Motorola Moto E6 Review: deze supergoedkope telefoon wordt geleverd met grote bezuinigingen

Inhoudsopgave:

Motorola Moto E6 Review: deze supergoedkope telefoon wordt geleverd met grote bezuinigingen
Motorola Moto E6 Review: deze supergoedkope telefoon wordt geleverd met grote bezuinigingen
Anonim

Bottom Line

De Moto E6 voldoet aan de criteria van een functionele smartphone, maar steekt nauwelijks boven dat station uit. Stoot indien mogelijk tegen een Moto G7-model aan.

Motorola Moto E6

Image
Image

We hebben de Motorola Moto E6 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Motorola is lange tijd een van de leiders geweest op het gebied van budgetsmartphones dankzij de betaalbare, maar degelijk uitgeruste Moto G-lijn, waarvan het meest recent de geweldige Moto G7 is. Het bedrijf streeft echter naar een nog lagere prijs met de Moto E, het nieuwste en meest rudimentaire aanbod.

Zoals je in één oogopslag kunt zien, is de Moto E6 helemaal niet flitsend - en dat vasthouden aan het minimale ontwerp draagt de hele ervaring bij, met een trage processor en een scherm met een lage resolutie. De prijs is goed voor slechts $ 150, en als dat je harde limiet is voor een smartphonebudget, kan de Moto E6 het lukken. Maar de meeste mensen die op zoek zijn naar meer functionaliteit zullen wat meer willen uitgeven voor betere prestaties.

Image
Image

Ontwerp: Zo flauw als ze komen

We hadden niet veel verwacht op het gebied van visuele aantrekkingskracht, en dat is precies de mentaliteit die je nodig hebt bij het naderen van de Moto E6. Het nieuwste budgetaanbod van Motorola gaat niet verder dan het zwarte plaatontwerp, met een behoorlijke hoeveelheid rand rond het scherm. Er is geen inkeping of geperforeerde camera in het scherm om de telefoon kleiner te maken. Het is zo ouderwets als maar kan.

De Moto E6 is ook de uiterst zeldzame moderne smartphone met een verwijderbare achterkant en verwisselbare batterij. De achterkant is een dunne plastic laag die je gemakkelijk met je vingernagel kunt verwijderen, en hij is zwart en licht getextureerd voor extra grip - de zijkanten zijn echter een beetje glad.

De enkele 13-megapixel camera aan de achterkant van de Moto E6 is geen krachtpatser, maar hij kan fatsoenlijke foto's maken bij ideale verlichting.

Vreemd genoeg heeft Motorola de vingerafdruksensor van de Moto E6 verwijderd, hoewel de Moto E5 van vorig jaar er een had (en tegen een lagere vraagprijs, niet minder). Dat laat uw enige optie voor biometrische beveiliging als gezichtsherkenning met de camera aan de voorzijde. Het werkt consistent genoeg, maar net als al het andere op de Moto E6 is het erg traag. Je wacht een paar seconden voordat je wordt herkend en kunt het vergrendelscherm wegvegen. Vingerafdruksensoren zijn meestal zo snel en betrouwbaar dat we teleurgesteld zijn om te zien hoe traag het hier is.

Motorola is alleen verpakt in een zeer dunne interne opslag van 16 GB, maar u kunt een microSD-kaart inschuiven voor maximaal 256 GB meer ruimte. Ze zijn goedkoop, dus dat is een heel redelijk compromis.

Configuratieproces: het is supereenvoudig

De Moto E6 is niet erg snel, maar de installatie is in ieder geval eenvoudig en eenvoudig. Plaats uw simkaart in de sleuf achter de achterklep, houd de aan/uit-knop ingedrukt en volg de software-instructies die op het scherm verschijnen. Je moet inloggen op een Google-account, de algemene voorwaarden accepteren en een paar vakjes aanvinken, maar het duurt niet langer dan een paar minuten.

Image
Image

Bottom Line

Het 5,5-inch LCD-scherm van de Moto E6 is ongeveer net zo goed als je zou verwachten van een telefoon als deze. Met 1440 x 720 is het een solide scherm voor films en games, maar het gebrek aan scherpte komt tot uiting tijdens het surfen op internet of het lezen van e-mails. Het algehele effect is een beetje waziger dan je zou zien op een 1080p-scherm met een hogere resolutie. Het is ook niet bijzonder helder, maar over het algemeen voldeed het scherm aan onze behoeften en verwachtingen voor een budgettelefoon.

Prestaties: Alles is traag

Motorola's website belooft vertragingsvrije prestaties, maar dat is ronduit onwaar. De Moto E6 is tijdens de hele ervaring constant traag, of je nu door de Android-interface bladert, apps probeert op te starten, de camera inschakelt of zelfs de basisinstellingen wijzigt. De meeste taken duren langer dan verwacht - en soms veel langer. Hoewel je uiteindelijk misschien aan de traagheid zult wennen, zal het storend zijn voor iedereen die een sneller apparaat heeft gebruikt.

De octa-core Qualcomm Snapdragon 435-processor biedt veel minder pk's dan andere huidige telefoons, inclusief de Moto G7-modellen, en 2 GB RAM is niet veel om te helpen bij multitasking. Benchmark-tests komen overeen met de dagelijkse ervaring, waarbij PCMark's Work 2.0-test de Moto E6 een schamele score van 3.963 geeft. Ter vergelijking: de Moto G7 scoorde 6.015 en de huidige vlaggenschiptelefoons bevinden zich meestal in het bereik van meer dan 9.000.

Motorola's website belooft "vertragingsvrije" prestaties, maar dat is ronduit onjuist. De Moto E6 is tijdens de hele ervaring constant traag, of je nu door de Android-interface bladert, apps probeert te starten, de camera aanzet of zelfs de basisinstellingen wijzigt.

De Adreno 505 GPU van de telefoon is niet gebouwd voor moderne 3D-gaming. Racegame, Asph alt 9: Legends, liep met een schokkerige framesnelheid, zelfs met aanzienlijk verlaagde beelden, terwijl de Battle Royale-shooter PUBG Mobile grotendeels redelijk was vanwege betere schaalbaarheid. Het had echter wat ruige vertragingen en texturen kwamen voortdurend voor je neus in beeld. De Car Chase-benchmark van GFXBench registreerde slechts 5,6 frames per seconde (fps), terwijl de eenvoudigere T-Rex benchmark-demo 28 fps noteerde.

Bottom Line

We zagen inconsistente snelheden op het 4G LTE-netwerk van Verizon net ten noorden van Chicago, met af en toe downloadpieken rond de 50 Mbps en frequentere dalen dichter bij 10 Mbps. Met behulp van de Ookla Speedtest-app in ons vertrouwde testgebied kwamen we soms terecht op de 30-40Mbps sweet spot die we vaak zien bij andere, duurdere smartphones, maar er waren meer ups en downs met de Moto E6 dan normaal. Het werkt ook met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken.

Geluidskwaliteit: Gewoon goed genoeg

Er is geen speciale afspeelluidspreker op de Moto E6, dus de oortelefoon heeft een dubbele functie voor zowel oproepen als voor alle muziek en andere audio. Het werkte prima voor oproepen, in onze tests, en was niet slecht voor het afspelen van muziek. Het is niet in staat om groot, robuust geluid uit te pompen, maar het doet het werk voor het bekijken van video's of het afspelen van een beetje muziek bij u thuis of op kantoor.

Image
Image
Image
Image

Camera- en videokwaliteit: soms solide, soms niet

De enkele 13-megapixel camera aan de achterkant van de Moto E6 is geen krachtpatser, maar hij kan fatsoenlijke foto's maken bij ideale verlichting. Het heeft de neiging om hoogtepunten uit te blazen, plus details lijden wanneer je inzoomt op de meeste opnamen. Echter, bekeken op een telefoonscherm of sociale media-feed, kun je een aantal behoorlijk goede foto's van deze budgettelefoon maken.

De Moto E6 begint te lijden in scenario's met weinig licht. Als je binnen bent, zul je niet veel geluk hebben om fatsoenlijke nachtelijke foto's te maken. We hebben ook een paar situaties gehad waarin de telefoon in een handomdraai registreerde, maar toen we naar het resultaat keken, was het eigenlijk van een seconde of twee later - meestal toen de telefoon niet langer op het onderwerp was gericht. Door de aanhoudende vertraging van de telefoon mis je misschien een aantal belangrijke foto's.

Video-opname is ook beperkt, aangezien de Moto E6 maximaal 30 fps kan halen bij een resolutie van 1080p of 720p. Dat is het beste wat het kan doen in termen van resolutie, dus het is niet de scherpste of meest vloeiende.

Image
Image

Batterij: het houdt je op de been

De levensduur van de batterij van de Moto E6 is eigenlijk behoorlijk solide, grotendeels dankzij de zwakke verwerkingskracht en het scherm met lage resolutie. De 3.000 mAh-cel is hetzelfde als in de grotere, krachtigere Moto G7, maar hij is hier efficiënter - we hebben dagen afgesloten met ongeveer 40 procent over. Toegegeven, het is onwaarschijnlijk dat je de Moto E6 zult gebruiken voor intensief gamen, gezien de bovengenoemde prestatiebeperkingen, maar het zou je meer een buffer moeten geven voor het streamen van Netflix en dergelijke.

De levensduur van de batterij is redelijk goed, de camera is prima en het scherm zal het werk doen, maar de trage prestaties slepen de hele ervaring echt naar beneden.

Er is echter geen draadloos opladen en de Moto E6 wordt ook niet geleverd met een snellader - alleen een eenvoudige 5W-stroomsteen. Het heeft ook een micro-USB-oplaadpoort in plaats van de steeds meer standaard USB-C, maar dat is meer een eigenaardigheid dan een functionele klacht.

Software: jammer dat het zo traag is

Motorola's versie van Android 9 Pie komt intact aan. Zoals te zien is op andere apparaten, zoals de Moto G7 en Moto Z4, neemt het bedrijf een gelukkig lichte aanraking met het villen, waardoor het redelijk dicht bij Android komt, met alle functies en functionaliteit die u van het besturingssysteem verwacht. Het probleem is natuurlijk dat alles super traag gaat op de Moto E6. Het is hier geen geweldige ervaring, maar dat is meer een hardwareprobleem dan een Android-probleem.

Toch zou iedereen die van plan is de Moto E6 te gebruiken, de verschillende optionele Moto Actions-bewegingsbedieningen moeten verkennen die Motorola aan Android toevoegt. Deze zijn toegankelijk via de meegeleverde Moto-app en omvatten mogelijkheden zoals het maken van een dubbele "hakkende" beweging om de zaklamp in te schakelen of de telefoon op zijn gezicht te draaien om Niet storen in te schakelen. Je kunt ook gebarennavigatie inschakelen via de One Button Nav-optie, waardoor de telefoon een iPhone-achtige, veeggerichte interface krijgt.

We hebben de Verizon-editie van de Moto E6 beoordeeld (hoewel deze nu ontgrendeld beschikbaar is), en deze kwam met een hoop junkware-apps die we handmatig moesten verwijderen, zoals verschillende Yahoo! Apps en games zoals Coin Master en World War Rising.

Prijs: Goedkoop, maar is het een deal?

Op het eerste gezicht lijkt $ 150 een redelijke prijs voor de Moto E6. Het is een trage, utilitaire handset, maar het is nog steeds een functionele Android-smartphone. Dat gezegd hebbende, de Moto E5 - met een groter scherm, grotere batterij en vingerafdruksensor - vorig jaar gelanceerd voor $ 100, en het is onduidelijk waarom Motorola ervoor heeft gekozen om deze keer de prijs te verhogen voor een schijnbaar minder apparaat.

Wat nog belangrijker is, u hoeft niet veel meer geld uit te geven om een aanzienlijk betere handset te krijgen. Motorola's eigen Moto G7 Play heeft bijvoorbeeld een veel snellere processor, een iets groter scherm en een vingerafdruksensor voor $ 200, plus we hebben hem voor minder dan dat te koop gezien. Er zijn zelfs betere telefoons in het bereik van $ 200-300 als je het je kunt veroorloven om iets hoger te mikken.

Image
Image

Motorola Moto E6 vs. Motorola Moto G7 Power

De Moto G7 Power kost $ 250, dus het is iets meer geld dan de Moto E6, maar die extra investering levert je een krachtigere processor op die veel vlotter in gebruik is, een grotere 6.2-inch scherm - weliswaar met dezelfde resolutie - en een vingerafdruksensor op de achterkant. Het meest indrukwekkend is dat je er ook een enorm batterijpakket van 5000 mAh bij krijgt, dat je realistisch gezien ongeveer twee volle dagen kan gebruiken, plus een snellader om het snel weer te vullen. En aangezien het al een paar maanden uit is, vind je er misschien ook een goede deal over.

Geef wat meer uit als je kunt

Als je budget niet ver boven de $ 150 uitkomt en je een actuele, functionele smartphone wilt, dan is de Motorola Moto E6 een goede optie. De levensduur van de batterij is redelijk goed, de camera is prima en het scherm zal het werk doen, maar de trage prestaties slepen de hele ervaring echt naar beneden. De Moto E6 is bruikbaar, maar zelden plezierig.

Specs

  • Productnaam Moto E6
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755133358
  • Prijs $149.99
  • Releasedatum juni 2019
  • Productafmetingen 5,89 x 2,85 x 0,34 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 435
  • RAM 2GB
  • Opslag 16GB
  • Camera 13MP
  • Batterijcapaciteit 3, 000mAh
  • Poorten microUSB

Aanbevolen: