Nebula Capsule II Review: gebruiksvriendelijke miniprojector met veel extra's

Inhoudsopgave:

Nebula Capsule II Review: gebruiksvriendelijke miniprojector met veel extra's
Nebula Capsule II Review: gebruiksvriendelijke miniprojector met veel extra's
Anonim

Bottom Line

Perfect voor wie op zoek is naar een draagbare projector met veel toeters en bellen.

Ankernevel Capsule II

Image
Image

We hebben de Anker Nebula Capsule II gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Met zoveel succes rond de crowdfunding voor de Anker Nebula Capsule vorig jaar (het bedrijf heeft met succes een alles-in-één miniprojector met dezelfde afmetingen als een blikje frisdrank gecrowdfund), ging Anker blijkbaar meteen aan de slag de lancering van zijn opvolger. De Nebula Capsule II-projector werd kort daarna gelanceerd en kwam begin 2019 op de markt.

Dit tweede model draait nog steeds op Android OS en heeft nu een hogere resolutie, helderdere output (respectievelijk 720p en 200 ANSI lumen), een krachtigere 8-Watt luidspreker en de integratie van Google Assistant.

Image
Image

Ontwerp: HD van een apparaat ter grootte van een frisdrankblikje

Afgezien van zijn voorganger, de Anker Nebula Capsule, hebben we geen andere projector gezien die zo gebouwd is als de Nebula Capsule II. Met een lengte van ongeveer 6 inch en een diameter van 3,25 inch is het een makkie om in een tas, tas of rugzak te vervoeren. Hij weegt iets meer dan anderhalve pond en lijkt duurzaam genoeg om nonchalant in een tas te gooien (hoewel het risico bestaat dat het glas over de verzonken lens bekrast wordt door bijzonder ruw gebruik).

De 360-graden luidspreker van 5 watt die de hele onderste helft van de Nebula-capsule omvatte, is veranderd in een 270-graden luidspreker van 8 watt in de Capsule II.

Het heeft ook een slank maar toch praktisch en robuust ontwerp dat het gemakkelijk te vervoeren maakt, in tegenstelling tot andere projectoren die we hebben getest.

Bovenaan vind je de volume omhoog en omlaag knoppen, de bevestigingsknop, de terugkeerknop en de navigatieknoppen. Aan de onderkant vind je vier poorten: een audio-aansluiting bedoeld voor koptelefoons of externe luidsprekers met voeding en een HDMI-ingang voor aansluiting op een computer, Blu-ray-speler, PS4/Xbox One/Nintendo Switch of een andere data- of videobron. Er is ook een USB-A-poort voor een USB-stick of muis/toetsenbord en een USB-C-poort om op te laden.

Image
Image

Configuratieproces: voltooid in een kwestie van minuten

De installatie is snel en eenvoudig, aangezien de Nebula Capsule II wordt geleverd met een afstandsbediening, een set batterijen, een snelstartgids, een Anker-oplader voor stroomvoorziening en een USB-C-kabel. De afstandsbediening is vereist om de Google Assistent-functie te gebruiken.

Als je verbonden bent met wifi, wil je de firmware bijwerken, wat je kunt doen via de pagina Instellingen. Zorg er ook voor dat u op de hoogte bent van Android TV. Navigeren door de Android-interface is eenvoudig met behulp van de meegeleverde infraroodafstandsbediening of de optionele Nebula Connect-app. We hadden geen problemen met het installeren en verbinden van de app via Bluetooth.

De snelstartgids biedt hulp bij de installatie, maar het leren navigeren door de fijne kneepjes van deze projector komt voornamelijk door het gebruik van en experimenteren met het arsenaal aan functies of door de volledige gebruikershandleiding online te bekijken.

Beeldkwaliteit: Meestal helder, helder en kleurrijk

De Nebula Capsule II heeft zowel een autofocusfunctie als automatische verticale keystone-correctie, waardoor het gemakkelijk is om een afbeelding scherp te stellen en uit te lijnen. De resolutie is beperkt tot 720p, wat niet ideaal is, maar 1080p- en 4K-projectoren voor deze prijs bestaan gewoon niet.

Wat helderheid en kleur betreft, heeft het apparaat 200 ANSI-lumen, waardoor alle kleuren levendiger zijn. Het ondersteunt ook HDMI 1.4 tot 1080p-ingang, maar uiteindelijk maakt dat niet veel uit, omdat 1080p-ingangen worden gedownscaled naar 720p. Ook, hoewel 200 ANSI-lumen erg goed is voor een projector van dit formaat, presteert hij niet goed in matig of goed verlichte ruimtes.

De Nebula Capsule II projecteert een beeld van maximaal 100 inch op een muur of scherm. Bij het testen van de beeldkwaliteit op meerdere worpafstanden schaalde de Capsule II het beeld goed. De autofocus doet ook goed werk door het beeld opnieuw scherp te stellen wanneer u de projector verplaatst.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Slechter dan een luidspreker, maar beter dan uw gemiddelde projector

Een geweldig verkoopargument van de Nebula Capsule II is de ingebouwde luidspreker, die veel beter is dan de meeste projectoren en een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De 8-Watt, 270-graden luidspreker neemt minder ruimte in beslag op de Nebula Capsule II dan de 5 Watt, 360-graden luidspreker op de Nebula Capsule, en die extra 3 watt helpen om een kamer te vullen.

Ondertussen is de ventilator op de Capsule II fluisterstil op minder dan 30dB. Hoewel het enigszins opv alt, is het verre van storend. Hoewel het geluid over het algemeen niet te vergelijken is met een speciale externe luidspreker, is het solide voor dit compacte ontwerp en deze prijsklasse.

Software: nog steeds gemakkelijk te gebruiken

Met Android TV op de Anker Nebula Capsule II kun je films afspelen zonder je telefoon of je laptop, en met een ingebouwde Chromecast kun je streamen. U kunt ook bestanden projecteren vanaf een flashstation.

Het enige dat aanzienlijk is verlaagd, is de levensduur van de batterij, van vier uur op de Nebula Capsule I tot slechts twee en een half op de Capsule II.

Je telefoon draadloos verbinden is een ander hoogtepunt dat concurrenten zoals de Acer C202i niet bieden. Er zijn talloze manieren om te kijken, via fysieke verbindingen zoals HDMI en USB of draadloos via wifi, Bluetooth en Chromecast. Er zijn 3.600 apps die compatibel zijn met de Nebula Capsule II. Het Android-besturingssysteem, met name de (optionele) met Bluetooth verbonden smartphone-app voor afstandsbediening, zorgt ervoor dat de Nebula Capsule II state-of-the-art aanvoelt.

Bottom Line

De Nebula Capsule II wordt geleverd met een afstandsbediening, of je kunt ervoor kiezen om de smartphone-app te gebruiken (hoewel de meegeleverde afstandsbediening vereist is om Google Assistant te gebruiken). Als al het andere fa alt, kunt u gebruik maken van de zeer eenvoudige knoppen voor volume omhoog en omlaag, de bevestigingsknop, de terugkeerknop en de navigatieknoppen bovenop de cilinder.

Prijs: duur maar vol met functies om het de moeite waard te maken

Met veel draagbare draagbare projectoren die worden verkocht voor $ 200- $ 350, is de Anker Nebula Capsule II een van de duurdere draagbare miniprojectoren die je voor $ 580 op Amazon kunt kopen. Dat is maar liefst $ 280 meer dan zijn voorganger, de Anker Nebula Capsule, die voor $ 299 op Amazon wordt verkocht.

De Nebula Capsule II bevat echter veel moderne functies en upgrades, zoals Chromecast-functionaliteit en Google Assistant. Het heeft ook een slank maar toch praktisch en robuust ontwerp dat het gemakkelijk te vervoeren maakt, in tegenstelling tot andere projectoren die we hebben getest. Wij geloven dat deze kwaliteiten worden weerspiegeld in de hogere prijs.

Anker Nebula Capsule II versus Anker Nebula Capsule 1

Dit is een upgrade van de Nebula I bijna over de hele linie, afgezien van een paar ongelukkige downgrades. In dit recente model is de Chromecast-functie nieuw en gebruiksvriendelijker en vervangt deze de screencasting van het model van vorig jaar, dat beperkte compatibiliteit had en sommige mobiele apparaten uitsloot.

Bovendien is de Nebula Capsule I ontworpen met handmatige scherpstelling, dus afhankelijk van hoeveel meter afstand van de muur de Capsule I is, moet je hem scherpstellen om het beeld helder te krijgen. De Nebula Capsule II heeft autofocus, waardoor een deel van de handmatige aanpassing wordt geëlimineerd. Anker verdubbelde ook de lumen voor deze nieuwe editie, en de Nebula Capsule I was niet HD.

Het enige dat aanzienlijk is verlaagd, is de levensduur van de batterij, van vier uur op de Nebula Capsule I tot slechts twee en een half op de Capsule II. Dat gezegd hebbende, voelt de Capsule II ultramodern, slimmer ontworpen en beter uitgerust aan. Je voelt het verschil ook in je handen, in gebruikte materialen en functionaliteit. Simpel gezegd, u krijgt waar u voor beta alt met dit model.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste miniprojectoren die momenteel op de markt zijn.

Dit is een eersteklas draagbare projector boordevol gebruiksvriendelijke functies

De Anker Nebula Capsule II is een eersteklas miniprojector die elke cent waard is voor diegenen die geven om beeldkwaliteit, geluid en draagbaarheid. Het biedt een van de meest complete pakketten op de markt, zoals een intuïtieve menu-interface, probleemloze draadloze verbindingen, een app op afstand en meer, en dat alles terwijl het vier uur lang haarscherpe, heldere beeldprojectie biedt.

Specs

  • Productnaam Nebula Capsule II
  • Product Merk Anker
  • Prijs $580.00
  • Gewicht 1,6 lbs.
  • Productafmetingen 5,5 x 4,5 x 9 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 45 dagen geld-terug-garantie
  • Display Technologie DLP
  • Resolutie 720p
  • Helderheid 200 ANSI lumen
  • Batterij 9, 700 mAh (2,5 uur continue HD-projectie)
  • CPU Quad Core A53-chipset
  • GPU Quad Core Mali 450
  • RAM 2GB DDR3
  • ROM 8GB eMMC
  • Connectiviteit USB-C, HDMI, USB, AUX-Out, Wifi, Bluetooth en Chromecast
  • Audioformaten MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, Ogg
  • Video-indelingen.mkv,.wmv,.mpg,.mpeg,.dat,.avi,.mov,.iso,.mp4,.rm en-j.webp" />

Aanbevolen: