeleinden.

Beide computers hebben software nodig waarmee ze verbinding kunnen maken en met elkaar kunnen communiceren. Eenmaal verbonden, zal de hostcomputer een venster weergeven dat het bureaublad van de doelcomputer weergeeft.

Microsoft Windows, Linux en MacOS hebben de software beschikbaar die externe desktoptoegang mogelijk maakt.

Remote Access Software

Populaire softwareoplossingen voor externe toegang waarmee u op afstand toegang kunt krijgen tot uw computer en deze kunt bedienen, zijn onder meer GoToMyPC, RealVNC en LogMeIn.

Microsoft's Remote Desktop Connection-client, waarmee u een andere computer op afstand kunt bedienen, is ingebouwd in Windows XP en latere versies van Windows. Apple biedt ook Apple Remote Desktop-software voor netwerkbeheerders om Mac-computers op een netwerk te beheren.

Bestanden delen en toegang op afstand

Toegang tot, schrijven naar en lezen van bestanden die niet lokaal op een computer staan, kan worden beschouwd als toegang op afstand. Het opslaan en openen van bestanden in de cloud geeft bijvoorbeeld externe toegang tot een netwerk dat deze bestanden opslaat.

Voorbeelden van onder meer services zoals Dropbox, Microsoft One Drive en Google Drive. Hiervoor moet u inlogtoegang tot een account hebben en in sommige gevallen kunnen de bestanden tegelijkertijd op de lokale computer en op afstand worden opgeslagen; in dit geval worden de bestanden gesynchroniseerd om ze up-to-date te houden met de nieuwste versie.

Het delen van bestanden binnen een thuis- of ander lokaal netwerk wordt over het algemeen niet beschouwd als een externe toegangsomgeving.

Aanbevolen: