Hoe u uw Indie-game succesvol kunt financieren op Kickstarter

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Indie-game succesvol kunt financieren op Kickstarter
Hoe u uw Indie-game succesvol kunt financieren op Kickstarter
Anonim

Crowdfundingwebsites zoals Kickstarter, GoFundMe, Patreon en IndieGoGo zijn enorm succesvol geweest in het verkrijgen van fondsen voor tal van persoonlijke en creatieve zakelijke projecten, maar je kunt niet verwachten dat je je idee gewoon online gooit en het geld binnenstroomt.

Het uitvoeren van een succesvolle Kickstarter-campagne vereist een enorme hoeveelheid planning en een uitgebalanceerde manier van handelen om interesse en publiciteit voor uw project te genereren. Je vraagt om geld van donateurs op basis van een idee en de te goeder trouw claim die je zult uitvoeren, dus steek zoveel tijd en moeite in je Kickstarter-presentatie als je maar kunt missen.

Het idee is niet genoeg: je hebt een proof of concept nodig

Image
Image

Tenzij je iemand bent met een legendarische staat van dienst zoals Tim Schafer en alleen al door jouw nalatenschap $ 3 miljoen dollar kunt inzamelen, wil de Kickstarter-gemeenschap meer zien dan alleen een idee voordat ze je hun ondersteuning.

Ideeën zijn een dubbeltje in een dozijn-uitvoering is het moeilijkste deel, en als u wilt dat uw project met succes wordt gefinancierd, moet de consument weten dat u uw beloften kunt waarmaken.

Breng je project zo ver als je kunt voordat je het op Kickstarter of IndieGoGo zet. De campagnes met het grootste succespercentage zijn de campagnes die het verst gevorderd zijn bij de lancering.

De presentatie moet worden opgepoetst

Image
Image

Als je geen camera hebt die professioneel ogende video's kan maken, overweeg dan om een DSLR en een fatsoenlijke lens te huren voor een paar dagen. Verschillende websites huren echt goede camera-apparatuur tegen zeer redelijke prijzen - profiteer ervan!

Als je de taak niet aankunt, overweeg dan om iemand in te huren om het voor je af te handelen. Schroom niet om een beetje geld uit te geven aan je presentatie. Er is een risico, maar als het uw campagne een voorsprong geeft, is het uiteindelijk de moeite waard.

Maak je presentatie naast je video ook visueel aantrekkelijk met een goed uitgevoerd logo, een samenhangend kleurenschema en veel multimedia. Schetsen, concept-art, 3D-modellen, storyboards - dit spul kan echt iets toevoegen aan een presentatie, en je pitch moet zo goed zijn als je maar kunt maken.

Hoe meer geld je nodig hebt, hoe meer bewustzijn je nodig hebt

De beste presentatie ter wereld zal geen succesvolle campagne opleveren als niemand hem ziet, en hoe meer geld je vraagt, hoe meer donateurs je moet vinden.

De beste manier om het soort bewustzijn dat nodig is voor een groot ontwikkelingsproject te vergroten, is door legitieme media-aandacht te krijgen van een nieuwszender in de branche zoals Kotaku, GameInformer, Machinima, enz.

Maak een grondige lijst van alle publicaties die je kunt bedenken in de niche die je probeert te bedienen. Stel een soort perspakket samen en ontdek hoe u de websites op uw lijst kunt bereiken. Hoe meer interviews je geeft en hoe meer posts je scoort, hoe beter je af bent.

Bedenk creatieve manieren om je project naar buiten te brengen. Wees niet bang om pluggen of vermeldingen te vragen, zelfs van bekende persoonlijkheden (vooral van bekende persoonlijkheden!).

Ontwikkel een goed afgerond marketingplan

Image
Image

Koop een domein en stel een bestemmingspagina in met een aanmeldingsformulier voor e-mail. In webmarketing is er een veelgebruikte trope dat "het geld in de (e-mail) lijst staat", en als je daadwerkelijk een product hebt dat je probeert te promoten, zit er veel waarheid in.

Breng zoveel mogelijk mensen naar uw bestemmingspagina en zorg ervoor dat de pagina interessant genoeg is zodat ze hun contactgegevens willen ophoesten.

Begin in de weken voorafgaand aan uw campagne met het uploaden van incrementele voortgangsupdates op zowel YouTube als Vimeo, naast Twitter en Facebook. Link zo vaak als je kunt terug naar je bestemmingspagina zonder spam te zijn - forumhandtekeningen en profielen zijn perfect voor dit soort dingen.

Ga niet te vroeg live, maar wacht ook niet te lang

Ten slotte, denk eens na over hoe je je lancering plant.

Omdat Kickstarter en IndieGoGo ervoor zorgen dat je een eindige campagneduur instelt om het geld op te halen, is nauwkeurige timing belangrijk.

Begin ten minste een paar weken eerder met uw marketingpush en lanceer uw campagne op het moment dat de publieke bekendheid begint te pieken. Maar wacht niet te lang. Als u weet dat uw project bijvoorbeeld op een druk bezochte blog zal verschijnen, zorg er dan voor dat uw campagne ten minste een paar dagen van tevoren actief is.

Aanbevolen: