Hoe u uw iPad kunt verkopen (krijg de juiste prijs, enz.)

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad kunt verkopen (krijg de juiste prijs, enz.)
Hoe u uw iPad kunt verkopen (krijg de juiste prijs, enz.)
Anonim

Je oude iPad verkopen is een van de beste manieren om voor een gloednieuwe iPad te betalen, maar het proces kan een beetje intimiderend zijn als je niet vaak items zoals computers of tablets verkoopt. Je ziet immers meestal niet dat items zoals tablets worden verkocht bij een garage sale, en dat is hoe we meestal contant geld krijgen voor al onze oude spullen. Dus, hoe gaat u te werk om uw iPad te verkopen?

De eerste regel is om je er niet druk over te maken. Er zijn een aantal manieren om uw apparaat te verkopen, en veel daarvan zijn heel eenvoudig. Het moeilijkste is misschien niet eens de daadwerkelijke verkoop van uw iPad - het kan zijn dat u er een goede en eerlijke prijs voor stelt.

Image
Image

Hoe u uw iPad kunt prijzen

Hoeveel is uw iPad waard? Het bestaat al vele jaren en elk jaar breidt het aantal beschikbare modellen zich uit. Hoewel dit misschien erg verwarrend klinkt als je probeert de waarde van je oudere iPad te achterhalen, is er een website die kan helpen.

eBay laat je zoeken naar "verkochte" aanbiedingen. Kortom, dit stelt u in staat om precies te weten te komen voor hoeveel een artikel op de website wordt verkocht. Dat is een geweldige manier om erachter te komen hoeveel uw iPad op de markt waard is.

Je moet je iPad-modelnummer bij de hand hebben tijdens het zoeken.

U kunt verkochte aanbiedingen voor uw iPad vinden door op eBay te zoeken naar uw exacte iPad-model. Het is belangrijk om de hoeveelheid opslagruimte die uw apparaat heeft op te nemen. Als je een mobiel datamodel hebt, neem die informatie dan ook op in je zoekopdracht. Uw zoekreeks zou er uiteindelijk ongeveer zo uit moeten zien als "iPad 3 16 GB" of "iPad 4 32 GB 4G."

Nadat de zoekresultaten verschijnen, selecteert u Advanced > Verkochte aanbiedingen > Zoeken Let op naar de Beste Aanbieding genomen melding. Dit betekent dat de koper een bod heeft gedaan op het artikel dat goedkoper is dan wat wordt vermeld. U dient deze vermeldingen te negeren. U wilt ook door verschillende pagina's met verkopen bladeren om een algemeen idee te krijgen van de prijsklasse voor uw iPad.

Vergeet je vrienden en familie niet

Het is gemakkelijk om te vergeten dat we misschien iemand kennen die een iPad wil. En verkopen aan vrienden of familie is een van de veiligste manieren om geld voor je apparaat te krijgen. Je kunt een massale e-mail sturen naar je vrienden en familie om erachter te komen of iemand geïnteresseerd is om te kopen.

Misschien wil je de iPad iets minder prijzen dan de basisprijs die je op eBay hebt gevonden. Dit geeft de vriend of familielid er een leuke kleine korting op.

Verkopen op eBay

Het is niet alleen een geweldige manier om je iPad te prijzen, eBay is misschien wel de gemakkelijkste manier om hem te verkopen, behalve als je een vriend of familielid kent die hem wil kopen. Een ding om in gedachten te houden bij het verkopen op eBay is de prijs van verzending. eBay heeft een systeem waarmee je het gewicht van het item kunt invoeren om de verzendkosten te berekenen, maar je kunt ook een exacte prijs voor verzending invoeren. Sommige mensen zijn inclusief gratis verzending, waardoor de iPad sneller kan verkopen, maar als u een vergoeding wilt ontvangen, raden we u aan $ 10 in rekening te brengen. Dit dekt misschien niet de volledige verzendkosten, maar het is niet zo hoog dat het mensen wegjaagt.

Je moet ook beslissen of je de iPad voor een exacte prijs wilt verkopen of dat mensen erop willen bieden. Veel aanbiedingen gebruiken de Koop nu optie, en het voordeel van het instellen van een exacte prijs is dat je precies weet hoeveel geld je gaat verdienen met de verkoop.

Natuurlijk is eBay een veilingsite en de meeste mensen bieden items aan. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u het sneller verkoopt, en u zult er misschien versteld van staan hoeveel mensen op uw iPad zullen bieden. Je kunt het ook als Koop Nu-aanbieding aanbieden, en als het niet wordt verkocht, plaats het dan opnieuw met een lagere prijs die biedingen toelaat.

Verkopen op Craigslist

Het populairste alternatief voor eBay is Craigslist, dat in wezen het gedeelte met rubrieksadvertenties van internet is. Craigslist kan een geweldige manier zijn om items te verkopen, maar je moet wel bepaalde stappen nemen om jezelf te beschermen, vooral als je elektronica verkoopt.

Ten eerste de prijs. Je zou de iPad ongeveer $ 25- $ 50 hoger moeten prijzen dan de prijs die je hebt berekend door naar eBay-aanbiedingen te kijken. Je zou geluk kunnen hebben en iemand zal je het exacte bedrag aanbieden, maar vaak zullen mensen die op Craigslist kopen je vragen het aan hen te verkopen voor een lagere prijs. Als je wat extra ademruimte aan je prijs toevoegt, is het een stuk gemakkelijker om deze aanbiedingen een duim omhoog te geven. Als de iPad niet verkoopt, kun je altijd de prijs aanpassen en later opnieuw aanbieden.

Vervolgens, de uitwisseling. Controleer of uw dorp of stad een officiële eBay- of itemuitwisselingslocatie heeft. Deze bevinden zich meestal in een politiebureau of op de parkeerplaats van een politiebureau. Als uw stad geen officiële eBay-locatie heeft, moet u contact opnemen met de politie en vragen of u de uitwisseling in de lobby kunt uitvoeren. Veel politiediensten zullen dit toestaan.

Als dit niet lukt, moet je de uitwisseling op een openbare locatie doen. Verkoop je iPad niet op een parkeerplaats. Tablets en smartphones zijn zo klein dat mensen ze kunnen grijpen en wegrennen en helaas gebeurt dit soms. Ben ook van plan om na de uitwisseling op de locatie te blijven, dus als het een koffiehuis is, plan dan een kopje koffie te drinken nadat je de iPad hebt verkocht. De perfecte locatie is een winkelcentrum waar u na het voltooien van de transactie kunt gaan winkelen.

De gemakkelijkste manier om uw iPad te verkopen

Wilt u zich niet bezighouden met het gedoe van eBay of Craigslist? Amazon heeft een programma voor het inruilen van elektronica dat vergelijkbaar is met die websites die je iPad verkopen, met uitzondering van twee zeer belangrijke feiten: (1) het is veel gemakkelijker om Amazon te vertrouwen dan een willekeurige fly-by-night-website en (2) Amazon geeft je een veel betere prijs voor uw gebruikte iPad.

Het enige nadeel van Amazon's programma is dat het krediet biedt voor toekomstige Amazon-aankopen in plaats van contant geld. Als contant geld uw doel is, kunt u enkele van de andere inruilprogramma's bekijken.

Voordat u verkoopt

Het is belangrijk om je iPad volledig te wissen en terug te zetten naar de "standaard fabrieksinstellingen" voordat je hem verkoopt. U hoeft dit niet meteen te doen, maar wel vóór de daadwerkelijke uitwisseling. Je kunt de iPad resetten door naar instellingen te gaan en te navigeren naar General > Reset > Wis alle inhoud en instellingen

Aanbevolen: