Wat is de Anchor-app voor podcasts?

Inhoudsopgave:

Wat is de Anchor-app voor podcasts?
Wat is de Anchor-app voor podcasts?
Anonim

Anchor, ook wel Anchor FM genoemd, is een populair podcastingplatform dat gratis tools biedt voor het opnemen, bewerken, hosten, distribueren en genereren van inkomsten voor podcasts.

Met behulp van de officiële Anchor-apps of -website kan iedereen een bestaande podcast importeren om te profiteren van de tools of een geheel nieuw audioproject maken. De Anchor-apps kunnen ook worden gebruikt voor het downloaden en beluisteren van podcasts die door anderen zijn gemaakt.

Anker's functies en diensten

Hier zijn de belangrijkste functies en services van Anchor.

  • Podcast-hosting. Anchor biedt gratis hosting voor een onbeperkt aantal podcastafleveringen zonder limieten voor datagebruik of bestandsgroottes.
  • Podcast opnemen en bewerken. De Anchor-apps en -website kunnen worden gebruikt om podcastafleveringen rechtstreeks op te nemen en te bewerken.
  • Podcastdistributie. Gebruikers kunnen Anchor gebruiken om hun podcast tegelijkertijd op meerdere grote podcast- en audioplatforms te publiceren.
  • Inkomsten genereren met podcasts. Anchor kan sponsors in contact brengen met podcasters, naast het aanbieden van een betaalde abonnementsfunctie.
  • Podcast luisteren. Anchor kan worden gebruikt voor het luisteren naar en abonneren op podcasts.

Wat is anker?

Anchor is een gratis podcast-hostingservice die kan worden gebruikt om onbeperkte podcasts en podcastafleveringen te hosten. Er zijn geen beperkingen als het gaat om bandbreedte of webverkeer.

Het hosten van je podcast op Anchor kan een goed alternatief zijn voor het hosten op je gebruikelijke website-hostingservice, aangezien het downloaden van podcastafleveringen door luisteraars geen invloed heeft op de limieten voor het hosten van je site. De hostingoptie van Anchor is ook volledig gratis.

Het hosten van een podcast op Anchor is helemaal gratis en er zijn geen niveaus of data-abonnementen om je zorgen over te maken.

Welke podcastplatforms ondersteunt anker?

Anchor kan worden gebruikt om podcasts te distribueren naar een groeiende lijst van populaire podcast-apps en -diensten zoals Stitcher, Google Podcasts, Apple Podcasts en Spotify.

Hier is de lijst met podcastplatforms die Anchor ondersteunt.

  • Apple Podcasts
  • Breker
  • Castbox
  • Google Podcasts
  • Bewolkt
  • Pocketcasts
  • RadioPublic
  • Spotify
  • Stitcher

Een van de voordelen van het gebruik van Anchor om een podcast naar andere platforms te distribueren, is dat de vermeldingen op alle bovenstaande services allemaal op één plek in uw Anchor-account kunnen worden bijgewerkt. Het is niet nodig om accounts aan te maken op andere podcastingplatforms.

Naast het distribueren van een podcast op andere platforms, biedt Anchor ook gegevens over welke service het populairst is en hoe vaak afleveringen worden beluisterd. Dit is een functie die maar weinig andere podcastdiensten bieden.

Distributie van een podcast op andere platforms is echter niet verplicht, en deze optie kan worden uitgeschakeld vanuit de instellingen van een podcast. Anchor verkrijgt op geen enkele manier rechten op uw inhoud.

Zijn ankerpodcasts anders?

Podcasts gemaakt op of gehost op Anchor zijn niet anders dan die gemaakt met andere apps en elders gedistribueerd. De meeste podcasts die op Anchor te vinden zijn, zijn zelfs beschikbaar op andere platforms zoals Stitcher, Apple Podcasts en Spotify.

Image
Image

Luisteren naar podcasts in de iOS- en Android Anchor-apps biedt echter wel wat extra functionaliteit. De audio-uitvoer en afspeelsnelheid kunnen bijvoorbeeld handmatig worden gewijzigd vanuit de app terwijl u naar een aflevering luistert en er zijn verschillende opties voor delen beschikbaar.

Image
Image

Op elke podcast-afleveringspagina kun je communiceren met de maker van een serie. Als je op de applause-knop tikt, weten de makers dat je van de aflevering geniet, terwijl je op het Message-pictogram tikt om een persoonlijk bericht op te nemen en te verzenden. het rechtstreeks vanuit de app naar hen toe.

Veel podcasts op Anchor accepteren alleen spraakberichten via de Anchor-app.

Sommige Anchor-podcasts spelen audioberichten van luisteraars af in hun afleveringen, wat zorgt voor een groter gemeenschapsgevoel tussen de makers en hun publiek.

Alles over de gratis podcast-transcriptieservice van Anchor

Hoewel veel bedrijven kosten in rekening brengen voor het transcriberen van audio, biedt Anchor deze service eigenlijk gratis aan. Standaard worden alle podcasts die naar het Anchor-platform worden geüpload automatisch in het Engels getranscribeerd. Bovendien worden videoversies van podcasts gemaakt met behulp van de audio van de aflevering en het gegenereerde script.

De transcripties van de afleveringen van Anchor zijn door de computer gegenereerd, dus het kan de moeite waard zijn om ze te proeflezen voordat ze worden gedeeld, omdat ze fouten kunnen bevatten.

Deze video's kunnen worden gedownload, gedeeld via e-mail of een cloudplatform zoals OneDrive, of worden gedeeld op sociale medianetwerken zoals Instagram, Vero, Twitter en Facebook. Podcast-afleveringsvideo's kunnen ook worden geüpload naar videoplatforms zoals Twitch, YouTube en Mixer.

Hoe podcasters geld verdienen met anker

Anchor biedt twee opties voor het genereren van inkomsten met podcasts met zijn maandelijkse donatiemodel en gesponsorde advertenties.

De donatiefunctie werkt op vrijwel dezelfde manier als Patreon door een podcast-luisteraar zich aan te laten melden voor een terugkerende maandelijkse donatie aan de maker.

De advertentieservice brengt podcasters rechtstreeks in contact met sponsors. Eenmaal geselecteerd door een sponsor, moet de podcaster een kort promotiebericht opnemen en invoegen in hun podcastafleveringen met behulp van de Anchor-website of app's bewerkingsfuncties. Soms moet een script letterlijk worden voorgelezen, terwijl een podcaster soms meer vrijheid krijgt in hoe hij een product of dienst promoot.

Het aantal sponsors dat verbonden is aan een podcaster en de prijs die ze bereid zijn te betalen, hangt af van het aantal podcastafleveringen dat momenteel is gemaakt, hoeveel abonnees het heeft en hoe betrokken het publiek is.

Anchor-gebruikers kunnen hun inkomsten op elk moment opnemen. Anchor rekent een vast tarief van $ 0,25 voor elk opnameverzoek en trekt 30% af van alle gesponsorde promotiebetalingen.

Hoe zijn Anchor en Spotify verbonden?

In februari 2019 werd Anchor FM overgenomen door Spotify. Hoewel de twee diensten op het eerste gezicht gescheiden blijven, werd in de officiële aankondiging geïmpliceerd dat Spotify zou helpen de ontwikkeling van meer podcasting-tools op Anchor te financieren, die op hun beurt deze functies aan gebruikers op Spotify zouden kunnen aanbieden.

Spotify- en Anchor-accounts zijn volledig gescheiden en de twee services hebben geen oppervlakkige relatie behalve het feit dat de een eigenaar is van de ander.

Aanbevolen: