Multitasking gebruiken op de iPhone

Inhoudsopgave:

Multitasking gebruiken op de iPhone
Multitasking gebruiken op de iPhone
Anonim

Multitasking, in het geval van desktopcomputers, betekent meer dan één programma tegelijkertijd uitvoeren. Multitasken op de iPhone werkt anders. Met de iPhone kunnen een paar soorten apps op de achtergrond worden uitgevoerd, terwijl andere apps op de voorgrond werken. Voor het grootste deel worden iPhone-apps gepauzeerd wanneer je ze niet gebruikt, en komen ze snel weer tot leven wanneer je ze selecteert.

De instructies in dit artikel hebben betrekking op alle versies van iOS.

Multitasking, iPhone-stijl

In plaats van conventionele multitasking te bieden, gebruikt de iPhone iets wat Apple Fast App Switching noemt. Wanneer u op de startknop klikt om een app te verlaten (of omhoog veegt op het scherm van een iPhone X of nieuwer) en terugkeert naar het startscherm, bevriest de app die u hebt achtergelaten waar u was en wat u aan het doen was. De volgende keer dat je naar die app terugkeert, ga je verder waar je was gebleven in plaats van opnieuw te beginnen.

Multitasking op de iPad is vergelijkbaar met de iPhone, maar flexibeler en krachtiger. Om te leren hoe u de kracht van iPad-multitasking ontgrendelt, leest u hoe u het dock gebruikt in iOS 11 en iOS 12.

Gebruiken opgeschorte apps batterij, geheugen of andere systeembronnen?

Apps die op de achtergrond zijn vastgelopen, gebruiken geen batterijduur, geheugen of andere systeembronnen. Om deze reden bespaart het geforceerd stoppen van apps die niet in gebruik zijn, niet de levensduur van de batterij. Het stoppen van opgeschorte apps kan zelfs de levensduur van de batterij schaden. Er is één uitzondering op de regel dat opgeschorte apps geen bronnen gebruiken: apps die achtergrondapp vernieuwen ondersteunen.

In iOS 7 en hoger zijn apps die op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd nog geavanceerder. Dat komt omdat iOS leert hoe je apps gebruikt met Background App Refresh. Als je 's ochtends meestal als eerste naar sociale media kijkt, plant iOS dat gedrag en werkt het je sociale-media-apps een paar minuten voordat je ze normaal controleert bij om er zeker van te zijn dat de nieuwste informatie op je wacht.

Image
Image

Apps die deze functie gebruiken, worden op de achtergrond uitgevoerd en downloaden gegevens wanneer ze zich op de achtergrond bevinden. Ga naar Instellingen > Algemeen > Achtergrond-app vernieuwen. om de instellingen voor het vernieuwen van achtergrondapps te beheren

Sommige iPhone-apps draaien op de achtergrond

Hoewel de meeste apps vastlopen als je ze niet gebruikt, ondersteunen een paar categorieën apps conventionele multitasking en worden ze op de achtergrond uitgevoerd (bijvoorbeeld terwijl andere apps ook actief zijn). De soorten apps die op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd zijn:

  • Music: Luister naar de Muziek-app, Pandora, streaming radio en andere muziek-apps terwijl je andere dingen doet.
  • Locatie: Met zowel Apple Maps als Google Maps kunt u tegelijkertijd een routebeschrijving opvragen en andere apps gebruiken.
  • AirPlay: Apple's technologie voor het streamen van audio en video van de iPhone naar compatibele tv's, stereo's en andere apparaten draait op de achtergrond.
  • VoIP (Voice Over IP): Apps zoals Skype die telefoneren via internet in plaats van via een mobiel netwerk, werken samen met andere apps.
  • Push-meldingen: deze meldingen laten je weten dat er iets is gebeurd in een andere app die je misschien wilt bekijken.
  • Apple News: Inhoud in de Apple News-app wordt op de achtergrond gedownload om ervoor te zorgen dat het laatste nieuws op je wacht.
  • Bluetooth-accessoires: wanneer Bluetooth-accessoires aan uw iPhone zijn gekoppeld, kunnen gegevens heen en weer worden verzonden.
  • Achtergrond: De functie App vernieuwen op de achtergrond werkt bepaalde apps bij terwijl ze niet actief zijn.

Het feit dat apps in deze categorieën op de achtergrond kunnen draaien, betekent niet dat ze dat ook zullen doen. De apps moeten worden geschreven om te profiteren van multitasking - maar de mogelijkheid zit in het besturingssysteem en veel, misschien zelfs de meeste, apps in deze categorieën kunnen op de achtergrond worden uitgevoerd.

Toegang tot de Fast App Switcher

De Fast App Switcher springt tussen recent gebruikte apps. Hoe u toegang krijgt, hangt af van het iPhone-model. Dubbelklik op iPhone 8 en eerder op de iPhone Home-knop. Veeg op de iPhone X en nieuwer omhoog vanaf de onderkant van het scherm (dit gebaar heeft de Home-knop op deze modellen vervangen, naast andere op gebaren gebaseerde snelkoppelingen).

  • In iOS 9 en hoger: het scherm zakt een beetje terug om een carrousel van schermafbeeldingen en app-pictogrammen voor je huidige apps te onthullen. Veeg naar links en rechts om door apps te bladeren en tik vervolgens op de app die je wilt gebruiken.
  • In iOS 7 en 8: de ervaring is vergelijkbaar met iOS 9, behalve dat er in plaats van een carrousel een platte rij apps is. Boven aan dit scherm verschijnen snelkoppelingen naar veelvoorkomende contacten. Anders werkt het op dezelfde manier als in iOS 9.
  • In iOS 4–6: het grootste deel van het scherm is grijs en toont onderaan een reeks pictogrammen. Veeg de pictogrammen naar links en rechts om recente apps te zien en tik vervolgens op een pictogram om die app te starten.

Op een iPhone 8-serie, iPhone 7-serie en iPhone 6S biedt het 3D-aanraakscherm een snelkoppeling voor toegang tot de Fast App Switcher. Druk hard op de linkerrand van het scherm om toegang te krijgen tot twee opties:

  • Veeg van links naar rechts om naar de laatst gebruikte app te schakelen.
  • Druk nogmaals hard om naar de Fast App Switcher te gaan.

Hoe sluit ik iPhone-apps af in de Fast App Switcher

De Fast App Switcher sluit apps ook af, wat vooral handig is als een app niet goed werkt. Als u apps van derden afsluit die op de achtergrond zijn opgeschort, werken ze helemaal niet meer totdat u ze opnieuw start. Door de vooraf geïnstalleerde apps van Apple af te sluiten, kunnen ze doorgaan met achtergrondtaken zoals het controleren van e-mail, maar worden ze gedwongen opnieuw op te starten.

Om apps te sluiten, opent u de Fast App Switcher en vervolgens:

  • In iOS 7–12: veeg de app die u wilt afsluiten vanaf de bovenrand van het scherm. De app verdwijnt en stopt. Sluit maximaal drie apps tegelijk af door ze tegelijkertijd te vegen.
  • In iOS 4–6: Houd een app-pictogram ingedrukt totdat de pictogrammen beginnen te trillen en een rode badge met een minteken erin op de apps verschijnt. Tik op de rode badge om die app te sluiten. Je kunt maar één app tegelijk afsluiten.

Hoe apps worden gesorteerd in de Fast App Switcher

Apps in de Fast App Switcher worden gesorteerd op basis van wat je recentelijk hebt gebruikt. Dit arrangement groepeert je meest gebruikte apps, zodat je niet te veel hoeft te vegen om je favorieten te vinden.

Aanbevolen: