8 Beste podcasts voor jongvolwassenen van 2022

Inhoudsopgave:

8 Beste podcasts voor jongvolwassenen van 2022
8 Beste podcasts voor jongvolwassenen van 2022
Anonim

Leren op de universiteit bestaat vaak uit het lezen van studieboeken en het luisteren naar colleges. Maar podcasts zijn een van de beste manieren geworden om slimme, nieuwe informatie en entertainment te vinden, vaak in korte bursts van 30-60 minuten. Om je te helpen je leerportfolio bij te werken, vind je hier een lijst met acht vermakelijke en leerzame podcasts voor jongvolwassenen en studenten.

The College Info Geek Podcast

Image
Image

Wil je als student een freelance carrière opbouwen? Of leren hoe je in het buitenland kunt studeren, of hoe je van je leven een videogame kunt maken? Deze podcast helpt luisteraars om effectievere studenten te worden en te verbeteren op verschillende gebieden van het leven. De gastheer, Thomas Frank, interviewt tonnen interessante mensen, waaronder wetenschappers die de hersenen bestuderen tot de Amerikaanse minister van Onderwijs. Afleveringen duren iets langer dan een uur en worden ongeveer elke week uitgebracht.

Hoe alles te doen

Image
Image

In deze podcast bespreken en beantwoorden hosts Mike Danforth en Ian Chilag van NPR de vragen van luisteraars over onderwerpen die betrekking hebben op, nou ja, alles. Mensen worden uitgenodigd om via hun website vragen te stellen aan de hosts. Met de hulp van experts - en vergezeld van humor en gelach - worden die vragen in elke aflevering beantwoord. Podcast-onderwerpen varieerden van het onderscheiden van de presidentskandidaten tot het schoonmaken van een plafondventilator. Er worden ongeveer een keer per week nieuwe podcastafleveringen uitgebracht.

De studententijd

Image
Image

Dit programma begon in 2000 als een universiteitsradiostation en werd in 2004 een podcast. De show wordt gepresenteerd door Jesse Thorn, die tientallen popcultuur- en kunstpersoonlijkheden interviewt. Eerdere gasten waren onder meer Ira Glass en Art Spiegelman, en onderwerpen variëren van buiten de marge, wedergeboorte en honkbal. De afleveringen worden niet zo vaak uitgebracht als in de afgelopen maanden, maar er zijn er genoeg in de archieven om te blijven luisteren.

De podcastgeschiedenis van onze wereld

Image
Image

Heeft u een spoedcursus nodig om te slagen in uw wereldgeschiedenisles? Deze podcast presenteert de geschiedenis van de wereld, van de oerknal tot de moderne tijd, allemaal in stappen van 15-30 minuten. Onderwerpen variëren van Israël, het oude China en Rome, om er maar een paar te noemen. De gastheer, Rob Monaco, begon de podcast toen hij op het punt stond een carrière als geschiedenisleraar te beginnen, maar nog niet echt een baan had gevonden. Om buiten een klaslokaal les te geven, begon hij The Podcast History of Our World als een manier om geschiedenis voor de massa leuk te maken, en hoewel er sinds 2016 geen nieuwe aflevering is geweest, zijn de bestaande afleveringen de moeite waard om naar te luisteren.

Keith en het meisje

Image
Image

Dit is een van de meest populaire comedypodcasts die je zult vinden. De show wordt gepresenteerd door Keith Malley en zijn vriendin, zangeres Chemda Khalili. De twee praten over hun dagelijkse avonturen en actuele gebeurtenissen. Hoewel het uitgangspunt misschien niet meeslepend klinkt, blijft de show in populariteit toenemen met meer dan 50.000 luisteraars en staat hij in de Top Tien Podcasts van Podcast Alley. De shows duren een uur en worden elke weekdag uitgebracht.

Dingen die je moet weten

Image
Image

Wie noemt een continent? Wat is El Niño? Hoe wordt domme stopverf gemaakt? Dit zijn enkele van de onderwerpen die worden behandeld in de podcast Stuff You Should Know (die je overigens wordt aangeboden door How Stuff Works). Deze show is een geweldige manier om kleine stukjes informatie te leren die je slimmer zullen maken en je nieuwsgierigheid zullen voeden. De showopmerkingen voor elke aflevering bevatten veel referentielinks en extra leesvoer als je nog meer informatie over een bepaald onderwerp wilt leren. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten en wordt wekelijks uitgebracht.

Haantanden

Image
Image

In deze show praat de Rooster Teeth-crew over comedy, games, films en projecten die ze momenteel doen. De oorsprong van de podcast was geworteld in de langlopende YouTube-serie van Rooster Teeth, Red vs. Blue, evenals live-action shorts en komische gameplays. De populariteit van de video's leidde tot de wekelijkse podcast, die enorm populair is onder 15-25-jarige mannen.

Goed gedaan, brein

Image
Image

Dit is weer een podcast die niet is bijgewerkt sinds 2017, maar je moet er nog steeds naar luisteren als je ooit wilt slagen in Jeopardy. Het was een wekelijkse show die deels een quizshow was en deels ongebruikelijk nieuws. De gastheren - Karen, Colin, Dana en Chris - houden van pubtrivia, ontbijtgranen, samentrekkingswoorden en dierenfeiten. "Goed gedaan, brein!" werd geboren uit hun liefde voor het delen van trivia en een succesvolle Kickstarter-campagne. Eén aflevering bevat 'plakwoorden', een plakkerige quiz over desserts en lijmen, en het verhaal van een bizarre (maar waar!) golf van melasse die de stad Boston verwoestte.

Breng je kennis verder dan het klaslokaal, boeken en internet. Met deze podcasts voel je je slimmer en luister je tegelijkertijd behoorlijk vermakelijk.

Aanbevolen: