Dell Professional P2717H 27-inch monitor Review: een capabele FHD-monitor voor zakelijk gebruik

Inhoudsopgave:

Dell Professional P2717H 27-inch monitor Review: een capabele FHD-monitor voor zakelijk gebruik
Dell Professional P2717H 27-inch monitor Review: een capabele FHD-monitor voor zakelijk gebruik
Anonim

Bottom Line

De Dell P2717H is een capabele zakelijke monitor die goed presteert op kantoor, maar geen goede keuze zal zijn voor gamers of multimediaconsumenten die op zoek zijn naar een levendig scherm.

Dell Professional P2717H 27-inch monitor

Image
Image

We hebben de Dell Professional P2717H 27-inch monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In de loop der jaren is Dell een vaste waarde geworden bij het zoeken naar een goede professionele monitor, met handige functies en doordachte ergonomie voor kantoormedewerkers. De monitoren uit de P-serie van Dell, zoals de P2717H, die in 2018 zijn uitgebracht, zijn geliefd vanwege hun eenvoudige maar solide specificaties en mogelijkheden. De P2717H is de 27-inch, niet-USB-C-versie in de serie, en u moet er rekening mee houden dat er enkele verschillende varianten zijn, zoals het 24-inch model en andere die USB-C-connectiviteit kunnen bieden. Elk model is redelijk betaalbaar voor zijn grootteklasse, maar de 27-inch kan ideaal zijn voor kantoren die op zoek zijn naar functionele monitoren.

Image
Image

Ontwerp en functies: nog een mooi, strak ontwerp van Dell

De monitoren van Dell hebben de afgelopen jaren hun spel echt opgevoerd op het gebied van ontwerp. Voorbij zijn de saaie plastic monitoren die klaslokalen en kantoren over de hele wereld teisteren. In plaats daarvan heeft Dell een consistent mooie look gecreëerd voor hun schermen die zich uitstrekken over al hun professionele series, waardoor ze een mooi slank ontwerp hebben dat premium aanvoelt zonder opzichtig te zijn.

De standaard en rand van de monitoren uit de P-serie zijn gemaakt van metaalachtig plastic dat overal aanvoelt als geborsteld aluminium. De professionele uitstraling voelt zich thuis op kantoor maar staat ook prachtig in elke andere setting. De standaard heeft een brede basis voor stabiliteit, waardoor de monitor van links naar rechts kan draaien voor ergonomische afstelling. U kunt ook de hoogte, oriëntatie en kanteling aanpassen om gemakkelijk aan uw behoeften te voldoen, en er is een doorvoergat voor handig kabelbeheer.

Als we naar het scherm zelf gaan, zijn de randen niet de dunste die we hebben gezien, maar ze zijn vrij slank en onopvallend. Het scherm is ook vrij dun, maar lang niet zo veel als die met externe voedingen. Onder de rechter onderlip vind je de bedieningselementen om instellingen aan te passen met de standaardopstelling (geen fancy joysticks hier, maar ze werken goed genoeg).

De achterkant van het scherm heeft een handige USB-A-poort met twee slots voor het aansluiten van externe apparaten en accessoires. Voor ingangen heb je nog twee USB-poorten, een HDMI (1.2), een DisplayPort en een VGA als je nog steeds de ouderwetse technologie gebruikt. Het leuke van deze ingangen is dat ze naar beneden gericht zijn, zodat je de monitor indien nodig dichter bij een muur kunt krijgen.

Er is ook VESA-compatibiliteit met de P2717H, zodat je de standaard kunt weggooien en desgewenst aan een muur- of bureausteun kunt bevestigen. Sommige goedkopere beeldschermen hebben dit niet (zoals de Acer SB220Q bi die we onlangs hebben getest), dus het is een welkome aanvulling.

Image
Image

Configuratieproces: Plug en play

Dell heeft, net als de meeste andere moderne monitorfabrikanten, het instellen een fluitje van een cent gemaakt met de P-serie. Aangezien de meeste mensen hun P2717H zullen gebruiken voor zakelijk of licht entertainment met een pc, zullen we dit proces in detail bespreken, maar ook het gebruik van gameconsoles bespreken. Je setup kan een beetje verschillen, maar dit setup-proces zou voldoende moeten zijn om je op weg te helpen.

Je hebt waarschijnlijk alles al uit de doos gehaald, de plastic folie eraf gehaald en je kabels klaar voor gebruik, dus begin met het selecteren van de invoermethode die je wilt gebruiken. Voor de meeste pc's kun je kiezen tussen VGA, DP en HDMI, maar we geven er de voorkeur aan dat DP waar mogelijk rechtstreeks op de grafische kaart wordt aangesloten.

Met de voedingskabel en video-ingang aangesloten, zet u de monitor en uw computer aan. Windows zou het nieuwe scherm automatisch moeten herkennen, maar u moet controleren of het correct is ingesteld. Open uw weergave-instellingen door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken of ernaar te zoeken onder instellingen. Scroll naar beneden naar "Geavanceerde weergave-instellingen" en op deze pagina zou je moeten zien dat zowel de resolutie (1920x1080) als de verversingssnelheid (60Hz) correct zijn.

Als je van plan bent deze monitor te gebruiken met een gameconsole, moet je de HDMI-poort gebruiken, maar deze ondersteunt geen HDR of 4K, dus houd daar rekening mee. Begin met het aansluiten van al uw kabels, het inschakelen van de console en het beeldscherm en ga vervolgens naar uw console-instellingen onder beeldscherm en geluiden. Controleer of de resolutie en vernieuwing correct zijn en voer zo nodig een test uit. Dit proces is grotendeels geautomatiseerd, dus u zou geen problemen moeten hebben.

Image
Image

Beeldkwaliteit: redelijk, ongeveer net zo goed als FHD kan

Hoewel 1080p bijna op zijn retour is met 2K- en 4K-schermen die elke dag in prijs dalen, is het nog steeds een perfect capabele resolutie, vooral als je geen fortuin wilt uitgeven aan je installatie. De Dell P2717H is overal solide in termen van beeldkwaliteit, maar heeft enkele tekortkomingen.

Een van de grootste nadelen van deze monitor zijn de prestaties in donkere omgevingen. Hoewel dit typisch is voor IPS-schermen, heeft de P2717H een lage contrastverhouding en een slechte zwartuniformiteit, zodat zwart enigszins grijs lijkt. Het zal echter veel beter presteren in lichtere kamers, dus houd daar rekening mee. De algehele helderheid is ook niet al te groot, dus vermijd verblinding met ramen of lichten (hoewel de coating op het scherm enigszins helpt).

Aan de andere kant biedt de P2717H een indrukwekkende grijsuniformiteit en kleurnauwkeurigheid, met 98 procent sRGB en 76 procent AdobeRGB.

Een ander probleem is dat 27 inch voor een FHD-monitor veel onroerend goed is om te dekken, wat betekent dat je misschien wat pixels per inch (of ppi) verliest in vergelijking met iets kleiners zoals een 24-inch scherm.

Aan de andere kant heeft de P2717H een indrukwekkende grijsuniformiteit en kleurnauwkeurigheid, met 98 procent sRGB en 76 procent AdobeRGB. Dat zou genoeg moeten zijn voor sommige professionele gebruikers, maar zal waarschijnlijk te laag zijn voor serieuze professionals. Omdat dit een IPS-paneel is, zijn de kijkhoeken solide, veel beter dan een TN. Dat gezegd hebbende, de achtergrondverlichting die alle IPS-panelen plaagt, is hier ook te vinden, maar dat is zo'n beetje een gegeven voor elk soortgelijk scherm, waar je je monitor tegenwoordig ook vandaan ha alt.

Image
Image

Prestaties: een beetje teleurstellend, maar solide voor het bedrijfsleven

Omdat dit meer een zakelijke monitor is, hebben we hem voornamelijk als zodanig getest, maar ook gebruikt met wat lichte gaming en entertainment. Terwijl u op internet surft, aan documenten werkt of enkele foto's bewerkt, is de P2717H perfect geschikt voor de taak. Kleuren zijn helder en levendig dankzij het IPS-scherm, en hoewel de verversingssnelheid van 60 Hz niet indrukwekkend is voor gaming of entertainment, voelt het prima aan op de werkplek.

Als je een amateurfotograaf of videograaf bent, zul je heel blij zijn met deze Dell, aangezien de kleurnauwkeurigheid direct uit de doos uitstekend is. Als je echter supernauwkeurige AdobeRGB nodig hebt, moet je doorbijten en meer uitgeven om die nauwkeurigheid te krijgen.

Als je een amateurfotograaf of videograaf bent, zul je heel blij zijn met deze Dell, aangezien de kleurnauwkeurigheid direct uit de doos uitstekend is.

Voor gaming is de Dell P2717H behoorlijk, maar hij zal niemand imponeren die de ins en outs van monitortechnologie kent. De grootste factoren die deze monitor tegenhouden, zijn de eerder genoemde lage verversingssnelheid van 60 Hz en het ontbreken van FreeSync- of G-Sync-technologie. Het scherm is enigszins bespaard door de relatief lage responstijd van 6 ms, maar ghosting is zeker merkbaar bij bepaalde kleuren, vooral wit. Als je van plan bent om hier voornamelijk op te gamen, moet je waarschijnlijk ergens anders kijken.

Image
Image

Software: zo basaal als het maar kan

In tegenstelling tot sommige van de duurdere en duurdere Dell-monitoren, mist de P2717H vrijwel alles op het gebied van handige softwarefuncties. Toegang tot het schermdisplay via de bedieningselementen aan de onderkant van het frame geeft u uw standaardopties om instellingen zoals helderheid, kleuren en contrast te verfijnen voor degenen die wijzigingen willen aanbrengen.

Hoewel de monitor misschien niet alle toeters en bellen heeft, is hij zeer goed gebouwd en ziet hij er geweldig uit in een professionele omgeving.

Een leuke functie die opmerkelijk is, is dat de USB-poorten aan de achterkant van de monitor als hub fungeren, zelfs wanneer deze in stand-by staat. Hierdoor kunt u dingen opladen of accessoires gebruiken, zelfs als de monitor niet aan staat.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

In termen van prijs-prestatieverhouding is de Dell P-serie niet de goedkoopste voor 60 Hz FHD-schermen. Dat gezegd hebbende, ze voelen veel meer premium aan dan sommige goedkopere alternatieven, en hebben een eersteklas standaard voor ergonomie die er geweldig uitziet om op te starten.

Uit ons onderzoek blijkt dat de P2717H meestal verkrijgbaar is voor ongeveer $ 250-300, afhankelijk van de leverancier. Van Dell wordt de monitor vaak afgeprijsd met $60, wat het een behoorlijk solide deal maakt.

Dell P2717H versus LG 27MP59G-P

De beste match met Dell's P2717H is de LG 27MP59G-P. Beide schermen hebben vergelijkbare specificaties bij FHD-resolutie, maar er zijn enkele grote factoren die u naar de ene boven de andere kunnen duwen.

Om te beginnen is de LG ongeveer $ 50 minder dan de Dell, afhankelijk van waar je hem kunt vinden, maar dat houdt wel wat kostenbesparingen in. De LG heeft een heel eenvoudige standaard met vrijwel geen ergonomische aanpassingen, en om het nog erger te maken, heeft hij ook geen VESA-compatibiliteit (je zit eraan vast).

Elk van deze monitoren heeft dezelfde ingangen, maar de LG heeft een aantal echt leuke elementen voor gamers, waaronder 75Hz refresh (vergeleken met Dell's 60Hz), FreeSync, een lagere responstijd en wat gamer-georiënteerde software om je een rand.

Over het algemeen is het duidelijk dat de Dell P2717H het meest geschikt is voor professionals die op zoek zijn naar een werkmonitor, terwijl de LG 27MP59G-P gericht is op gamers. Dat zou je ongeveer in de goede richting moeten sturen bij het kiezen tussen de twee.

Een scherpe, capabele zakelijke monitor

Hoewel de Dell P2717H misschien niet alle toeters en bellen heeft van duurdere beeldschermen, is hij zeer goed gebouwd en ziet hij er geweldig uit in een professionele omgeving. De algehele prestaties en beeldkwaliteit zijn behoorlijk, wat resulteert in een perfect capabele monitor voor zakelijke gebruikers.

Specs

  • Productnaam Professionele P2717H 27-inch monitor
  • Productmerk Dell
  • UPC 884116230779
  • Prijs $ 399,99
  • Productafmetingen 24,4 x 7,9 x 16,3 inch.
  • Releasedatum 2018
  • Garantie 3 jaar Advanced Exchange Service en Premium Panel Guarantee
  • Platform Any
  • Schermgrootte 27-inch
  • Schermresolutie 1920 x 1080 FHD
  • Poorten 2 USB 3.0, 2 USB 2.0

Aanbevolen: