Hoe de Nintendo Switch te verbinden met een Bluetooth-koptelefoon

Inhoudsopgave:

Hoe de Nintendo Switch te verbinden met een Bluetooth-koptelefoon
Hoe de Nintendo Switch te verbinden met een Bluetooth-koptelefoon
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Bluetooth-headset aansluit op de Nintendo Switch. Hoewel het al jaren na de lancering officieel geen draadloze hoofdtelefoons ondersteunde, voegde een update van september 2021 de mogelijkheid toe om Bluetooth-audioapparaten op de Switch aan te sluiten. Daarvoor moesten mensen vertrouwen op tijdelijke oplossingen of de 4.0.0-update, waardoor bepaalde draadloze headsets via USB verbinding konden maken met de Nintendo Switch. We laten u hieronder zien hoe u een headset aansluit met beide methoden.

De Switch werkt niet met alle Bluetooth-headsets. Raadpleeg de geverifieerde lijst (zie hieronder) voordat u er een headset voor koopt.

Een Bluetooth-koptelefoon aansluiten op een schakelaar

Je kunt maximaal 10 Bluetooth-apparaten aansluiten op je Nintendo Switch, maar je kunt er volgens Nintendo maar één tegelijk gebruiken. Het is alleen audio-uitvoer, wat betekent dat microfoons niet werken. Je kunt ook geen Bluetooth-apparaat aansluiten als er meer dan twee Joy-Cons worden gebruikt. Dit betekent dat als je coöp speelt met drie of vier vrienden, je draadloze headset geen verbinding kan maken.

  1. Zet uw headset in de koppelingsmodus. Hoe u dit doet, verschilt per fabrikant, maar houdt doorgaans in dat u de aan/uit-knop ingedrukt houdt totdat een lampje begint te knipperen.
  2. Op de Switch, open Systeeminstellingen > Bluetooth Audio > Apparaat koppelen.

    Image
    Image
  3. Kies uw headset uit de lijst met beschikbare apparaten. Het zou dan verbinding moeten maken met de Switch.

Hoofdtelefoon aansluiten op een schakelaar via USB

Voordat Nintendo Bluetooth-functionaliteit aan de Nintendo Switch toevoegde, konden bepaalde headsets via USB op de console worden aangesloten. De methode zou nog steeds moeten werken, maar het is mogelijk dat een toekomstige update de mogelijkheid volledig zal verwijderen.

Image
Image

De instructies voor het aansluiten van een draadloze headset op de Nintendo Switch variëren, afhankelijk van of je de Switch gebruikt terwijl deze in het dockingstation is geplaatst of losgekoppeld van het dockingstation.

  1. Terwijl de switch is gedockt, steekt u de USB-dongle in een van de poorten aan de zijkant van de dock. De Nintendo Switch zou het apparaat moeten herkennen. U ziet een prompt in de linkerbovenhoek van het scherm met een USB-volumeregeling.
  2. Als de switch is losgekoppeld, is er slechts één USB-C-poort aan de onderkant van het apparaat. Als je volledig draadloos wilt gaan, heb je een USB-naar-USB-C-connector nodig. Steek de USB-naar-USB-C-connector in de USB-C-poort aan de onderkant van de Nintendo Switch.

  3. Steek de USB-dongle voor uw draadloze headset in de connector.

    Het kan een paar seconden duren voordat audio wordt verzonden, ongeacht of deze is gedockt of niet.

Wat als uw headset niet werkt?

Als je problemen hebt met audio, is het eerste wat je moet doen de onderstaande lijst raadplegen en ervoor zorgen dat je headset in de lijst staat.

Als je headset op de geverifieerde lijst staat en je hebt problemen, probeer dan het volgende:

  • Zorg er eerst voor dat de headset goed is opgeladen.
  • Als je een ander apparaat hebt dat met de headset werkt, zoals een computer of een ander spelsysteem, sluit het dan aan op dat systeem. Deze stap controleert of de headset in goede staat is.
  • Als je het in de losgekoppelde modus gebruikt, probeer het dan te gebruiken met de Nintendo Switch in het dock. Als dit werkt, heb je mogelijk een probleem met de USB-naar-USB-C-connector.
  • Als de switch is gedockt en de USB-dongle van de headset in een van de USB-poorten aan de zijkant is gestoken, probeer dan van poort te wisselen. Er zijn niet alleen twee poorten aan de zijkant, maar er is er ook één verborgen aan de achterkant. Om toegang te krijgen tot deze, opent u het deksel aan de achterkant van het dock. Dit is het gebied met de stroom- en HDMI-kabels. Tussen deze twee poorten bevindt zich een derde USB-poort.

Image
Image

Headsets die werken met de Nintendo Switch

Je kunt een draadloze headset aansluiten op de Nintendo Switch via USB of Bluetooth, maar niet elke headset is compatibel. Hieronder staan enkele van de headsets waarvan bekend is dat ze met de console werken.

Image
Image

Als je een van deze headsets hebt, probeer het dan om te zien of het werkt. Maar als je van plan bent er een te kopen voor gebruik met de Switch, doe dan wat onderzoek en zorg ervoor dat het werkt voordat je er geld aan uitgeeft.

  • Creative Sound Blaster Tactic3D Rage
  • Creative Wireless HS-1200
  • Logitech G930
  • Logitech G933
  • Logitech H800
  • LucidSound LS30 (met een optische kabel aangesloten op een draadloze dongle)
  • LucidSound LS40 (vereist een optische kabel aangesloten op een draadloze dongle)
  • PDP Legendarische Sound of Justice
  • Plantronics Audio 510
  • PlayStation Gold draadloze stereoheadset
  • PlayStation Platinum draadloze headset
  • PlayStation 3 draadloze headset
  • Skullcandy PLYR 1
  • SteelSeries Arctis 7 (met 3,5 mm 3-polige kabel)
  • Steelseries Siberia 800
  • Steelseries Siberia 840
  • Turtle Beach Ear Force P11
  • Turtle Beach Ear Force PX3
  • Turtle Beach Ear Force Ste alth 450
  • Turtle Beach Ear Force Ste alth 500P
  • Turtle Beach Ear Force Ste alth 700

Bovendien werken deze headsets met een iets andere setup:

  • LucidSound LS30, LucidSound LS40. Deze headsets hebben een optische kabel nodig die op de dongle moet worden aangesloten.
  • SteelSeries Arctis 7. Deze headset heeft een 3,5 mm 3-polige kabel nodig die niet bij de headset wordt geleverd.

Let goed op zowel de naam als het modelnummer bij het kopen van een headset. Terwijl veel Turtle Beach Ste alth-modellen bijvoorbeeld met de Switch werken, doet de 420X dat niet.

FAQ

    Hoe verbind ik een Xbox-controller met mijn Nintendo Switch via Bluetooth?

    Om een Xbox One-controller op een Nintendo Switch aan te sluiten, heb je een adapter nodig. Ga naar Instellingen > Controllers en sensoren en schakel Pro Controller Wired Communication inHoud vervolgens de koppelingsknop op de controller ingedrukt en druk op de adapterknop.

    Hoe verbind ik een Nintendo Switch-controller met mijn pc via Bluetooth?

    Als je Nintendo Switch-controllers op je pc wilt aansluiten, voeg je de controller toe als een Bluetooth-apparaat. Ga op uw pc naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth > Bluetooth toevoegen of ander apparaat en houd vervolgens de synchronisatieknop op je Joy-Con-controller ingedrukt totdat het lampje begint te knipperen. Wacht tot de Joy-Con verbinding heeft gemaakt en herhaal het proces als je ook de andere wilt koppelen.

    Hoe verbind ik een Bluetooth-toetsenbord met mijn Nintendo Switch?

    Om een Bluetooth-toetsenbord op je Nintendo Switch aan te sluiten, sluit je het toetsenbord gewoon aan op een USB-poort op het Switch-dock. U kunt ook een draadloos toetsenbord gebruiken door een Bluetooth-dongle aan te sluiten op het Switch-dock.

Aanbevolen: