Alles over Cydia, de alternatieve iPhone App Store

Inhoudsopgave:

Alles over Cydia, de alternatieve iPhone App Store
Alles over Cydia, de alternatieve iPhone App Store
Anonim

Hoewel de informatie in dit artikel nog steeds nuttig is, gaan zowel Cydia als jailbreaking een onzekere toekomst tegemoet. De app-verkoopfunctie van Cydia werd in december 2018 uitgeschakeld. Jailbreaken is aan het verdwijnen omdat Apple de iOS krachtiger en flexibeler heeft gemaakt en omdat beveiligingslekken zijn verholpen (wat het moeilijker maakt om te jailbreaken). Nu de app-verkopen weg zijn en het momentum vertraagt, zou Cydia de activiteiten volledig kunnen stopzetten.

Cydia is een alternatieve App Store die apps biedt voor de iPhone, iPod touch en sommige versies van de iPad die niet beschikbaar zijn in de officiële App Store van Apple. Apps die in Cydia worden aangeboden, kunnen door Apple zijn afgewezen om redenen die onder meer in strijd zijn met de voorwaarden van Apple voor apps of omdat ze concurreren met de eigen apps van Apple. Sommige apps die beschikbaar zijn bij Cydia kunnen gebruikers ook toestaan om dingen te doen die Apple niet wil dat ze doen.

Image
Image

Bottom Line

Een iPhone, iPod touch of iPad, met iOS 3 of hoger, die gejailbreakt is.

Waar kan ik Cydia downloaden?

Veel jailbreaks voor iOS geven je de mogelijkheid om Cydia te installeren als onderdeel van het proces. Als die van jou dat niet deed, kun je hier de nieuwste versie van Cydia downloaden.

Bottom Line

De soorten apps die beschikbaar zijn in Cydia variëren sterk. Sommige voeren taken op systeemniveau uit die Apple blokkeert voor apps die zijn goedgekeurd voor de officiële App Store. Sommige apps zijn alleen bedoeld voor testdoeleinden. Sommige ontwikkelaars geven uit principe de voorkeur aan Cydia boven de App Store - ze willen niet dat Apple 30 procent van hun inkomsten uit betaalde apps of abonnementen ha alt.

Wat kosten Cydia-apps?

Net als in de officiële App Store zijn apps bij Cydia zowel gratis als tegen betaling. Betaalde apps kosten overal tussen $ 0,99 en $ 20 of meer.

Onthoud: voorlopig is de app-verkoopfunctie van Cydia in ieder geval uitgeschakeld.

Bottom Line

Nee. Je Apple ID-account werkt alleen om dingen van Apple te kopen (bijvoorbeeld in de App Store of iTunes). Om apps te kopen via Cydia, kunt u PayPal, Amazon Payments of in sommige gevallen uw creditcard gebruiken.

Zijn Cydia-apps veilig?

Een van de manieren waarop Apple zijn App Store promoot, is door te benadrukken dat het apps beoordeelt op slechte codering of kwaadaardig gedrag. Dit is ontworpen om gebruikers te beschermen en software van goede kwaliteit te promoten. Cydia biedt dit soort diepgaande controle van apps niet aan voordat ze beschikbaar zijn voor gebruikers.

Ten eerste: het goedkeuringsproces van Apple beperkt apps die misschien volkomen veilig zijn, maar op de een of andere manier in strijd zijn met de belangen van Apple. Anderzijds zorgt het voor een bepaald kwaliteitsniveau.

Omdat Cydia niet wordt ondersteund door Apple en zijn apps niet worden gecontroleerd voordat ze worden gepost, installeer je apps van Cydia op eigen risico. Dat risico kan zijn dat sommige apps malware of spyware bevatten, of dat Apple je geen ondersteuning biedt als gevolg van problemen veroorzaakt door Cydia-apps, zelfs als je nog steeds onder de garantie v alt. Apple heeft in het verleden specifiek geen gejailbreakte apparaten ondersteund, omdat jailbreaking apparaatgaranties ongeldig maakt.

Werkt Cydia zoals de App Store?

In veel opzichten, ja. Maar op een cruciale manier is dat niet het geval. De App Store van Apple slaat alle apps die het verkoopt op de servers van Apple op en u downloadt ze vanaf daar. Cydia is echter meer een directory of tussenpersoon dan een winkel. Wanneer u apps downloadt van Cydia, komt de download niet van Cydia-servers, maar rechtstreeks van de maker van die app. Dat betekent ook dat het opnieuw downloaden van apps van Cydia een probleem kan zijn, als de maker van de app deze niet langer aanbiedt.

Aanbevolen: