IPad Pro versus Surface Pro

Inhoudsopgave:

IPad Pro versus Surface Pro
IPad Pro versus Surface Pro
Anonim

Het is gemakkelijk om de Microsoft Surface Pro af te doen als een ook uitgevoerd in de mobiele categorie. Dit gaat echter over het hoofd hoe de evolutie van tablets de concurrentie terugbrengt naar Microsoft. Hoewel Microsoft geen verbinding kon maken met mobiele technologie, is het de leider in de onderneming. Naarmate Surface is geëvolueerd, is het een van de populaire hybride tablets geworden. Maar is het net zo goed als een iPad Pro? We hebben de iPad Pro vergeleken met de Surface Pro om u te helpen beslissen welke het beste voor u werkt.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Het besturingssysteem is geoptimaliseerd voor mobiel.
  • Apps zijn ontworpen voor aanraking.
  • Veilig uit de doos.
  • Apps worden doorgelicht voordat ze beschikbaar worden gesteld om te downloaden in de App Store.
  • Vloeibaar Retina-display, 7-megapixel camera aan de voorkant en 12-megapixel camera aan de achterkant.
  • Voert Windows- en desktoptoepassingen uit.
  • Grotere flexibiliteit en open bestandssysteem laten het open voor aanvallen.
  • Heeft een prestatiehit omdat het besturingssysteem niet is geoptimaliseerd voor mobiel.
  • Eenvoudig om de processor, RAM en opslag te upgraden.
  • PixelSense-display, 5-megapixel camera aan de voorkant en 8-megapixel camera aan de achterkant.

Deze apparaten leveren solide prestaties en veel aanpassingsmogelijkheden om onderweg te werken of te spelen. Ze bieden ook toegang tot honderden apps in de respectievelijke appstores van de bedrijven. En de prijspunten voor iPad Pro en Surface Pro zijn min of meer vergelijkbaar, afhankelijk van de apparaatconfiguratie die u selecteert.

Het grootste verschil tussen deze twee tablets komt neer op Windows versus iPadOS. Als je een echte tablet wilt die veilig is, is iPad Pro een fantastische keuze. Als je de volledige desktopversie van apps zoals Microsoft Office en Adobe Photoshop moet gebruiken, ga dan naar Surface Pro.

Apps: mobiele vs. desktop-apps

  • iPadOS is geoptimaliseerd voor mobiel.
  • Voert mobiele versies van software uit, waaronder Office.
  • De App Store heeft voor mobiel geoptimaliseerde alternatieven voor desktop-applicaties.
  • Voert het Windows-desktopbesturingssysteem uit.
  • Installeer desktopversies van Office en Photoshop.
  • Apps die goed werken in laptopmodus, werken niet zo soepel als het apparaat in tabletmodus staat.

De belangrijkste beslissende factor tussen de Surface Pro en de iPad Pro zijn de apps. Wanneer de meeste mensen een computer kopen, geven ze vooral om wat ze ermee kunnen doen, met andere woorden, de software die erop kan draaien.

De Surface Pro heeft een volledige versie van het Windows-besturingssysteem. Dit geeft het meer aanpasbare functies, toegang tot een open bestandssysteem en toegang tot krachtige software, waaronder de desktopversies van Office en Photoshop.

Waar de iPad Pro schittert, zijn apps die zijn ontworpen voor een op aanraking gebaseerde computer. Veel van de software die op Windows draait, is ontworpen voor een muis of touchpad. Dit is misschien geen probleem als je het Surface Pro slimme toetsenbord gebruikt, dat een touchpad bevat. Een reden om een Surface Pro te kopen is echter om hem als laptop en tablet te gebruiken. Helaas werkt niet alle software soepel als je je vingers gebruikt.

De software die je gebruikt, hangt af van wat je nodig hebt. Als je software nodig hebt die alleen beschikbaar is op het Windows-platform, heb je een Windows-apparaat nodig. Maar de Apple App Store staat vol met geweldige alternatieven en je kunt veel doen in een webbrowser. Windows heeft een voordeel in de onderneming. Thuis is de iPad koning.

Beveiliging: kan iPad niet verslaan uit de doos

  • Veilig uit de doos.
  • Apps moeten een veiligheidscontrole doorstaan voordat ze beschikbaar worden gesteld om te downloaden.
  • Open bestandssysteem maakt Surface Pro kwetsbaar voor aanvallen.
  • Antivirussoftware wordt sterk aanbevolen.

Beveiliging is een prioriteit voor iedereen. Het idee dat een computer kan worden gekaapt en dat bestanden of gegevens kunnen worden vastgehouden voor losgeld, zou genoeg moeten zijn om iedereen zorgen te maken.

In termen van malware zoals virussen en ransomware is de iPad een veiliger apparaat. Windows biedt meer flexibiliteit in termen van een open bestandssysteem, maar deze openheid maakt Windows-computers kwetsbaar voor aanvallen. De iPad plaatst elke app - en de documenten van die app - in een aparte omgeving, een omgeving waartoe geen enkele andere app toegang heeft. Als gevolg hiervan kan de iPad niet worden geïnfecteerd door een virus en kunnen de bestanden op de iPad niet worden gegijzeld.

Apple's samengestelde App Store is ook een zegen voor degenen die zich zorgen maken over beveiliging. Malware kan langs de App Store glippen, maar het is zeldzaam en dergelijke malware wordt binnen enkele weken ontdekt. De grootste malwarebedreiging voor de iPad komt via de webbrowser, waar een webpagina kan doen alsof hij de iPad gegijzeld houdt. Om deze aanvallen te verijdelen, sluit u de webpagina of de webbrowser.

Prestaties: iPad Pro biedt meer waar voor je geld

  • Geoptimaliseerd voor mobiel.
  • Betere waarde in goedkopere modellen dan Surface Pro.
  • Voert apps uit die zijn ontworpen voor mobiel en die minder opslagruimte in beslag nemen.
  • Meer een laptop dan een tablet.
  • Veel aanpassingsopties zorgen ervoor dat u het gewenste apparaat kunt krijgen.
  • Voert apps uit die zijn ontworpen voor desktop, die meer opslagruimte in beslag nemen, snellere processors nodig hebben en meer RAM-geheugen nodig hebben.

Het is gemakkelijk om technische specificaties en benchmarks op te sommen. Toch doen specificaties er niet zoveel toe als je een apparaat met een mobiel besturingssysteem vergelijkt met een apparaat met een desktopbesturingssysteem. De Surface Pro is meer een laptop dan een tablet. Het heeft veel aanpassingsopties, waaronder het upgraden van de processor, het vergroten van het RAM-geheugen en het toevoegen van opslagruimte.

Aan de bovenkant draait de Surface Pro 2017 op een Intel Core i7-processor, bevat 16 gigabyte (GB) RAM voor applicaties en heeft een 1-terabyte solid-state schijf voor opslag. Het heeft ook een prijskaartje van ongeveer $ 2.699, wat betekent dat je drie iPad Pro-tablets kunt kopen en geld overhoudt.

Voor de meesten is de topklasse Surface Pro overdreven. Maar de low-end Surface Pro is underkill, vooral gezien de instapprijs van $ 799. Deze Surface Pro kost hetzelfde als de 12,9-inch iPad Pro op instapniveau. De A10x-processor in de iPad Pro draait echter cirkels rond de Intel Core m3-processor in de Surface Pro op instapniveau.

Hier wordt het interessant. De 4 GB RAM in de iPad Pro biedt voldoende ruimte voor apps en maakt multitasken soepel. Dezelfde 4 GB RAM in een Surface Pro op instapniveau vertraagt de tablet, zelfs als er maar één applicatie op draait. Dit is waar de verschillen in besturingssystemen een grote rol spelen.

Hetzelfde kan gezegd worden over de hoeveelheid opslagruimte. De 128 GB in een low-end Surface Pro klinkt misschien als veel vergeleken met 32 GB in de iPad Pro, maar dat is het niet. De software neemt meer ruimte in beslag op de Surface Pro dan op de iPad Pro, omdat het desktopsoftware is en geen software die is geoptimaliseerd voor een mobiel apparaat.

Als je aan de Surface Pro denkt, richt je dan op de Intel Core i5-processor met minimaal 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Deze configuratie brengt de kosten op $ 1.299, maar geeft je een paar jaar langer gebruik dan het goedkopere model. Dit langdurige gebruik compenseert het prijsverschil.

Dit model is ook goed te vergelijken met de iPad Pro. De iPad Pro heeft misschien meer rauwe verwerkingskracht, maar de Intel Core i5-processor in de Surface Pro zou voor de meeste mensen voldoende moeten zijn. De volgende stap op de ladder is de Surface Pro met een Intel Core i7-processor, die $ 1.599 kost, maar sneller werkt dan de nieuwste iPad Pro.

Beeldscherm en camera's: Apple blijft grenzen verleggen

  • True Tone-display biedt een verbazingwekkende reeks kleuren en ondersteunt ultrahoge definitie (HD)
  • Biedt een helderheid van 600 nits.
  • 7-megapixel camera aan de voorkant.
  • 12-megapixel camera aan de achterzijde die 4K-video kan opnemen.
  • PixelSense-weergave is solide.
  • 5-megapixel camera aan de voorkant.
  • 8-megapixel camera aan de achterzijde die HD-video kan opnemen.

Apple verlegt consequent de grenzen van apparaatweergaven. Toen Apple het Retina-display introduceerde, zorgde het voor een revolutie in pixels met hoge dichtheid op mobiele apparaten. Nu zijn de meeste smartphones en tablets glashelder.

Apple deed het opnieuw met de 9,7-inch iPad Pro, die het in 2016 introduceerde. Het True Tone-scherm biedt een verbazingwekkende reeks kleuren en ondersteunt ultra-HD. Het verandert ook de kleuren op het scherm op basis van omgevingslicht. Dit genereert een realistische reactie bij de overgang tussen zonlicht en binnenverlichting of schaduw. De iPad Pro-modellen van 2017 zetten deze weergavetechnologie een stap voorwaarts door een helderheid van 600 nit te bieden. Dit betekent dat het display van iPad Pro meer licht genereert, wat resulteert in een beter beeld.

De 12,9-inch en 10,5-inch iPad Pro-modellen winnen gemakkelijk de displayprijs. Het is echter mogelijk dat u het verschil niet merkt, tenzij u een iPad Pro naast de Surface Pro houdt, die ook een goed scherm heeft.

De iPad Pro wordt ook geleverd met een betere set camera's. De 7 megapixel camera aan de voorkant is iets beter dan de 5 megapixel camera in de Surface Pro. Het is de camera aan de achterkant die de iPad Pro onderscheidt. De Surface Pro heeft een 8-megapixel camera aan de achterzijde die HD-video kan opnemen. De iPad Pro-modellen van 2017 hebben daarentegen een camera van 12 megapixels. Het kan 4K-video opnemen.

Toetsenbord en stylus: het is een toss-up

  • Komt niet met een slim toetsenbord, maar werkt met veel Bluetooth-toetsenbordmodellen.
  • Er wordt geen stylus meegeleverd, maar de Apple Pencil is een mooie, maar dure toevoeging.
  • Komt niet met een slim toetsenbord, maar werkt met veel Bluetooth-toetsenbordmodellen.
  • In tegenstelling tot de Surface Pro 4 wordt er geen stylus meegeleverd.

De focus van de Microsoft-commercials die pronken met de Surface-tablet, is het slimme toetsenbord dat ermee wordt verbonden. Dat toetsenbord zit niet bij de Surface Pro. Ook bevat de Surface Pro 4 de Surface Pen en de Surface Pro 2017 niet.

De iPad Pro heeft een slim toetsenbord en de Apple Pencil, een hightech stylus. Geen van beide randapparatuur wordt geleverd met de iPad Pro.

Sla het slimme toetsenbord bij beide apparaten over wanneer u uw eerste aankoop doet. U zult er versteld van staan hoeveel u kunt doen met het schermtoetsenbord. Als je veel typt, is het slimme toetsenbord een leuke toevoeging, al kost het je $ 150 terug. De iPad Pro werkt met de meeste Bluetooth-toetsenborden.

Hetzelfde geldt voor de stylus. Deze zijn geweldig voor artiesten, maar het kan zijn dat een goedkope stylus net zo goed werkt voor uw behoeften.

Prijs: iPad Pro is een betere deal

  • Lagere instapprijs.
  • Als je de 12,9-inch iPad Pro met 256 GB opslagruimte vergelijkt met de Surface Pro met Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en 256 GB opslag, is de iPad Pro aanzienlijk goedkoper.
  • Surface Pro op instapniveau heeft een groter scherm.
  • Als we de 12,9-inch iPad Pro met 256 GB opslagruimte vergelijken met de Surface Pro met Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte, biedt de Surface Pro vergelijkbare prestaties als de iPad, maar tegen een hogere prijs.

De instapmodel 10,5-inch iPad Pro begint bij $ 649, wat $ 150 minder is dan de instapmodel Surface Pro. Dit is echter geen eerlijke vergelijking. De iPad Pro is sneller dan de Surface Pro met een Intel Core m3-processor, maar de Surface Pro heeft een groter (12,3-inch) scherm.

De eerlijkste vergelijking is de Surface Pro met een Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte met de 12,9-inch iPad Pro met 256 GB opslagruimte. De iPad Pro is sneller en heeft een iets groter scherm, maar de specificaties voor de twee apparaten zijn grotendeels hetzelfde, behalve de prijs. De iPad Pro met deze configuratie kost $ 899, wat minder is dan de $ 1.299 Surface Pro.

Apple staat bekend om de hoge prijzen voor zijn reeks laptops en desktops, maar de iPad is sinds de release een van de beste deals in technologie. Elke release lijkt de lat hoger te leggen op het gebied van prestaties van een laptop, en de prijs blijft voor de meeste modellen onder de $ 1.000.

Eindoordeel: het hangt allemaal af van wat je ermee gaat doen

Of je de iPad Pro of de Surface Pro kiest, hangt af van wat je van plan bent met het apparaat te doen. Wil je vooral een laptop, dan is de Surface Pro met het extra slimme toetsenbord de juiste keuze. Het draait Windows- en desktopsoftware, biedt meer configuratie-opties en kan als tablet worden gebruikt. Wil je vooral een tablet, dan biedt de iPad Pro de beste tabletervaring tegen lagere kosten. Het is geoptimaliseerd voor mobiel, maar met een slim toetsenbord verandert het in een capabele laptop.

De grootste factor is Windows versus iPadOS. Zelfs als je van de betere beveiliging en het lagere prijskaartje van de iPad Pro houdt, als je software moet gebruiken die alleen op Windows draait, is de Surface Pro de enige keuze. Als open toegang tot bestanden of het aansluiten van flashdrives een groot probleem is, wint de Surface Pro. Maar als u niet gebonden bent aan Windows-software, biedt de iPad Pro meer kracht voor een lagere prijs, heeft hij een beter scherm en superieure camera's, en is hij direct uit de doos veiliger.

Aanbevolen: