Soundcheck inschakelen en gebruiken in iTunes

Inhoudsopgave:

Soundcheck inschakelen en gebruiken in iTunes
Soundcheck inschakelen en gebruiken in iTunes
Anonim

Sommige nummers in je iTunes-bibliotheek zijn mogelijk stiller dan andere. Moderne opnames zijn doorgaans luider dan nummers die in de jaren zestig zijn opgenomen, bijvoorbeeld vanwege normale technologische verschillen. Apple heeft een tool in iTunes ingebouwd, Sound Check genaamd, die automatisch de nummers in je iTunes-bibliotheek aanpast om op hetzelfde volume af te spelen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs en pc's met iTunes 12 of iTunes 11 en op iOS-apparaten met iOS 12, 11 of 10, zoals aangegeven.

Hoe Sound Check werkt in iTunes

Elk digitaal muziekbestand bevat ID3-tags die metadata bevatten die aan elk nummer zijn gekoppeld en die er aanvullende informatie over geven. Deze tags bevatten dingen zoals de naam van het nummer en de artiest, albumhoezen, sterbeoordelingen en bepaalde audiogegevens.

De belangrijkste ID3-tag voor de Sound Check-functie wordt normalisatie-informatie genoemd. Het regelt het volume waarop het nummer wordt afgespeeld. Dit is een variabele instelling waarmee het nummer zachter of luider kan worden afgespeeld dan het standaardvolume.

Sound Check werkt door het afspeelvolume van alle nummers in je iTunes-bibliotheek te scannen en het gemiddelde afspeelvolume van de nummers te bepalen. iTunes past vervolgens automatisch de ID3-tag voor normalisatie-informatie voor elk nummer aan om het volume zo aan te passen dat het nauw aansluit bij het gemiddelde van alle nummers. Vervolgens worden alle nummers op bijna hetzelfde volume afgespeeld.

Geluidscontrole inschakelen in iTunes

Hier leest u hoe u Sound Check in iTunes op een computer inschakelt:

  1. Start iTunes op je Mac of pc.
  2. Open het venster Voorkeuren. Klik op een Mac op het menu iTunes en klik vervolgens op Voorkeuren. Ga in Windows naar het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

    Image
    Image
  3. In het venster dat verschijnt, selecteer de Playback tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Sound Check selectievakje.

    Image
    Image
  5. Klik op OK om Sound Check in te schakelen.

    Image
    Image

Soundcheck gebruiken met iPhone en iPod touch

Als je een mobiel apparaat zoals de iPhone of iPod touch gebruikt om naar muziek te luisteren, werkt Sound Check op iPhone, iPod touch en iPad, hoewel je het niet via iTunes instelt.

  1. Open de Settings app op je iOS-apparaat.
  2. Tik in het scherm Instellingen op Muziek.
  3. Scroll naar de Playback sectie en verplaats de Sound Check tuimelschakelaar naar de Aan/groene positie.

    Image
    Image

Sound Check-compatibele bestandstypen

Niet elk digitaal muziekbestand is compatibel met Sound Check. iTunes kan bepaalde bestandstypen afspelen die niet door Sound Check kunnen worden bestuurd, wat tot verwarring kan leiden. De meest voorkomende muziekbestandstypen zijn echter compatibel, dus u kunt de functie met uw muziek gebruiken.

Sound Check werkt met de volgende typen digitale muziekbestanden:

  • AAC (de standaardindeling voor de iTunes Store en Apple Music)
  • AIFF
  • MP3
  • WAV

Zolang je nummers in deze bestandstypen staan, werkt Sound Check met nummers die zijn geript van een cd, gekocht bij online muziekwinkels of gestreamd via Apple Music.

Verandert Sound Check mijn muziekbestanden?

Sound Check verandert het volume van je audiobestanden niet. Elk nummer heeft een standaardvolume: het volume waarop het nummer is opgenomen en uitgebracht. iTunes verandert daar niets aan. In plaats daarvan werkt de ID3-tag voor normalisatie-informatie als een filter dat op het volume wordt toegepast. Het filter regelt tijdelijk het volume tijdens het afspelen, maar verandert het onderliggende bestand niet.

Als je Sound Check uitschakelt, keert je muziek terug naar het oorspronkelijke volume, zonder permanente wijzigingen.

Andere manieren om het afspelen van muziek in iTunes aan te passen

Sound Check is niet de enige manier om het afspelen van muziek in iTunes aan te passen. Je kunt aanpassen hoe alle nummers klinken met de iTunes Equalizer of individuele nummers aanpassen door de ID3-tags te bewerken.

De equalizer past het geluid van nummers aan wanneer ze worden afgespeeld door de bas te versterken of de hoge tonen te veranderen. Deze functie wordt het best gebruikt door mensen die audio begrijpen, maar de tool biedt enkele voorinstellingen. Deze zijn ontworpen om specifieke muziekgenres - hiphop, klassiek enzovoort - beter te laten klinken. Om toegang te krijgen tot de Equalizer, klikt u op het Window-menu in de iTunes-menubalk op een computer en selecteert u vervolgens Equalizer

Je kunt ook de volumeniveaus van individuele nummers aanpassen. Net als bij Sound Check verandert dit de ID3-tag voor het volume van het nummer, niet het bestand. Als je liever slechts een paar wijzigingen hebt, in plaats van je hele bibliotheek te wijzigen, probeer dan dit:

  1. Zoek het nummer dat je wilt wijzigen in je iTunes-muziekbibliotheek.
  2. Klik op de titel van het nummer en klik vervolgens op het pictogram … (drie stippen) ernaast.

    Image
    Image
  3. Klik op Song Info in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Klik op het tabblad Options in het geopende venster.

    Image
    Image
  5. Verplaats de volume-aanpassing schuifregelaar om het nummer luider of zachter te maken.

    Image
    Image
  6. Klik op OK om uw wijziging op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: