Hoe gebruik je Amiibo op Nintendo Switch

Inhoudsopgave:

Hoe gebruik je Amiibo op Nintendo Switch
Hoe gebruik je Amiibo op Nintendo Switch
Anonim

Nintendo sprong op een enorme manier in de speelgoedwagen met hun amiibo-figuren, die voor het eerst werden geïntroduceerd voor het Wii U-systeem. De figuren waren ook compatibel met de 3DS via een randapparaat, en de hardwarerevisie van de nieuwe Nintendo 3DS omvatte een ingebouwde NFC-lezer (Near Field Communication) die amiibo's kan scannen.

Toen Nintendo overstapte van de Wii U naar de Switch, maakte amiibo ook de sprong naar de volgende generatie consoles. Alle oude amiibo-figuren die naast de Wii U zijn uitgebracht, werken prima met de Switch en Nintendo blijft gloednieuwe figuren uitbrengen om Switch-games zoals Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild te ondersteunen.

Een Amiibo scannen met een Nintendo Switch

Een amiibo scannen met een Nintendo Switch is eenvoudiger dan ooit tevoren. Bij de Wii U zit de scanner op de GamePad, wat onhandig is voor spelers die liever een Pro Controller gebruiken. Op dezelfde manier gebruikt de 3DS een apart randapparaat om te scannen, en de New Nintendo 3DS vereist dat de speler het onderste scherm bedekt met een amiibo om het te scannen.

Er zijn twee plaatsen waar je een amiibo op een Nintendo Switch kunt scannen, afhankelijk van de controller die je gebruikt.

Als je de Joy-Con-controllers gebruikt, kun je een amiibo scannen door deze tegen de rechterjoystick aan te houden, die zich op de rechter Joy-Con bevindt. Dit werkt ongeacht hoe u de Joy-Cons gebruikt. Ze kunnen op de switch worden aangesloten, in een controllerframe worden gestoken of afzonderlijk worden vastgehouden, en toch een amiibo lezen.

Als je een Pro Controller gebruikt, kun je een amiibo scannen door deze tegen het Nintendo Switch-logo op de voorkant van de controller aan te houden. Hierdoor kunnen spelers profiteren van in-game bonussen, zoals onkwetsbaarheid in Super Mario Odyssey, ongeacht de controller die ze gebruiken.

Image
Image

De specifieke procedure voor het scannen van een amiibo op Nintendo Switch verschilt van game tot game, maar hier zijn de algemene stappen die je moet nemen:

  1. Zorg ervoor dat op uw Switch de nieuwste systeemupdate is geïnstalleerd.
    1. Start een amiibo-compatibele game en volg alle instructies in de game met betrekking tot het gebruik van amiibo.

      Raak met je amiibo de NFC-lezer aan de rechter Joy-Con of een aangesloten Pro Controller aan.

      Joy-Con - De NFC-lezer bevindt zich op de Switch rechter joystick , die zich op de rechter Joy-Con bevindt.

    2. Pro Controller - De NFC-lezer bevindt zich bij het Nintendo Switch-logo, dat zich op de voorkant van de Pro Controller bevindt tussen de - en + knoppen.

Amiibos werken alleen met specifieke Nintendo Switch-, Wii U- en 3DS-games. Nintendo houdt een volledige lijst bij van alle amiibo-compatibele games. Raadpleeg deze lijst om te zien of je game met amiibo's werkt en of je amiibo met die game werkt.

Hoe ontvang je Amiibo-beloningen en bonussen in specifieke spellen

Hoewel het basisproces voor het scannen van een amiibo niet van game tot game verandert, heeft elke game wel een specifieke procedure die je moet uitvoeren voordat je een amiibo daadwerkelijk kunt scannen.

De methode voor het scannen van een amiibo in een bepaalde game wordt meestal beschreven in de meegeleverde documentatie, en de meeste games hebben ook een in-game tutorial die je laat zien hoe je het scanproces kunt starten.

Als je een tutorial hebt gemist of de in-game documentatie niet kunt vinden, volgen hier de specifieke stappen die je moet nemen voor enkele van de meest populaire Switch-games:

Amiibo gebruiken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Het gebruik van amiibo is standaard uitgeschakeld in dit spel, dus je moet het inschakelen voordat je je amiibo kunt scannen:

  1. Druk op de + knop.
  2. Open Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opties.
  4. Selecteer amiibo.
  5. Selecteer gebruik amiibo.

Nadat je amiibo's hebt ingeschakeld, kun je tijdens het spelen op elk moment een amiibo scannen:

  1. Houd de up-knop op de linker Joy-Con d-pad of de Pro Controller d-pad ingedrukt.
  2. Selecteer de amiibo-rune.
  3. Druk op de linker schouderknop.
  4. Scan je amiibo.

Amiibo gebruiken in Super Mario Odyssey

De mogelijkheid om een amiibo te scannen in Super Mario Odyssey is niet beschikbaar wanneer je voor het eerst begint met spelen. Voordat je van deze functie kunt profiteren, moet je de eerste twee koninkrijken verslaan. Wanneer je aankomt in het Sand Kingdom en de Broodals verslaat, zul je een Toad vinden die rondhangt in de buurt van je schip.

Nadat je met de Pad hebt gepraat, kun je op elk moment een amiibo scannen:

  1. Druk op right op de d-pad op je linker Joy-Con of Pro Controller.
  2. Scan je amiibo.

Amiibo gebruiken in Kirby Star Allies

Je kunt een amiibo alleen scannen in een level, dus het is een goed idee om er alleen een te gebruiken als je van plan bent het hele level te spelen. Als je een amiibo scant, krijg je voedsel, levens, sterren en illustratiestukken.

  1. Start een spel in Verhaalmodus.
  2. Start een level en druk op de + knop.
  3. Selecteer amiibo.
  4. Selecteer yes om het gebruik van amiibo te bevestigen.

Amiibo gebruiken in Splatoon 2

  1. Ga naar het Inkopolis-plein en zoek de amiibo-doos bij de gele vrachtwagen.
    1. Ga voor de doos staan en druk op de a-knop.

      Scan je amiibo.

      Als de amiibo niet is geregistreerd op uw Switch nog, selecteer register.

    2. Als de amiibo al door een andere gebruiker op je Switch is geregistreerd, moet je de amiibo-gegevens opnieuw instellen voordat je hem zelf kunt registreren.
  2. Selecteer doe het voor mij.
  3. Scan je amiibo opnieuw om vriendschap te sluiten met je amiibo in het spel.

Amiibo gebruiken in Mario Kart 8 Deluxe

  1. Start het spel en open het menuscherm.
  2. Selecteer amiibo.
  3. Scan een compatibele amiibo.

Amiibo gebruiken in Skyrim

  1. Druk op de b-knop.
  2. Selecteer magic in het menu.
  3. Selecteer powers.
  4. Selecteer amiibo.
  5. Druk op ZL of ZR en gebruik amiibo als kracht.
  6. Verlaat het menu.
  7. Druk op ZL of ZR, afhankelijk van welke je aan amiibo hebt toegewezen.
  8. Scan een compatibele amiibo.

Scan een Twilight Princess Link, Toon Link en Skyward Sword-link om onmiddellijk een volledige set Link-uitrusting in het spel te ontgrendelen. Het scannen van andere Link-amiibo-figuren levert andere wapens en uitrusting op.

Amiibo gebruiken in Fire Emblem Warriors

Je kunt amiibo-figuren scannen om wapens te ontgrendelen, maar de functie is pas beschikbaar als je het tweede hoofdstuk in de verhaalmodus hebt voltooid.

  1. Start het spel en open het menuscherm.
  2. Selecteer cadeautjes (amiibo).
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm en scan je amiibo..

Je kunt elke dag maximaal vijf amiibo-figuren scannen. Het scannen van een Fire Emblem Warriors Chrom- of Tiki-amiibo levert een uniek wapen op dat alleen beschikbaar is wanneer je het voor het eerst scant. Andere Fire Emblem-amiibo's bieden willekeurige wapens en andere amiibo's bieden willekeurige andere beloningen.

Amiibo gebruiken in Mario + Rabbids Kingdom Battle

Voordat je je amiibo kunt scannen in Mario + Rabbids Kingdom Battle, moet je wereld 1-5 voltooien, de middenbaas verslaan en Luigi in je team krijgen. Hierna volgt hier het proces om een amiibo te scannen:

  1. Keer terug naar het kasteel.
  2. Betreed het R&D-gebouw.
  3. Druk op de a-knop.
  4. Scan een amiibo.

Als je een Mario-, Luigi-, Peach- of Yoshi-amiibo scant, worden wapens voor dat personage ontgrendeld. Je kunt slechts één amiibo per teken per opgeslagen bestand scannen.

Wat moet je doen als je schakelaar je Amiibo niet scant

Als een switch geen enkele amiibo kan lezen, is er mogelijk een probleem met die amiibo. Als je een situatie tegenkomt waarin je Switch helemaal geen amiibo-figuren scant, is er mogelijk een hardware- of softwareprobleem.

Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die je moet controleren als je Switch je amiibo niet kan scannen:

  1. Controleer of je de juiste procedure hebt gevolgd voor het lezen van amiibo in je game. Als je bijvoorbeeld een amiibo wilt scannen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, moet je gebruik amiibo selecteren in de opties en vervolgens de d-pad gebruiken om deamiibo scan mogelijkheid. Zorg ervoor dat je Joy-Con of Pro Controller is gekoppeld aan de Switch.

    Koppel je Joy-Con door hem fysiek in de connector te schuiven aan de zijkant van de schakelaar. Als je door menu's kunt navigeren met de Joy-Con, is deze gekoppeld.

  2. Sluit een Pro Controller aan door uw Switch in het dock te plaatsen en de Pro Controller via een USB-kabel op het dock aan te sluiten.
  3. Koppel een Pro-controller door het home-menu > te openen controllers > handgreep wijzigen en bestellenen houd vervolgens de sync-knop op je pro-controller ingedrukt.
  4. Zorg ervoor dat je je amiibo niet probeert te scannen met de linker Joy-Con. Alleen de juiste Joy-Con heeft een NFC-lezer. Je kunt het verschil zien door te zoeken naar de Joy-Con met een + knop erop en die te gebruiken.
  5. Zorg ervoor dat je met je amiibo het rechterdeel van je controller aanraakt. De NFC-lezer in de rechter Joy-Con bevindt zich in de analoge stick en de NFC-lezer in de Pro Controller bevindt zich onder het Switch-logo.
  6. Als je een tweede rechtse Joy-Con of een Pro Controller hebt, probeer dan je amiibo ermee te scannen. Als je op het punt staat de amiibo te scannen, is er waarschijnlijk een hardwarefout in de originele Joy-Con.

    Probeer de console opnieuw op te starten. Dit kan worden bereikt door de aan / uit-knop vijf seconden ingedrukt te houden, stroomopties te selecteren en vervolgens te kiezen om de console opnieuw op te starten. Nadat de console opnieuw is opgestart, controleert u of u uw amiibo kunt scannen.

    Controleer of uw switch de nieuwste systeemupdate heeft. Hier is de procedure daarvoor:

    Selecteer Systeeminstellingen in het hoofdmenu.

  7. Selecteer Systeem.
  8. Selecteer Systeemupdate.
  9. Volg de aanwijzingen op het scherm als er een update beschikbaar is.

Als je al deze suggesties probeert en je Switch nog steeds geen amiibo's kan scannen, is er mogelijk een hardwarefout in je Joy-Con of Switch. In dat geval moet je contact opnemen met Nintendo-ondersteuning om advies of reparatie aan te vragen.

Aanbevolen: