Waar u uw 3D-modellen succesvol online kunt verkopen

Inhoudsopgave:

Waar u uw 3D-modellen succesvol online kunt verkopen
Waar u uw 3D-modellen succesvol online kunt verkopen
Anonim

We hebben je een lijst gegeven met de tien beste plaatsen om 3D-modellen online te verkopen, maar welke moet je kiezen? Welke sites geven u als artiest de beste kans om met succes geld te verdienen met de verkoop van uw 3D-modellen?

Er zijn veel manieren om die vraag te beantwoorden, maar uiteindelijk zijn er drie factoren waar u naar wilt kijken om te bepalen welke 3D-marktplaatsen uw tijd en moeite waard zijn:

  1. Royaliteitstarieven
  2. Verkeer
  3. Concurrentie

Roy alties

Image
Image

Eerst komt eerst. Laten we eens kijken welke sites de hoogste niet-exclusieve roy alty's aan hun artiesten betalen. De sites die de hoogste roy alty's betalen, nemen een kleinere korting, wat betekent dat u meer geld verdient per verkoop.

Houd er rekening mee dat we kijken naar niet-exclusieve roy alty's. Bijna al deze sites bieden een hogere vergoeding in ruil voor een overeenkomst dat u een specifiek model nergens anders zult verkopen. Exclusiviteitscontracten zijn iets dat je zeker wilt overwegen als je jezelf eenmaal hebt gevestigd, maar in het begin raden we je aan om je opties niet te beperken.

Hier zijn de roy altytarieven, van beste tot slechtste:

  1. 3D-uitwisseling (gelijkspel) - 60%
  2. Creatieve crash - 55%
  3. Renderositeit - 50%
  4. Daz 3D - 50%
  5. Turbosquid - 40%
  6. Vallende Pixel - 40%
  7. 3D Oceaan - 33%

Merk op dat twee markten van de lijst zijn weggelaten.

Shapeways en Sculpteo gebruiken beide een flexibele roy altyschaal waarbij de leverancier een prijs vaststelt op basis van hoeveel het hen kost om de 3D-print te vervaardigen. De artiest kiest vervolgens hoeveel van een opmaak ze willen toevoegen.

Hoewel je bij Shapeways vrij bent om een opslag van 80% in te stellen, loop je het risico jezelf uit de markt te prijzen. Over het algemeen betekent de relatief hoge prijs van 3D-printen dat u bij Shapeways en Sculpeo waarschijnlijk minder verdient per verkoop dan bij een volledig digitale leverancier zoals 3D Exchange.

Verkeer

De reden waarom we verkeer als een factor beschouwen, ligt voor de hand: hoe meer verkeer een site krijgt, hoe meer potentiële kopers uw modellen te zien krijgen. Er zijn veel manieren om siteverkeer te meten, maar de Alexa-ranglijsten zijn goed ingeburgerd en bieden een voldoende nauwkeurige meting voor onze doeleinden.

Hier zijn de Alexa-ranglijsten voor tien 3D-marktplaatsen. Een kleiner aantal betekent meer verkeer! Opgenomen in de ruwe verkeersinformatie van de sites vanaf januari 2012 tussen haakjes.

  1. Turbosquid - 9, 314 (118, 166 bezoekers)
  2. Daz 3D - 10, 457 (81, 547 bezoekers)
  3. Renderosity - 16, 392 (66, 674 bezoekers)
  4. 3D Ocean - 19, 087 (7. 858 bezoekers - achtste in onbewerkt verkeer)
  5. Shapeways - 29, 521 (47, 952 bezoekers)
  6. Creative Crash - 52, 969 (21, 946 bezoekers)
  7. Vallende Pixel - 143, 029 (15, 489 bezoekers)
  8. 3D-export - 164, 340 (6, 788 bezoekers)
  9. Sculpteo - 197, 983 (3, 262 bezoekers)

We hebben de Alexa-ranglijst van de sites vergeleken met vrij beschikbare verkeersstatistieken vanaf januari 2012. Het kan misleidend zijn om naar de gegevens van één maand te kijken, maar we wilden bepalen of er grote verschillen waren tussen de Alexa-ranglijst en de onbewerkte verkeersgegevens.

De verkeersstatistieken (unieke maandelijkse bezoekers) werden voor het grootste deel nauwkeurig weergegeven in de Alexa-ranglijst, met één zeer opvallende uitzondering.

3DOcean, ondanks de op drie na beste Alexa-ranglijst op de lijst, stond eigenlijk op de achtste plaats voor maandelijks verkeer. Onze beste gok is dat de nauwe band van 3DOcean met het zeer krachtige domein Envato.com ten onrechte zijn Alexa-score versterkt.

Concurrentie

De laatste maatregel waar we naar kijken is concurrentie. Weinig concurrentie is wenselijk om voor de hand liggende redenen - minder opties voor kopers betekent dat ze eerder geneigd zijn om uw model te kiezen.

Om de concurrentie te bepalen, hebben we eenvoudigweg gekeken naar het totale aantal 3D-modellen dat op elke marktplaats te koop is:

  1. Turbosquid - 242, 000 (Hoog)
  2. Shapeways - 63, 800 (Hoog)
  3. 3DExport - 33, 785 (Medium)
  4. Vallende Pixel - 21, 827 (Medium)
  5. Creative Crash - 11, 725 (Medium)
  6. DAZ 3D - 10, 297 (Medium)
  7. 3DOcean - 4, 033 (Laag)
  8. Renderositeit - 4, 020 (Laag)
  9. Sculpteo - 3, 684 (Laag)

De marktplaats bij Turbosquid heeft het meeste aanbod, met een selectie die meer dan drie keer groter is dan die van zijn naaste concurrent. Turbosquid heeft echter ook het meeste verkeer. Laten we wat analyse doen.

Analyse en suggesties

De ideale 3D-markt heeft hoge roy alty's, veel verkeer en weinig concurrentie

Welke sites passen bij de rekening?

Elimineer: Verwijder meteen 3DOcean en Falling Pixel als opties voor uw primaire marktplaats. Ze hebben allebei frustrerend lage roy alty's en weinig verkeer. Hoewel de concurrentie niet groot is bij 3Docean, verdient u bijna twee keer zoveel per verkoop elders.

Aanbeveling voor 3D-printen: ShapewaysAls je geïnteresseerd bent in het verkopen van 3D-prints, is het bijna een wassen neus. Shapeways heeft veel meer bezoekers dan Sculpteo, maar de concurrentie is ook veel sterker. Shapeways verdient een aanbeveling om twee redenen:

Ten eerste zijn de afdrukkosten meestal lager, wat meer winst per verkoop betekent. Ten tweede betekent het hoge verkeer bij Shapeways dat er meer potentieel is als uw modellen op de voorpagina worden vermeld.

Analyse voor reguliere 3D-modellenAls je al van DAZ Studio en Poser houdt, dan zijn Daz 3D en Renderosity een no-brainer. Ze hebben allebei veel verkeer, weinig concurrentie en redelijke roy alty's. Als je bereid bent om door hun strenge kwaliteitscontrolevereisten te waden en met succes je werk in hun winkels te krijgen, is er een fantastische kans dat je ervan zult profiteren.

Als je niet van de DAZ/Poser-scene houdt, moet je ergens anders kijken. 3DExchange had de hoogste roy altytarieven, maar heeft verrassend weinig verkeer en ontzettend veel concurrentie.

Alleen op basis van de cijfers is Creative Crash de beste optie.

Creative Crash heeft verreweg de minste concurrentie voor de hoeveelheid verkeer die ze ontvangen - eerlijk gezegd komt het niet eens in de buurt. Creative Crash heeft echter een enorme bibliotheek met gratis modellen. Gratis downloads zijn waarschijnlijk goed voor de helft van hun verkeer, wat betekent dat hun concurrentie meer lijkt op Turbosquid dan de cijfers doen vermoeden.

Definitieve aanbeveling

Let op Turbosquid en CreativeCrash. Ondanks de lage roy alty's van Turbosquid, krijgen ze ongelooflijk veel verkeer, wat betekent dat als het je lukt om daar een niche te vinden, je echt geld kunt verdienen.

Aanbevolen: