Dell P2715Q Monitor Review: een stevige, handige 4K-monitor

Inhoudsopgave:

Dell P2715Q Monitor Review: een stevige, handige 4K-monitor
Dell P2715Q Monitor Review: een stevige, handige 4K-monitor
Anonim

Bottom Line

De Dell P2715Q is een stevige, betrouwbare 4K-monitor die luxe functies schuwt voor een functioneel, utilitair ontwerp. Het 27-inch IPS-scherm heeft een resolutie van 3840 x 2160 voor in totaal acht miljoen pixels, die allemaal schitterend worden weergegeven met een constante, betrouwbare achtergrondverlichting.

Dell P2715Q-monitor

Image
Image

We hebben de Dell P2715Q-monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Of je hem nu aansluit op een speciale desktopcomputer of hem gebruikt als secundair beeldscherm voor je laptop, je wilt er altijd zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt als je een computermonitor aanschaft. Betreed de Dell P2715Q, een 27-inch 4K-monitor van Dell die functie boven vorm stelt om een stevige, betrouwbare ervaring te leveren in een gedempt pakket. In tegenstelling tot monitoren die je aandacht trekken met hun glitter en glamour, is het een functioneel scherm met hoge resolutie dat de klus goed doet zonder al te veel poespas. Bovendien zal het de bank niet kapot maken.

We hebben talloze uren besteed aan het testen van de P2715Q. Lees verder om onze samengestelde gedachten te zien.

Image
Image

Ontwerp: utilitair boven alles

In tegenstelling tot zijn gaming-gerichte dochteronderneming Alienware, heeft Dell de neiging om de meeste van zijn eigen producten ingetogen te houden in termen van ontwerp. De Dell P2715Q is een bewijs van die mentaliteit, met een vrij eenvoudig monitorontwerp.

De Dell P2715Q heeft een 27-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels voor een totaal van meer dan acht miljoen pixels.

Het scherm heeft vrij prominente randen die zwart zijn en ongeveer twee centimeter meten. De standaard is van zilver en heeft een vrij minimale basis die klein is, maar stevig genoeg om de monitor vast te houden, ongeacht de oriëntatie. De geïntegreerde kabelorganisatie aan de achterkant van de standaard was een doordachte toevoeging namens Dell, omdat het het veel gemakkelijker maakte om de wirwar van draden achter het scherm te verbergen en ze onder ons bureau door te voeren (wat er lang niet zo netjes uitziet als de boven).

Image
Image

Configuratieproces: snel en pijnloos

Het instellen van het display was eenvoudig. De monitor kwam uit één stuk in de doos en had geen extra constructie nodig om hem in werkende staat te krijgen. Het aan de gang krijgen was net zo eenvoudig als het aansluiten van de meegeleverde voedingsadapter en het selecteren van een van de twee verbindingskabels die bij de monitor werden geleverd (we hebben ervoor gekozen om de HDMI-kabel te gebruiken met onze 2016 Retina MacBook Pro met macOS Catalina).

Onze computer herkende het scherm onmiddellijk en schaalde de interface om overeen te komen met de 4K-resolutie van de Dell P2715Q. Uit de doos vonden we dat het scherm een beetje helder was, maar dat was eenvoudig genoeg aan te passen met behulp van de ingebouwde menuknoppen in de rechterbenedenhoek van de rand van de monitor. Met dat aangepast, waren we klaar om te rollen.

Image
Image

Beeldkwaliteit: solide, maar niets bijzonders

De Dell P2715Q heeft een 27-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels voor in totaal meer dan acht miljoen pixels. Het biedt een verversingssnelheid van 60 Hz en een responstijd van 9 ms.

Voor de meeste taken was de verversingssnelheid van 60 Hz en de responstijd van 9 ms beheersbaar, maar als je monitoren hebt gebruikt met snellere responssnelheden en hogere verversingsfrequenties, merk je misschien de relatieve vertraging van deze monitor in vergelijking met die. We merkten er niet veel van bij het uitvoeren van een basisproductiviteitstest of het surfen op internet, maar elke keer dat we probeerden games op de monitor te spelen, was er een merkbaar verschil in vergelijking met meer gaming-georiënteerde schermen.

Volgens Dell biedt de P2715Q meer dan 99 procent van de sRGB-kleurruimte en een typische helderheid van 350 cd/m2 (nits). Met behulp van een Datacolor Spyder X-monitorkalibratietool hebben we deze claims getest en de claims van Dell kunnen verifiëren. Volgens onze kalibratietests was de Dell P2715Q in staat om een maximale helderheid van 452 cd/m2 (nits) te bereiken en 100 procent van het sRGB-kleurengamma te dekken. Bovendien slaagde het erin om 78 procent van Adobe RGB, 75 procent van NTSC en 80 procent van P3-kleurengamma's te reproduceren.

Het scherm bleek meer dan voldoende voor elke taak die we buiten het gamen gooiden.

Deze cijfers betekenen dat je dit niet wilt gebruiken voor fotografie- of videodoeleinden als je het in een serieuzere hoedanigheid doet, zoals het afdrukken van grootschalige of kleurgrading commerciële films, maar voor basis fotobewerking voor afbeeldingen die op het web zullen verschijnen, zal de klus zonder problemen klaren. Het verschil kan verder worden verminderd als u toevallig een kalibratieapparaat bij de hand heeft, zoals de Spyder X-tool die we voor deze beoordeling hebben gebruikt, omdat het een meer uniform profiel voor uw specifieke behoeften kan creëren.

Het scherm van de Dell P2715Q bleek meer dan helder genoeg, zelfs op half vermogen. Tijdens onze kalibratietest moesten we de monitor zelfs verlagen tot 40 procent om het gewenste 120 nit-bereik te bereiken dat wordt aanbevolen voor standaardschermen.

Over het algemeen bleek het scherm meer dan voldoende voor elke taak die we buiten het gamen gooiden. Dat gezegd hebbende, casual gaming is beheersbaar als je een minder framerate-intensieve game speelt, zoals first person shooters. We bewerkten foto's en video's, brachten ontelbare uren door met surfen op internet (en zelfs dit artikel op het scherm te schrijven), en zelfs een paar spreadsheets bij elkaar gegooid en het paste naadloos in de workflow, met voldoende resolutie voor onze behoeften.

Image
Image

Prijs: te veel voor te weinig

De Dell P2715Q is meestal te koop voor $ 430 als je hem kunt vinden. Voor die prijs is de monitor een beetje te duur, aangezien Dell zelf tal van andere monitoren heeft die hem ver overtreffen in zowel specificaties als functies.

Hoewel de Dell P2715Q een betrouwbaar werkpaard is, is het het niet waard als je van plan bent hem te kopen voor zijn verkoopprijs.

Concurrentie: geen tekort aan rivalen

Er is geen tekort aan concurrenten voor de Dell P2715Q; het is een vrij standaard monitor met een basisfunctieset en standaardontwerp. Omwille van de eenvoud hebben we het echter beperkt tot twee 27-inch 4K-concurrenten van twee andere fabrikanten: de LG 27UD68-P en de Philips 276E8VJSB.

Als eerste is er de budgetoptie, de Philips 276E8VJSB. Deze LED-monitor meet 27 inch met een 4K IPS-scherm (3840 x 2160 pixels). Het heeft een gestroomlijnd ontwerp met dunne randen rond de bovenkant en zijkanten van de monitor met een dikkere kin aan de onderkant. Het beschikt over een DisplayPort 1.2-aansluiting, twee HDMI 2.0-aansluitingen en biedt Philips' MultiView-technologie, waarmee u de enkele monitor kunt gebruiken als weergave voor twee afzonderlijk aangesloten apparaten. Het heeft een verversingssnelheid van 60 Hz en een responstijd van 5 ms. Deze monitor kost slechts $ 279,99, waarmee hij minder dan de helft van de prijs van de Dell P2715Q kost, terwijl hij een licht verbeterd pakket biedt ten opzichte van de Dell.

De volgende is de LG 27UD68-P, een 27-inch 4K IPS-monitor (3840 x 2160 pixels). De monitor heeft een sRGB-kleurenbereik van meer dan 99 procent, biedt FreeSync-functionaliteit en werkt met LG's On-Screen Control-software voor eenvoudige instellingswijzigingen via uw computer. De monitor heeft een beeldverhouding van 16:9 en bevat een DisplayPort 1.2-poort, twee HDMI 2.0-poorten en een enkele 3,5 mm-uitgang voor audio.

Simpel gezegd, de Dell P2715Q heeft genoeg concurrentie en tenzij je vastzit aan het ontwerp van de Dell, is het waarschijnlijk veilig om te zeggen dat je beter af bent met het vinden van een nieuwere monitor met verbeterde functies en verbindingen, omdat er geen tekort aan opties.

Je kunt beter ergens anders zoeken

Hoewel de Dell P2715Q een betrouwbaar werkpaard is, is het het niet waard als je van plan bent hem te kopen voor zijn verkoopprijs. Dell biedt - evenals tal van andere monitorfabrikanten - meer capabele monitoren met nieuwere functies en functionaliteit voor de helft van de prijs, dus tenzij u dit gebruikt of opgeknapt krijgt voor een fractie van de verkoopprijs, kunt u beter ergens anders kijken.

Specs

  • Productnaam P2715Q Monitor
  • Productmerk Dell
  • MPN B00PC9HFO8
  • Prijs $430.00
  • Gewicht 16,8 lbs.
  • Productafmetingen 25,2 x 21,2 x 8 inch.
  • Meegeleverde kabels Thunderbolt 2, HDMI 2.0
  • Controls Vier individuele menuknoppen, Power-knop
  • Ingangen/uitgangen 1 x 3,5 mm uitgang, 1 x USB Type-B ingang, 1 x USB Type-A (USB 3.1 Gen 1) uitgang, 1 x DisplayPort-ingang, 1 x DisplayPort-uitgang, 1 x Mini DisplayPort Ingang, 1 x HDMI (MHL)
  • Garantie 1 jaar garantie
  • Compatibiliteit macOS, Windows, Linux

Aanbevolen: