Asus VG245H: een uitzonderlijke monitor voor consolegaming

Inhoudsopgave:

Asus VG245H: een uitzonderlijke monitor voor consolegaming
Asus VG245H: een uitzonderlijke monitor voor consolegaming
Anonim

Bottom Line

De Asus VG245H is een uitzonderlijke monitor voor gamers die voornamelijk op consoles spelen.

ASUS VG245H Gaming Monitor

Image
Image

We hebben de Asus VG245H 24-inch monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In de afgelopen jaren zijn steeds meer computermonitoren begonnen met FreeSync-technologie, maar er is meer nodig dan een variabele verversingssnelheid om een goede gamingmonitor te maken. De Asus VG245H lijkt verschillende functies te hebben die een game-ervaring van het volgende niveau bieden. Ik heb de VG245H getest, het ontwerp, de beeldkwaliteit en meer geëvalueerd om te zien hoe hij presteert als een budgetgamingmonitor.

Ontwerp: Ergonomisch en VESA-compatibel

De VG245 is zwart met kleine blauwe highlights op de basis. Op de achterkant van de monitor bevindt zich een lijnpatroon dat de VG245 een ruimteschipvibe geeft. Het basisontwerp is uitzonderlijk en wordt aangesloten op een lange arm, die op zijn beurt wordt aangesloten op de monitor.

Ergonomie is belangrijk voor de beste computermonitoren. De VG245 heeft een hoogteverstelling en u kunt hem ongeveer 130 mm verhogen of verlagen. De standaard draait, waardoor het gemakkelijk is om het scherm op een andere speler te richten als je de controller heen en weer wisselt met iemand die naast je zit. Een van de beste ontwerpkenmerken is de mogelijkheid om te draaien, waardoor u de oriëntatie van de monitor volledig kunt veranderen tussen landschap en portret. Bovendien voelt de monitor, ondanks al deze aanpassingen, nooit wiebelig of onstabiel aan - de plastic achterkant en basis zijn erg stevig. De standaard heeft zelfs een uitgesneden gedeelte waar u uw kabels kunt opbergen voor een netter uiterlijk. Als je al die kabels in de standaard stopt, wordt het echter moeilijker om tussen portret en landschap te draaien. Als u uw kabels niet wegstopt, kunt u de monitor draaien zonder iets los te koppelen.

De rand van de monitor is niet zo dun als je zou kunnen zien op sommige duurdere monitoren, maar hij steekt ook niet uit naar buiten. Hoewel hij niet superslank is, voelt de VG245H niet omvangrijk of opdringerig aan. De standaard is ongeveer twintig centimeter diep, dus het neemt een aanzienlijke hoeveelheid bureauruimte in beslag, maar je moet nog steeds voldoende ruimte hebben om te manoeuvreren. U kunt de monitor ook aan de muur bevestigen als u ruimte op uw bureau wilt vrijmaken, aangezien deze wel montagegaten heeft.

Aan de achterkant van de monitor bevindt zich een joystick die de functies van het hoofdmenu bedient. De menubediening is zeer intuïtief en er is een harde knop direct onder de joystick die u indrukt om het menu te verlaten. Onder de exit-knop vind je nog drie bedieningselementen die de stroom- en gamefuncties regelen.

Image
Image

Bottom Line

Het instellen van de monitor is eenvoudig, het is erg plug-and-play. De arm is voorgemonteerd, dus je hoeft alleen de basis te bevestigen, wat simpelweg inhoudt dat je hem op het uiteinde plaatst en een schroef draait. De schroef heeft zelfs een greep aan het uiteinde, zodat je hem zonder schroevendraaier kunt aandraaien. Je krijgt een HDMI-, een VGA- en een audiokabel in het pakket, alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Beeldkwaliteit: een levendig HD-beeld op console

Net als de beste 24-inch gamingmonitors, biedt de VG245H een fantastisch beeld bij het spelen van consoletitels. De maximale resolutie van 1920 x 1080 en de vernieuwingsfrequentie van 75 Hz zijn slechts gemiddeld tot iets boven het gemiddelde voor een monitor in deze prijsklasse, maar dit belemmert de prestaties van de monitor niet bij het spelen op consoles.

De monitor is FreeSync-compatibel, dus als je de VG245 gebruikt voor pc-gaming, past hij de snelheid aan om synchroon te blijven met je compatibele grafische kaart, maar hij ha alt nog steeds maximaal 75 Hz via HDMI. De responstijd van 1 ms betekent dat er absoluut geen waarneembare invoervertraging is tijdens het gamen.

Image
Image

Het aanpassen van de instellingen maakt een enorm verschil voor de beeldkwaliteit. De helderheid van de monitor van 250 nits, in combinatie met Asus' Smart Contrast Ratio (de dynamische contrastverhouding) laat de kleuren knallen. Het heeft ook verschillende modi die verder gaan dan alleen een basisspelmodus, inclusief specifieke modi voor landschappen, racen, bioscoop, RTS/RTG, FPS en sRPG's. Je kunt ook het filterniveau voor blauw licht aanpassen (van niveau nul tot niveau vier) om je ogen een beetje rust te gunnen.

Er zijn een heleboel andere aanpassingsopties: helderheid, contrast, kleurtemperatuur en zelfs huidskleur. U kunt profiteren van instellingen zoals levendige pixels, die helpen om contouren te verscherpen en onscherpte te verminderen, zonder sporen, wat kan helpen spookbeelden te verminderen, of slimme weergave, die de helderheid aanpast op basis van de inhoud op het scherm.

De VG245H biedt een fantastisch beeld bij het spelen van consoletitels.

Als je je eigen aangepaste instellingen wilt maken, kun je maximaal vier profielen opslaan. Zo pas je snel je beeld aan voor de games die je het meest speelt. Ik gebruikte deze monitor voornamelijk voor console-gaming en ik heb verschillende aangepaste instellingen gemaakt voor donkere, moeilijker te zien games zoals Injustice 2, Diablo 3 en Arkham Knight. Ik kon duidelijk de witte highlights op Batmans kostuum zien, evenals de wolken in de nachtelijke hemel en de details op de ramen van de stadsgebouwen.

Bottom Line

De VG245 heeft twee afzonderlijke stereoluidsprekers van twee watt, die eigenlijk niet al te slecht klinken. De hoge en lage tonen zijn veel rijker dan de bas, maar spraak komt heel duidelijk door en de speakers zijn absoluut voldoende voor offline console-gaming. Als u muziek wilt afspelen of films wilt kijken op de monitor, kunt u een externe luidspreker aansluiten via de audio-uitgang.

Software: Asus Multiframe en GamePlus

Asus Multiframe-software is beschikbaar voor compatibele Asus-monitoren zoals de VG245. Het is gratis software die het gemakkelijker maakt om meerdere geopende vensters op uw bureaublad te organiseren. Asus Multiframe is relatief eenvoudig te gebruiken en u kunt uw bureaublad in slechts enkele ogenblikken opruimen.

De VG245 bevat ook GamePlus in zijn OSD, waardoor de monitor zich onderscheidt van andere gamingmonitoren in zijn prijsklasse. GamePlus heeft een vizier, timers op het scherm, een teller voor frames per seconde en weergave-uitlijning. Er zijn slechts vier dradenkruizen (nou ja, twee in twee verschillende kleuren), en de FPS-teller kan na een tijdje zeker een afleiding worden, maar ik vond de timerfunctie echt handig. Gaming heeft de neiging om de tijd in een ander tempo te laten verlopen - vijf uur kan gemakkelijk aanvoelen als vijf minuten. Omdat je de timer tussen 30 en 90 minuten kunt instellen, kun je precies dat doen als je zegt: "Ik ga 30 minuten spelen en ga dan weer aan het werk". De tijd vliegt echter nog steeds voorbij.

Image
Image

Bottom Line

De VG245H heeft geen DP-verbindingsoptie en ook geen USB-poort. Hij heeft wel twee HDMI-poorten en je kunt hem aansluiten via VGA. De twee HDMI-poorten zijn een leuke functie omdat je tegelijkertijd een console en een pc op de VG245H kunt aansluiten en tussen apparaten kunt schakelen zonder kabels te hoeven verwisselen.

Prijs: Betaal een beetje, krijg veel

De VG245 wordt doorgaans verkocht voor minder dan $ 200, een zeer redelijke prijs. Het ontwerp (met name de ergonomische standaard), aanpassingsmogelijkheden en extra functies geven de monitor een hoogwaardige uitstraling en gevoel die gemakkelijk dat voordelige prijskaartje rechtvaardigt.

Asus VG245H vs. Acer XFA240

Acer's XFA240, nog een 24-inch budget-gamingmonitor, heeft een vergelijkbare draaibare standaard waarmee je kunt wisselen tussen liggend en staand, en veel van de specificaties zijn vergelijkbaar. De Acer XFA240 is echter compatibel met FreeSync en G-Sync. Ook heeft de Acer XFA240, in tegenstelling tot de Asus VG245H (View on Amazon), een displayport-aansluiting en een extreem snelle verversingssnelheid (144 Hz) voor deze prijsklasse. De Acer-monitor heeft echter maar één HMDI-poort, terwijl de Asus VG245H er twee heeft.

Een levendig beeld, meerdere gamefuncties en een verscheidenheid aan aanpassingsopties maken de Asus VG245H tot een uitzonderlijke console-gamingmonitor

Als je op zoek bent naar een goedkope monitor die niet te veel van je leefruimte of budget opslokt, zul je blij zijn met dit Asus-randapparaat.

Specs

  • Productnaam VG245H Gaming Monitor
  • Product Merk ASUS
  • SKU 5591926
  • Prijs $200.00
  • Productafmetingen 22 x 12,95 x 1,96 inch.
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Responstijd 1 ms
  • Vernieuwingsfrequentie 75 Hz
  • Kleurondersteuning 16,7 miljoen
  • Blacklight LCD
  • Helderheid 250 mits
  • Contrastverhouding 1, 000:1, met 100, 000, 000:1 dynamische contrastverhouding
  • Ergonomie In hoogte verstelbaar 130 mm, kantelt -5 graden tot 33 graden, draait 90 graden van landschap naar portret
  • Kijkhoeken 170 graden horizontaal, 160 graden verticaal,
  • Bevestiging VESA-compatibel (100 x 100 mm)
  • Poorten 2 x HDMI/MHL, 1 x VGA, 1 x audio in, 1 x koptelefoonaansluiting
  • Luidsprekers 2 x 2-watt luidsprekers
  • Aansluitmogelijkheden HDMI, VGA
  • Paneeltype TN, TFT LCD
  • Stroomverbruik Ingeschakeld: < 40 W, Stand-by: < 0,5 W, Uitgeschakeld: < 0,5 W

Aanbevolen: