Wat is GSM in mobiele netwerken?

Inhoudsopgave:

Wat is GSM in mobiele netwerken?
Wat is GSM in mobiele netwerken?
Anonim

Global System voor mobiele communicatie is de meest populaire standaard voor mobiele telefoons. Volgens de GSM Association, die de belangen van de wereldwijde mobiele communicatie-industrie vertegenwoordigt, gebruikt ongeveer 80 procent van de wereld GSM-technologie voor draadloze gesprekken.

Welke netwerken zijn GSM?

Hier is een kort overzicht van slechts enkele mobiele providers die GSM gebruiken:

  • T-Mobile
  • AT&T
  • Indigo Wireless
  • Pine Cellular
  • TerreStar

In de Verenigde Staten gebruiken Sprint en Verizon CDMA in plaats van GSM.

GSM versus CDMA

GSM biedt bredere internationale roamingmogelijkheden dan andere Amerikaanse netwerktechnologieën en kan ervoor zorgen dat een mobiele telefoon een 'wereldtelefoon' wordt. Met GSM activeert het wisselen van SIM-kaart verschillende telefoons voor hetzelfde netwerkaccount. voor gelijktijdige data- en spraakbediening, iets wat CDMA niet kan.

Image
Image

GSM-carriers bieden roamingcontracten aan met andere gsm-carriers en dekken doorgaans meer landelijke gebieden dan concurrerende CDMA-carriers, en vaak zonder roamingkosten.

Technische informatie over GSM

De oorsprong van GSM begint in 1982, toen de Groupe Spécial Mobile werd opgericht door de Europese Conferentie van post- en telecommunicatieadministraties om een pan-Europese mobiele technologie te ontwerpen.

GSM werd pas in 1991 commercieel gebruikt, toen het werd gebouwd met behulp van TDMA-technologie.

GSM biedt standaardfuncties zoals codering van telefoongesprekken, datanetwerken, nummerherkenning, doorschakelen, wisselgesprek, sms en vergaderen.

Deze mobiele telefoontechnologie werkt in de 1900 MHz-band in de VS en de 900 MHz-band in Europa en Azië. Gegevens worden gecomprimeerd en gedigitaliseerd en vervolgens verzonden via een kanaal met twee andere gegevensstromen, elk met hun eigen slot.

FAQ

    Wat betekent 'GSM ontgrendeld'?

    Een telefoon die is gelabeld als een GSM-ontgrendelde telefoon is een apparaat dat kan werken met elke compatibele mobiele serviceprovider. In tegenstelling tot een vergrendelde telefoon, hoeft u geen contract af te sluiten met een specifiek mobiel netwerk voor de telefoon. U kunt ervoor kiezen om het apparaat te activeren met elke mobiele GSM-provider.

    Wat betekent 'GSM-provider'?

    Een GSM-provider is een mobiele netwerkprovider die gebruikmaakt van de cellulaire technologie van het Global System for Mobile-communicatie. GSM-providers zoals AT&T en T-Mobile bieden service aan GSM-telefoons, terwijl Code Division Multiple Access (CDMA)-providers alleen compatibel zijn met CDMA-telefoons.

Aanbevolen: