Facebook lanceert Live Audio Rooms voor Podcasts, Live Chats

Facebook lanceert Live Audio Rooms voor Podcasts, Live Chats
Facebook lanceert Live Audio Rooms voor Podcasts, Live Chats
Anonim

Facebook heeft zojuist zijn nieuwe functie Live Audio Rooms gelanceerd, volgens een tweet van Alexandru Voica. de technologiecommunicatiemanager van het bedrijf voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De functie is toegankelijk via de mobiele app en stelt gebruikers in staat live audiochats te maken, naar podcasts te luisteren en nog veel meer.

Op dit moment rollen Live Audio Rooms alleen voor bepaalde mensen op het socialemediaplatform. Elke geverifieerde publieke figuur of maker kan er een hosten; Facebook-groepen kunnen ze ook maken. Facebook zegt dat het de functie ook op Android en desktop test, hoewel Android-gebruikers geen Live Audio Rooms kunnen maken en desktopgebruikers helemaal niet kunnen meeluisteren.

Image
Image

Facebook begon in juni met het testen van de functie Live Audio Rooms. Gastheren kunnen maximaal 50 mensen tegelijk in een chatsessie hebben, zonder limiet op het aantal mensen dat kan meeluisteren. Facebook-groepen kunnen privéruimten maken die alleen beschikbaar zijn voor groepsleden of ze kunnen openbare ruimtes maken waar iedereen lid van kan worden. Makers van ruimten kunnen hun chats zelfs koppelen aan een inzamelingsactie of non-profitorganisatie en een knop toevoegen zodat deelnemers donaties kunnen achterlaten.

Facebook zegt dat het uiteindelijk wil dat alle publieke figuren, groepen, makers en bredere partners live audioruimtes kunnen hosten.

"We zijn verheugd om door te gaan met het bouwen van sociale ervaringen om makers en gemeenschappen meer tools te geven om contact te maken, mensen te helpen nieuwe stemmen te ontdekken die ze nog niet eerder hebben gehoord en ideeën uit te wisselen", schreef Voica.

Facebook's Live Audio Rooms-functie heeft potentieel, maar heeft ook te maken met stevige concurrentie van vergelijkbare platforms die al langer bestaan, zoals Clubhouse en Spotify's Greenroom. Dan zijn er de problemen van Facebook met ongebreidelde verkeerde informatie op zijn platform. Volgens Engadget beweert het bedrijf dat het werkt aan manieren om schadelijke inhoud in zijn nieuwe audiokamers te bestrijden, zoals een automatisch markeringssysteem en een manier om inhoud te detecteren die de gemeenschapsnormen schendt.

Aanbevolen: