Chromebook-beveiliging: 8 manieren om uw informatie en laptop veilig te houden

Inhoudsopgave:

Chromebook-beveiliging: 8 manieren om uw informatie en laptop veilig te houden
Chromebook-beveiliging: 8 manieren om uw informatie en laptop veilig te houden
Anonim

Chromebooks zijn inherent veilige laptopcomputers. Maar als u zich zorgen maakt over de beveiliging van uw Chromebook, kunt u een paar dingen doen om ze nog beter te beveiligen als ze verloren of gestolen zijn. Bovendien kunt u uw computer helpen beschermen tegen bedreigingen die veel voorkomen op internet. We laten je zien hoe.

Begin met uw Google-account

Image
Image

Chromebooks lopen weg van je Google-account. Alles, van aanmeldingen tot cloudopslag tot e-mail, gaat daar doorheen. Kortom, uw Chromebook zal alleen zo veilig zijn als uw Google-account.

Zorg er eerst voor dat je een sterk wachtwoord gebruikt. Het wachtwoord voor uw Google-account is ook uw wachtwoord voor uw Chromebook. Experts raden aan om een combinatie van hoofdletters en kleine letters te gebruiken, samen met niet-alfabetische tekens, zoals cijfers of symbolen. Anderen stellen voor om een wachtwoordzin te gebruiken in plaats van een wachtwoord.

Het is ook een goed idee om twee-factor-authenticatie (2FA) te gebruiken om uw account te beschermen. 2FA vereist dat u alle aanmeldingen met uw telefoon bevestigt voordat de aanmelding succesvol is. Het is geweldig dat je account is ingeschakeld voor maximale veiligheid.

Hoewel 2FA voorkomt dat anderen inloggen op uw Google-account met een Chromebook, wordt niet voorkomen dat iemand een Chromebook ontgrendelt die slaapt.

Beheer uw aanmeldingen

Image
Image

Een andere manier om ervoor te zorgen dat uw Chromebook veilig blijft, is door te bepalen wie erop kan inloggen. Klik op de klok in de rechterbenedenhoek van het scherm en klik vervolgens op het instellingentandwiel. Selecteer Beheer andere mensen en turn op de schakelaar voor Beperk aanmelding tot de volgende gebruikers

Zonder deze schakelaar kan iedereen inloggen en uw Chromebook gebruiken alsof het van hen is. Door de Chromebook te vergrendelen voor geselecteerde gebruikers, is uw verloren Chromebook minder nuttig voor anderen die geneigd zijn om in te loggen met hun eigen account.

Ook in dit gebied is een andere schakelaar die u kunt inschakelen om Browsen door gasten inschakelen.

Als deze optie is ingeschakeld, kan iedereen de Chrome-browser openen en gebruiken zonder in te loggen. Het account wordt echter vernietigd wanneer ze geen bestanden, bladwijzers of webgeschiedenis achterlaten. Het is een goede manier om iemand uw Chromebook te laten lenen zonder hem de mogelijkheid te geven er wijzigingen in aan te brengen. Als u de Chromebook echt wilt vergrendelen, kunt u deze schakelaar ook uitschakelen.

Chrome OS bijwerken

Image
Image

Standaard controleert uw Chromebook automatisch op de nieuwste updates voor Chrome OS en downloadt deze. Wanneer u wordt gevraagd een update te installeren, is het een goed idee om dit te doen. Als u dit niet doet, kan uw Chromebook het risico lopen op beveiligingsinbreuken zonder de nieuwste beveiligingspatches. Hoe veilig Chromebooks ook zijn, kwetsbaarheden kunnen worden misbruikt als ze niet snel worden gepatcht. Het updaten van Chrome duurt over het algemeen maar een paar minuten, dus het is geen ongemak.

Als u handmatig op updates wilt controleren, kunt u dit doen door op het tandwiel clock > Settings te klikken. Klik vervolgens op het hamburgermenu (drie regels op elkaar gestapeld) > Over Chrome OS > Check for updates.

Slaapvergrendeling

Image
Image

Als je wegloopt van je Chromebook of het deksel sluit, gaat hij naar de slaapstand. Uw Chromebook heeft standaard het wachtwoord of een pincode van uw Google-account nodig om te ontgrendelen. U kunt een pincode instellen door de instellingen in te voeren en op Schermvergrendeling. te klikken

Wanneer u uw wachtwoord invoert om uw Chromebook te activeren, wordt authenticatie in twee stappen NIET geactiveerd, wat betekent dat u de aanmelding niet met uw telefoon hoeft te bevestigen zoals hierboven beschreven.

Chromebooks hebben zes verschillende manieren om naar de slaapstand te gaan en hebben een wachtwoord nodig om te ontgrendelen:

  1. Klik op de klok > Lock icon.
  2. Druk op het vergrootglas + L op je toetsenbord.
  3. Sluit het deksel.
  4. Houd de Lock-knop op het toetsenbord ingedrukt.
  5. Houd de aan/uit-knop > ingedrukt Lock.
  6. Loop weg van je Chromebook. Als uw Chromebook is aangesloten, wordt het scherm standaard binnen 8 minuten uitgeschakeld en na 30 minuten in slaapstand gebracht. Als dit niet het geval is, wordt het scherm na 6 minuten uitgeschakeld en gaat het na 10 minuten in slaapstand.

Als je je Chromebook onbeheerd achterlaat, is het een goed idee om hem op een van deze manieren te vergrendelen, zodat niemand anders hem kan gebruiken.

Als uw Chromebook is gestolen

Image
Image

In het geval dat uw Chromebook zoekraakt of wordt gestolen, kunt u verdere stappen ondernemen om uw informatie te beveiligen. Begin door naar uw Google-account te gaan en te klikken op Security > Apparaten beheren Klik op uw Chromebook en u ziet een lijst met recente activiteiten, inclusief de laatste stad en vermeld waar het werd gebruikt.

Vanaf dit scherm kunt u zich afmelden bij uw Chromebook, wat u niet helpt de Chromebook te herstellen, maar uw gegevens wel veilig houden. Uw account en alle bijbehorende informatie worden van het apparaat verwijderd.

Het gebied Apparaten beheren geeft je de optie om Mijn apparaat te zoeken,maar dat werkt alleen op telefoons en tablets met Android, niet Chromebooks.

Chrome-extensies kunnen u helpen veilig te blijven

Image
Image

Chrome-extensies voegen veel mogelijkheden toe aan uw browser, en bij uitbreiding aan Chrome OS. Ze kunnen u helpen uw browser te beveiligen tegen bedreigingen voor uw veiligheid en een groot deel van de functionaliteit toevoegen. Door extensies zoals HTTPS Everywhere te installeren, blijft u waar mogelijk op versleutelde websites, terwijl extensies zoals Avast Online Security u kunnen beschermen tijdens het surfen op internet.

Blijf uit de buurt van slechte extensies

Image
Image

Chrome-extensies zijn krachtig. Maar er zijn slechte acteurs die slechte dingen met uw computer willen doen, en Chrome-extensies zijn een gemakkelijke manier om dat te doen. Je kunt jezelf beschermen met een beetje gezond verstand.

  • Installeer alleen extensies uit de officiële Chrome-extensiewinkel. Google scant alle extensies om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn voordat ze in de winkel worden vermeld.
  • Bekijk de ontwikkelaar voordat je een extensie installeert Je kunt de ontwikkelaar doorgaans vinden onder de naam van de extensie. Er staat "Aangeboden door:" gevolgd door een naam. Hebben ze een website of een andere aanwezigheid op het web, zoals een GitHub-site? Als ze dat niet doen, wees dan op uw hoede.
  • Lees de volledige beschrijving van een Chrome-extensie Het is gemakkelijk om de beschrijving even door te nemen, maar er kunnen verwijzingen in staan naar uw privacy of specifieke toestemmingen waar de extensie om vraagt. Besteed aandacht aan de specifieke machtigingen die de extensie wil. Heeft een adblocker toegang tot uw locatie nodig? Waarschijnlijk niet.
  • Lees recensies voor de extensie. Als de recensies allemaal positief zijn en in wezen hetzelfde zeggen, wees dan voorzichtig. Betaalde recensies komen voor in de Chrome Store, net als op andere recensiesites.
  • Wees op uw hoede als u waardevolle diensten gratis aanbiedt. Denk aan het oude gezegde: als je niet voor een product beta alt, ben jij het product.

Machtigingen worden gedeclareerd in het dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om de extensie toe te voegen. Ze zijn niet gedetailleerd: u kunt alle machtigingen accepteren en de extensie installeren, of niet.

Tot slot is er nog een laatste algemene tip over extensies. Installeer niet meer extensies dan u absoluut nodig heeft. Hoewel Chrome-extensies uw browser of Chromebook een krachtigere ervaring kunnen maken, kunnen te veel extensies uw browser vertragen.

Kunnen Chromebooks virussen krijgen?

Image
Image

Het antwoord op deze vraag is ja en nee, maar meestal nee. Chromebooks zijn ongelooflijk resistent tegen virus- en malware-infecties, voornamelijk als gevolg van sandboxing. Sandboxing betekent dat alles wat er gebeurt op een Chrome-tabblad of applicatie die in Chrome OS draait, in zijn eigen kleine omgeving gebeurt. Zodra dat tabblad of die app wordt gesloten, wordt die omgeving vernietigd.

Als er een soort kwaadaardige software op de computer terecht zou komen, zou deze vastzitten in de app of het browsertabblad waarin het werd uitgevoerd. Het zou vervolgens worden vernietigd wanneer die app of dat tabblad werd gesloten

Verder, zelfs als een app erin slaagde buiten die sandbox-omgeving te komen, voert de computer elke keer dat u een Chromebook opstart een zelfcontrole uit en zoekt naar gewijzigde bestanden. Als het er een vindt, corrigeert het ze.

Al met al kunnen de meeste Chromebooks apps installeren vanuit de Google Play Store die niet immuun is voor malware en andere kwaadaardige software. Net als bij Chrome-extensies is het belangrijk om te letten op wat je installeert, en nog belangrijker, de rechten die je aan die apps geeft.

Aanbevolen: