Bose SoundTouch 30 Review: een krachtige verbonden luidspreker met Waveguide-technologie

Inhoudsopgave:

Bose SoundTouch 30 Review: een krachtige verbonden luidspreker met Waveguide-technologie
Bose SoundTouch 30 Review: een krachtige verbonden luidspreker met Waveguide-technologie
Anonim

Bottom Line

De Bose SoundTouch 30 is een aangesloten luidspreker met een rijke functieset en eersteklas geluidsuitvoer die zijn hoge prijs helpt rechtvaardigen. Als je op zoek bent naar een eenvoudige bediening met een geweldige algehele geluidskwaliteit en het gebrek aan draagbaarheid niet erg vindt, is de SoundTouch 30 een solide investering.

Bose SoundTouch 30 draadloos muzieksysteem

Image
Image

We hebben de Bose SoundTouch 30 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Nu Bose de SoundTouch 30 hun "krachtigste draadloze luidspreker" noemt, zou het je vergeven zijn te denken dat dit een eersteklas draagbare luidspreker is. Hoewel absoluut premium in zijn bouwkwaliteit en functies, is deze luidspreker allesbehalve draagbaar, met een gewicht van maar liefst 18,5 lbs, een lengte van 17,1 inch breed, en te allen tijde wisselstroom nodig om zijn wonderbaarlijke geluidsoutput aan te sturen. Het "draadloze" deel is slechts een samengebalde verwijzing naar alle manieren waarop het verbinding kan maken met andere apparaten en diensten via Wi-Fi, Ethernet en Bluetooth.

We hebben de Bose SoundTouch 30 getest om te zien of het echt de moeite waard is om draagbaarheid in te ruilen voor zijn premium (en dure) combinatie van functies.

Image
Image

Ontwerp: schoon en eenvoudig

Bose-ontwerpen schuwen meestal flitsend voor ingetogen, en de SoundTouch 30 is niet anders. Het geheel zwarte, monolithische ontwerp heeft een verscheidenheid aan texturen en reflectiviteit over de verschillende oppervlakken.

De hele voorkant van de luidspreker is bedekt met luidsprekerdoek, behalve een verticaal glanzend paneel van ongeveer 6,5 x 2,5 inch met een ingebouwd OLED-scherm van 1,6 inch, dat eenvoudige informatie weergeeft, zoals invoer, volume en titel van het nummer.

Het geheel zwarte, monolithische ontwerp heeft een verscheidenheid aan texturen en reflectiviteit over de verschillende oppervlakken.

Op de bovenkant van de luidspreker bevindt zich een glad, glanzend oppervlak dat een subtiel printplaat/honingraatpatroon bedekt. In het midden zijn de aan/uit-, invoer-, volume- en voorkeuzeknoppen geïntegreerd, waarmee je maximaal zes favorieten kunt toewijzen, zoals voor een Spotify-afspeellijst, TuneIn-radiostation, je muziekbibliotheek of zo ongeveer alles wat compatibel is met snelle toegang. naar.

De afstandsbediening heeft een matte afwerking aan de voorkant en beschikt, bovenop de standaardbediening, over duimknoppen omhoog en omlaag om de huidige selectie leuk of niet leuk te vinden. Hoewel het infrarood is, wat betekent dat je het in de algemene richting van de luidspreker moet richten om het te bedienen, hadden we geen moeite om de functionaliteit van ver in de kamer te regelen. Zoals verwacht was de reactie van elke druk op de knop bijna onmiddellijk, hoewel er een kleine vertraging was op de luidspreker zelf bij het overgaan naar het volgende nummer.

Image
Image

Instelproces: veel opties zonder overweldigend

De out-of-box-ervaring is een goede. Nadat je de luidspreker hebt aangesloten en ongeveer 30 seconden hebt gewacht totdat de laadbalk op het OLED-scherm klaar is, wordt je gevraagd de SoundTouch-app te downloaden. Hoewel je meteen kunt beginnen met luisteren door de ingangen naar Bluetooth te schakelen en je mobiele apparaat of computer te koppelen, of gewoon een apparaat aan te sluiten via een 3,5 mm audiokabel (niet meegeleverd), biedt het downloaden van de SoundTouch-app je meer opties met de luidspreker.

Interessant is dat, aangezien we al een ander Bose-luidsprekersysteem in de app hadden geregistreerd en ze allebei op hetzelfde netwerk zaten, we dezelfde audio op beide luidsprekeropstellingen konden afspelen. Deze luidsprekersynchronisatiefunctie, die muziek in meerdere kamers mogelijk maakt voor maximaal vier verschillende luidsprekers via Wi-Fi (of bovendien Ethernet), strekt zich ook uit tot bekabelde ingangsbronnen. Het is een handige functie en je kunt zelfs latentieproblemen corrigeren wanneer je probeert om multiroom-audio te synchroniseren met een videobron.

Je kunt niet alleen muziek afspelen van Amazon Music, Pandora, Spotify en andere, maar je kunt ook de instellingen van de SoundTouch 30 aanpassen vanuit de app. Dit omvat het aansluiten van nieuwe of het wissen van eerder verbonden Bluetooth-apparaten, het aanpassen van luidsprekergroepen en het al dan niet weergeven van een permanente tijdweergave op het OLED-display van de luidspreker.

Toevoegen aan een van de zes beschikbare presets is net zo eenvoudig als het afspelen van de bron vanuit de app en het ingedrukt houden van de preset-knop. We hebben onze favoriete Spotify-afspeellijst geopend, deze op willekeurig ingesteld en vervolgens aan de eerste preset toegewezen. Wanneer we nu op 1 op de bovenkant van de luidspreker of vanaf de afstandsbediening drukken, speelt de SoundTouch automatisch die lijst af. Deze voorinstellingen zijn absoluut een van onze favoriete functies, waardoor je de moeite hebt om je telefoon uit de kast te halen om snel toegang te krijgen en te spelen wat je wilt.

De SoundTouch ondersteunt ook Alexa-integratie en er is een speciale vaardigheid aan verbonden. Helaas kon de Skill op het moment van testen niet volledig worden gekoppeld aan ons Bose-account, wat momenteel een bekend probleem is. Als dit ooit wordt opgelost, zou het mogelijk zijn om Alexa te vragen om specifieke inhoud rechtstreeks op de luidspreker af te spelen, maar op dit moment is het niet-functioneel.

Ondanks deze onverwachte beperking van een veel geadverteerde functie, is er nog steeds een aanzienlijke veelzijdigheid met hoe je audio naar de SoundTouch 30 kunt bedienen en afspelen, inclusief muziek die lokaal is opgeslagen op je computer of een Network Attached Storage (NAS)-schijf, die kunt u uw persoonlijke muziekbibliotheek streamen, zelfs als uw computer is uitgeschakeld.

Het OLED-scherm is helder en duidelijk en toont goed belangrijke, beknopte informatie zoals artiest, titel van het nummer en welke service wordt gebruikt. Ondanks de hoge resolutie van het scherm, wordt tekst echter moeilijk, zo niet onmogelijk, te lezen als u ongeveer 10 voet verwijderd bent. Toch is het moeilijk om te kritisch te zijn over het scherm, aangezien veel luidsprekers niet eens de moeite nemen om iets ambitieuzers dan indicatielampjes in hun functieset te hebben. En natuurlijk, zoals we in het volgende gedeelte zullen bespreken, is bij een luidspreker als deze de geluidskwaliteit het belangrijkst.

Image
Image

Geluidskwaliteit: een rijk geluidsprofiel met krachtige bas

Voor het eerst gepatenteerd in 1967 en populair geworden dankzij boeiende commercials in de jaren '90, een van de nieuwste implementaties van Bose's geroemde Waveguide-technologie is te vinden in de SoundTouch 30. Met zijn tunnelachtige reeks interne kanalen, wordt het geluidspad van de Waveguide geoptimaliseerd en versterkt in combinatie met de drivers en subwoofer, waardoor een audioprofiel wordt geleverd dat rijker en luider speelt dan de grootte van het systeem normaal zou toestaan.

Door muziek van Spotify te streamen op de Very High-instelling, wat overeenkomt met 320 kbit/s, vulde het geluid onze kamer met een volume van slechts 50%. Met behulp van een geluidsniveaumeter op iets meer dan 3 meter afstand van de luidspreker, hebben we piekgeluidsniveaus van bijna 80 dBA gemeten, wat ongeveer gelijk is aan hard snelweggeluid op korte afstand, en niet echt het soort luisterniveaus dat u zou willen heel lang vol te houden. Gelukkig presteert de luidspreker ook als een kampioen bij lagere volumeniveaus van 25% of minder, dus het is nog steeds leuk om 's nachts te luisteren, zelfs als de rest van het gezin slaapt.

Het geluidspad van de Waveguide is geoptimaliseerd en versterkt in combinatie met de drivers en subwoofer, waardoor een audioprofiel ontstaat dat rijker en luider speelt dan de grootte van het systeem normaal zou toestaan.

Bekentenis - we houden niet van veel bas en schuwen audioplatforms, zoals die van Beats, die er de voorkeur aan geven. Interessant is dat, hoewel de SoundTouch 30 een substantiële, stuwende bas levert, hij de rest van het geluidsprofiel niet overmeestert. De output van de SoundTouch 30 geeft een algehele helderheid die we gewoonlijk missen bij andere audioproducten die op dezelfde manier veel bas produceren.

Rekening houdend met hoe luid de luidspreker wordt op ongeveer 50% volume, is het niet per se realistisch om te denken dat het consequent op grotere volumes zou worden afgespeeld, of helemaal niet. Wanneer je ongeveer 70% volumeniveaus bereikt, is het letterlijk kamerschokkend, met een ongelooflijke hoeveelheid bas en percussie. Pas als je die nogal extreme volumeniveaus passeert, krijg je wat audiovervorming. Als je om de een of andere reden een geluidssysteem wilt dat naar "11" gaat, is dit er een die het kan, alleen niet op hetzelfde kwaliteitsniveau als het is ingesteld op meer typische volumeniveaus (hoewel je waarschijnlijk niet zou merken door je gebroken trommelvliezen toch).

Podcasts afspelen via Bluetooth met de Apple Podcasts-app klonk geweldig. Elke stem was duidelijk en resoneerde op de juiste manier. Evenzo leverde de SoundTouch 30 kristalkwaliteit bij het afspelen van een audioboek via de Audible-app.

Bottom Line

Voor $ 500 bevindt de SoundTouch 30 zich aan de bovenkant van het kostenspectrum voor een luidspreker met deze functies, met name een die niet draagbaar is. Als u echter niet van plan bent uw luidspreker te verplaatsen, zullen het rijke geluidsspectrum en de solide bouwkwaliteit zeker de prijs rechtvaardigen. Dit is geen lichtgewicht luidspreker die je gemakkelijk van je tafel stoot, en dankzij het ingetogen ontwerp zal hij een aanvulling zijn op de meeste inrichtingen.

Concurrentie: goede keuze, maar er zijn minder dure opties

Bose SoundTouch 10: De kleinste van de SoundTouch-luidsprekers, je verliest de indrukwekkende Wavetech-prestaties van de SoundTouch 20 en 30, maar krijgt toch een mooi klinkende luidspreker met veel van functies die op veel meer plaatsen passen, hoewel er nog steeds geen batterij is om het draagbaar te maken. Het is te koop voor $ 200, maar is soms te koop voor slechts $ 150, rechtstreeks bij Bose.

Bose SoundTouch 20: De SoundTouch 20 biedt bijna identieke functies in een compactere behuizing van 12,4 inch breed en 7 lbs. Voor $ 350 (soms te koop voor slechts $ 275), vertegenwoordigt de SoundTouch 20 een betere deal als je niets nodig hebt met de grotere massa en extra audiopunch die je in de SoundTouch 30 vindt.

Bekijk onze lijst met de 11 beste Bose-luidsprekers van 2019 om andere geweldige opties in het Bose-assortiment te zien.

De Bose SoundTouch 30 maakt een statement met zijn grote fysieke aanwezigheid en nog groter geluid

Met zijn ingetogen ontwerp en eersteklas geluidskwaliteit die letterlijk de muren doet schudden, is de SoundTouch 30 zowel van binnen als van buiten een groot succes. Hoewel de hoge prijs je misschien wel twee keer doet nadenken, als je het niet erg vindt dat hij niet draagbaar is, zal de SoundTouch 30 je zeker bevallen met zijn algehele veelzijdigheid, functies en prestaties.

Specs

  • Productnaam SoundTouch 30 draadloos muzieksysteem
  • Productmerk Bose
  • UPC 017817694469
  • Prijs $500.00
  • Gewicht 18.5 lbs.
  • Productafmetingen 17,1 x 9,7 x 7,1 inch.
  • Gewicht op afstand 1.76 oz
  • Ingang AUX IN (3,5 mm stereokabelstekker)
  • Uitgang Ethernet
  • Connectiviteit Wi-Fi (802.11 b/g/n) en Bluetooth
  • Ondersteunde audioformaten MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless
  • Nominaal ingangsvermogen 120V~50/60 Hz, 150W
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: