Mobiele netwerken: 3G versus 4G

Inhoudsopgave:

Mobiele netwerken: 3G versus 4G
Mobiele netwerken: 3G versus 4G
Anonim

De meeste mobiele telefoons en smartphones gebruiken het 3G-netwerk, zowel voor spraak- als datatoegang. 3G wordt ook gebruikt door enkele van de grootste providers. Toch weet 3G met de komst van 4G zijn populariteit te behouden. We hebben 3G en 4G vergeleken om u te helpen beslissen welke het meest geschikt is voor uw mobiele telefoonbehoeften.

Dit artikel wordt bewaard voor archiveringsdoeleinden. 3G is een legacy-technologie. 4G is de meest beschikbare draadloze standaard, waarbij 5G zijn debuut maakt.

Image
Image
  • Snel genoeg voor veel gebruik.
  • Bredere verspreidingsbeschikbaarheid.
  • Ondersteund door oudere apparaten.
  • Kan stabieler zijn.
  • Aanzienlijk sneller.
  • Beter fort kan HD-streaming aan.

Over het algemeen is 3G snel genoeg voor de meeste dingen die u op uw telefoon doet. Het is aanzienlijk sneller dan de 2G-standaard van de vorige generatie en kan snelheden tot 2 Mbps leveren. Dat lijkt misschien niet veel, maar voor basisgebruik, zoals surfen op het web en sociale media, is niet veel bandbreedte nodig.

3G biedt ook voldoende bandbreedte voor belangrijke app-functionaliteit. GPS v alt ruim binnen het bandbreedtebereik van 3G. Hetzelfde kan gezegd worden voor multimediastreaming met een lagere resolutie, inclusief videochatten, afbeeldingen en animatie. Daarnaast werkt de basisfunctionaliteit die je van een telefoon verwacht, zoals bellen en sms'en, vlot op 3G.

3G is nog steeds traag volgens de huidige normen. Het kan qua snelheid niet concurreren met 4G en 4G LTE, laat staan 5G. Omdat app-ontwikkelaars profiteren van de toenemende mogelijkheden van nieuwere telefoons, zal 3G niet in staat zijn om de hoeveelheid gegevens aan te kunnen die apps nodig hebben om normaal te functioneren. 3G is het beste te reserveren als uitwijkmogelijkheid voor bellen en sms'en.

4G-netwerken voor- en nadelen

  • Goed voor geavanceerde mobiele diensten zoals video- en filmstreaming.
  • In tegenstelling tot wifi heeft 4G een veel grotere dekking.
  • Verbetert de veiligheid en privacy van gegevens.
  • Verschillende betalingsopties.
  • Veel verkrijgbaar.
  • Niet beschikbaar op veel locaties over de hele wereld.
  • Sommige gebieden kunnen bugs of glitches ervaren.
  • Apparaten zijn duurder.

4G biedt een aanzienlijke toename in snelheid en bandbreedte ten opzichte van 3G. Het doet alles wat 3G kan, alleen beter en meer. 4G is gebouwd voor het streamen van video en blinkt uit in streaming. 4G heeft genoeg kracht om streaming video in HD te verwerken, inclusief services, zoals Netflix, en video messaging-apps, zoals FaceTime.

4G biedt beveiligingsverbeteringen. Omdat veel mensen een groot deel van hun leven op hun telefoon zetten, is extra beveiliging een voordeel. Het biedt ook voordelen voor bedrijven en biedt een veiliger alternatief voor wifi.

4G-dekking is wijdverbreid en relatief compleet. Er zijn niet veel gebieden die geen 4G-dekking hebben. Dit is een voordeel ten opzichte van andere draadloze opties, zoals wifi met een beperkt bereik.

4G-apparaten hebben een aanzienlijke prijsstijging ten opzichte van hun 3G-voorgangers. Deze extra kosten kunnen een afschrikmiddel zijn, maar veel providers bieden goedkope apparaten en andere bieden betalingsplannen.

Hoewel 4G algemeen beschikbaar is, is het niet overal beschikbaar. In sommige gebieden kunnen storingen en onregelmatige service optreden.

Eindoordeel: 4G is de duidelijke winnaar

Zowel 3G- als 4G-netwerken hebben veel te bieden op het gebied van snelheid en kwaliteit. 4G-technologie heeft aangeslagen en is de primaire connectiviteitstechnologie geworden. Ga met 4G totdat 5G de overhand krijgt.

Aanbevolen: