Waar u uw gebruikte iPhone, iPad of iPod kunt verkopen

Inhoudsopgave:

Waar u uw gebruikte iPhone, iPad of iPod kunt verkopen
Waar u uw gebruikte iPhone, iPad of iPod kunt verkopen
Anonim

Je kunt je iPod touch, iPhone of ouder iPod-apparaat op verschillende plaatsen voor contant geld verkopen. Ze geven je geld voor je gebruikte of kapotte apparaat, dat je dan voor alles kunt gebruiken, vaak op dezelfde website of ergens anders.

Het verkopen van een iPhone of een ander apparaat is niet alleen een manier om wat extra geld te verdienen; het is ook een goed idee als u van plan bent om te upgraden naar iets nieuws. In plaats van bijvoorbeeld een gloednieuwe telefoon te kopen en je oude te houden, ruil je je iPhone in voor contant geld dat je vervolgens kunt gebruiken om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor iPod touch en andere apparaten.

Je kunt altijd websites zoals eBay, Craigslist of Facebook proberen om je elektronica te verkopen, maar dan moet je wachten op een koper. De onderstaande websites zijn de beste plaatsen om uw iPod of iPhone voor echt geld te verkopen, omdat het bedrijf het apparaat van u koopt en u rechtstreeks van hen wordt betaald, meestal vrij snel.

Hoewel er veel inruilsites voor elektronica zijn, werken ze niet allemaal hetzelfde. De ene kan je meer geld geven dan de andere of meer waarde bieden aan winkeltegoed dan contant geld, en een paar accepteren misschien niet eens je specifieke iPhone of iPod. Zorg ervoor dat u de voorwaarden van elk bedrijf leest voordat u de transactie accepteert.

Amazon.com

Amazon Trade-In koopt allerlei gebruikte elektronica in tegen scherpe prijzen. Je kunt iPhones, iPads en andere gadgets verkopen in ruil voor een Amazon-cadeaubon.

Om je iPhone of iPod in te ruilen, moet je eerst weten wat het Amazon Trade-In-programma ervoor nodig heeft. Bezoek de Amazon Trade-In-site en zoek naar je apparaat. Je krijgt er verschillende vragen over.

Image
Image

Wees eerlijk bij het beantwoorden van deze vragen, want als blijkt dat ze onjuist zijn wanneer Amazon je iPhone of iPod ontvangt, geven ze je misschien niet het geld dat ze je hebben opgegeven.

Voordat je deze inruil beëindigt, wordt je gevraagd wat je wilt dat Amazon doet als ze de iPhone of iPod van minder waarde vinden dan hoe je het beschreef. Ze kunnen het apparaat (gratis) naar je terugsturen of je kunt automatisch de lagere prijs accepteren.

Amazon dekt de verzending, dus u hoeft alleen maar een prepaid verzendlabel af te drukken en deze op een doos te plakken met uw apparaat erin. Je ontvangt het verzendlabel in een e-mail of je kunt het downloaden van de laatste bevestigingspagina.

Image
Image

Als je inruil goed werkt en je geld krijgt voor je iPod of iPhone, moet je het tegoed op Amazon.com gebruiken. Als je Amazon niet vaak gebruikt, kijk dan rond voordat je je apparaat inruilt om er zeker van te zijn dat er iets is dat je leuk vindt en dat je je tegoed kunt gebruiken om te kopen.

Appel

Het Apple iPhone-inruilprogramma heet Apple Trade In en werkt voor smartphones, tablets, computers en smartwatches. Andere Apple-apparaten zoals iPods kunnen alleen worden gerecycled (je wordt niet betaald).

Vind je apparaat in de lijst met acceptabele inruilmogelijkheden en beantwoord er enkele vragen over. Als u bijvoorbeeld een iPhone terugverkoopt aan Apple, wordt u gevraagd welk model u heeft en of deze in goede staat verkeert.

Image
Image

Je krijgt meteen te horen wat de inruilwaarde is en je hebt de mogelijkheid om het in te ruilen voor een cadeaubon.

Image
Image

Nadat je een paar persoonlijke gegevens hebt ingevuld, wordt er rechtstreeks van Apple een gratis verzendlabel naar je gemaild dat je moet afdrukken en bevestigen aan de doos waarin je apparaat zich bevindt. Je wordt betaald voor je iPhone of ander Apple-apparaat zodra ze het hebben ontvangen en kunnen bevestigen dat uw antwoorden op de online vragen correct waren.

Apple Trade In werkt ook in Apple-winkels, dus als je een winkel bezoekt om een nieuw apparaat te kopen, kun je vragen of je je oude inruilt terwijl je daar bent. Om er zeker van te zijn dat u de beste prijs voor uw apparaat krijgt, moet u eerst een paar minuten besteden aan het opvragen van offertes van andere inruilsites.

Beste koop

Een andere retailgigant met een inruilprogramma voor iPods en iPhones is Best Buy. Ga naar de Best Buy-inruilpagina om te bladeren of te zoeken naar het apparaat dat u voor contant geld wilt inruilen.

Geef de staat van het apparaat en beantwoord alle gerelateerde vragen, zoals of je beveiligingsfuncties hebt uitgeschakeld, hoe groot de interne opslag is en of je apparaat wifi ondersteunt, en je krijgt direct een prijsopgave daar op de pagina.

Om het aanbod te accepteren, kies Toevoegen aan je winkelmandje en beslis of je het in de winkel wilt inruilen of per post wilt opsturen.

Image
Image

De schatting die je ziet voor de inruil van de winkel is een week geldig. Je kunt het naar Best Buy brengen en ze je nummer en e-mailadres geven zodat ze de inruilwaarde kunnen ophalen die je hebt opgegeven.

Best Buy-inruilingen in de winkel bieden een Best Buy-cadeaubon, en online e-mails een E-Gift Card.

Gamestop

De toonaangevende verkoper van videogames GameStop heeft een inruilprogramma voor niet alleen videogames, maar ook voor Apple-apparaten zoals iPhone, iPod touch en iPad. U krijgt uw offerte met slechts één vraag, maar u kunt uw apparaat niet online inruilen.

Bezoek de GameStop-pagina met handelsaanbiedingen en waarden en selecteer Electronics om naar je apparaat te zoeken. Kies uit drie voorwaarden- Werken, Beschadigd of Dead-en je ziet de handel- in waarde passend aanpassen.

Image
Image

Maak een gebruikersaccount aan bij GameStop om uw inruilwaarde op te slaan, druk het af en breng het naar een GameStop-winkel om een medewerker daar de waarde te laten beoordelen en u contant geld aan te bieden voor uw apparaat.

Gazelle

Gazelle, een van de toonaangevende sites in zijn soort, koopt alle soorten gebruikte elektronica - van mobiele telefoons tot iPods - op basis van hun staat, de verpakking en accessoires die ze bevatten, en meer.

Prijzen betaald voor iPods en iPhones behoren tot de hoogste. Gazelle biedt ook een prijsvergrendelingsoptie van 30 dagen: ga akkoord om uw iPhone nu te verkopen en u heeft 30 dagen om de transactie te voltooien. Hierdoor kun je de hogere prijs voor een telefoon vastleggen voordat de nieuwe modellen worden aangekondigd en de waarde van vorige generaties verlagen.

Voordat je je iPhone of ander apparaat inruilt, moet je een paar vragen beantwoorden, zoals de meeste elektronica-voor-geld-services. Wanneer u bijvoorbeeld een iPhone inruilt, wordt u mogelijk gevraagd met welke provider deze is gebruikt, de opslagcapaciteit, of deze wordt ingeschakeld, of er krassen zijn en of het scherm normaal oplicht.

Image
Image

Gazelle heeft ook een loyaliteitsprogramma met de naam Gazelle Rewards waarvoor u zich kunt aanmelden om één punt te krijgen voor elke dollar die uw apparaat waard is wanneer u uw artikelen via Gazelle verkoopt. U kunt de punten inwisselen de volgende keer dat u iets verkoopt.

NextWorth

De andere grote site op de markt, NextWorth, maakt het gemakkelijk om een gebruikt apparaat te verkopen. Net als Gazelle biedt het een prijsvergrendelingsoptie, zodat u een hogere prijs kunt veiligstellen voordat nieuwe modellen uitkomen. Verzending is gratis en betalingsopties omvatten cadeaubonnen, PayPal en cheque.

De lijst met ondersteunde apparaten van NextWorth die je kunt verkopen is echter relatief kort. Het ondersteunt alleen smartphones, tablets en wearables van Apple (je kunt hier geen iPods verkopen). Buiten deze beperkingen worden niet alle iPhones ondersteund.

Als je echter een tweede optie wilt om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je iPhone-inruil ha alt, is NextWorth er.

In tegenstelling tot de meeste van deze inruilservices voor Apple-producten, stelt deze nogal wat vragen. Als u klaar bent met het invullen van antwoorden, moet u het IMEI-nummer opgeven als u een iPhone verkoopt.

Image
Image

PowerMax

Apple-wederverkoper PowerMax koopt gebruikte iPads, iPhones en iPods (evenals gebruikte Macs). In tegenstelling tot andere sites, moet je ze bellen en de details delen van het apparaat dat je wilt verkopen om een offerte te krijgen, in plaats van een live offerte op de website te krijgen. Betalingsopties omvatten cheque en winkeltegoed.

Image
Image

Roostr

Als je een werkende of kapotte iPhone, iPad, Apple-laptop, Apple TV of Apple Watch hebt, kan Roostr een optie voor je zijn om wat geld te krijgen voor je ongebruikte producten.

Bezoek de site en laat ze weten wat voor apparaat je hebt. Beantwoord vervolgens een paar vragen over de details en de staat om een offerte te krijgen. Als u de offerte voor de inruilwaarde accepteert, krijgt u een prepaid FedEx-label dat u kunt aanbrengen op een doos die u aanlevert om uw apparaat te verzenden.

Image
Image

Je hebt 10 dagen om het op te sturen, en je wordt betaald een dag nadat ze het hebben beoordeeld, via PayPal of cheque (naar keuze).

Gewoon Mac

Simply Mac is een andere Apple-wederverkoper die je iPhone, Mac, iPad of Apple Watch meeneemt en omzet in winkeltegoed. Dit betekent dat het geld dat u voor uw elektronica krijgt, bij Simply Mac moet worden uitgegeven.

Een van de manieren waarop Simply Mac verschilt van andere inruilservices, is dat er talloze merken zijn waaruit u kunt kiezen, zodat u het ook voor niet-Apple-apparaten kunt gebruiken.

Maar zelfs als u bijvoorbeeld een iPhone verkoopt, kunt u kiezen uit oude apparaten zoals de iPhone 3GS, plus nieuwere. Er zijn verschillende carrier-opties beschikbaar, maar naast de populaire zijn er ook andere zoals Cricket.

Image
Image

Je moet het IMEI-, MEID-, ESN- of serienummer weten van de apparaten die je aan Simply Mac verkoopt.

Elektronica voor kleine honden

Small Dog Electronics is een oude Apple-wederverkoper die iPods, iPads en Macs koopt (maar geen iPhones). Als je een van die apparaten hebt om te verkopen, kun je het naar hen verzenden of het naar een Small Dog-winkel brengen.

Hun inruilverzoekcalculator is gemakkelijk te gebruiken: voer het product in en er verschijnt een prijs.

Image
Image

Als je het verzendt, doe je dat met een geschatte prijs, maar je krijgt een definitieve prijs zodra Small Dog het ontvangt en inspecteert.

uVerkopen

uSell biedt een interessante draai aan het online inruilen van iPhones. In plaats van aan te bieden om uw gebruikte apparaat rechtstreeks te kopen, kamt de zoekmachine het aanbod van een verscheidenheid aan diensten om u het beste aanbod van dat netwerk van sites te bieden.

Image
Image

Het netwerk lijkt echter geen grote sites zoals Gazelle te bevatten, dus de aanbiedingen kunnen soms lager zijn dan je elders zou ontvangen. Toch kan het nuttig voor u zijn om een netwerk van sites vanaf één plaats te doorzoeken, en ze omvatten ook zichzelf.

uSell stuurt u een prepaid en geadresseerde verzendkit en uw inruilwaarde is 30 dagen geldig. Je wordt betaald voor je iPhone of iPod (of ander apparaat) met een cheque of PayPal. Bulkinruil wordt ook geaccepteerd.

Walmart

Het terugkoopprogramma van Walmart voor elektronica, genaamd Gadget to Gift Cards, is vergelijkbaar met dat van Apple. Als je een iPhone verkoopt, ontvang je een Walmart eGift Card die je kunt gebruiken voor de aankoop van iets anders, zoals een nieuwere iPhone.

Image
Image

Het programma koopt ook andere soorten elektronica terug. Er zijn vier categorieën waaruit u kunt kiezen: mobiele telefoons, tablets, gameconsoles en spraakluidsprekers.

Als u uw iPhone of ander product wilt inruilen voor Walmart, volgt u de stappen op het scherm om het gratis FedEx-verzendlabel af te drukken en bevestigt u het aan de doos met uw artikel erin. U kunt het op elke FedEx-locatie afgeven.

YouRenew

YouRenew biedt dezelfde basisservice als andere bedrijven op deze lijst: zoeken naar uw apparaat, de inhoud ervan beschrijven en een geschatte waarde krijgen. Je wordt betaald met een cheque.

Image
Image

Als je de inruilwaarde voor je iPhone, iPod of ander apparaat accepteert, druk dan een prepaid verzendlabel af en stuur het op om betaald te worden. Apparaten die geen contante waarde hebben, kunnen naar YouRenew worden gestuurd voor recycling.

Het zusterbedrijf CorporateRenew stelt bedrijven in staat hun apparaten in bulk door te verkopen of te recyclen.

Klaar om je iPhone te verkopen? Bekijk onze 10 tips om je iPhone klaar te maken voor verkoop.

Aanbevolen: