Spelling en grammatica Snelle controle in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Spelling en grammatica Snelle controle in Microsoft Word
Spelling en grammatica Snelle controle in Microsoft Word
Anonim

In plaats van door een Word-document te scrollen om de grammatica- en spelfouten te vinden die Word heeft getagd, gebruikt u de ingebouwde spelling- en grammaticahulpmiddelen om automatisch naar elk woord of elke passage te gaan die Word als onjuist identificeert. Er zijn drie manieren om de spelling- en grammaticacontrole in Word te gebruiken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Voer de spelling- en grammaticacontrole handmatig uit

De spelling- en grammaticacontrole in Word signaleert mogelijke fouten, zodat u fouten snel kunt bekijken en corrigeren, indien nodig. Bovendien controleert de tool woorden en zinnen op duidelijkheid en biedt het suggesties of uitleg.

  1. Open het Word-document dat u wilt controleren.
  2. Ga naar de Review tab.
  3. In de Proofing groep, selecteer Check Document.

    Image
    Image
  4. Het Editor paneel toont de mogelijke fouten die Word heeft gevonden.

    In oudere versies van Word verschijnt een dialoogvenster met de eerste gevonden fout.

    Image
    Image
  5. Selecteer een voorgestelde correctie om de wijziging in het document aan te brengen.

    Image
    Image
  6. Selecteer Ignore om de voorgestelde correctie te negeren en door te gaan met de spelling- en grammaticacontrole.

    Image
    Image
  7. Als de mogelijke fout meer dan één keer voorkomt, selecteert u Ignore Once of Ignore All om een enkele instantie of alle instanties van de gemarkeerde tekst.

Start de spelling- en grammaticacontrole met een sneltoets

Druk op de F7 sneltoets om naar de eerste fout in de zin te gaan waar het invoegpunt zich momenteel bevindt. Als er niets is getagd in de huidige zin, gaat Word naar de volgende fout.

Deze snelkoppeling opent het spelling- en grammaticamenu (dit menu verschijnt ook wanneer u met de rechtermuisknop op een twijfelachtig item klikt). Maak een keuze uit het menu voordat u de sneltoets opnieuw gebruikt.

Als u de tekst niet wilt wijzigen, verplaatst u de cursor naar de volgende zin en drukt u op F7 om naar de volgende fout te gaan.

Image
Image

Zoek snel fouten met de spelling- en grammaticaknop

Een andere manier om van fout naar fout te gaan, is door te dubbelklikken op de knop Spelling en grammatica op de statusbalk, het ziet eruit als een open boek. Net als bij de sneltoets, leidt het u door de fouten. In tegenstelling tot de sneltoets hoeft u echter geen selectie te maken of ergens anders te klikken voordat u naar de volgende fout gaat. Dubbelklik nogmaals op de knop om naar de volgende fout te gaan.

Image
Image

Deze methode kan onvoorspelbaar zijn in termen van het startpunt. Plaats de cursor aan het begin van het document voor de beste resultaten.

Een waarschuwing over het gebruik van de spelling- en grammaticacontrole van woorden

De spelling- en grammaticacontrole is een waardevolle functie en vangt veel fouten op. Maar Word vangt niet elke fout en vergissing op. De checker tagt een correct gespeld woord dat verkeerd wordt gebruikt niet, en het mag het ook niet als een fout markeren. Hun, ze zijn, en er worden bijvoorbeeld vaak verkeerd gebruikt en Word kan deze woorden niet taggen als ze correct zijn gespeld.

Vertrouw nooit alleen op deze functie om ervoor te zorgen dat de tekst in uw document correct is gespeld en dat de grammatica correct is. Lees uw documenten altijd na en voer een spelling- en grammaticacontrole uit.

Aanbevolen: