Epson PowerLite 1795F Projector Review: hightech miniprojector gebouwd voor zakenreizen

Inhoudsopgave:

Epson PowerLite 1795F Projector Review: hightech miniprojector gebouwd voor zakenreizen
Epson PowerLite 1795F Projector Review: hightech miniprojector gebouwd voor zakenreizen
Anonim

Bottom Line

De projector is het beste voor het thuisbioscooppubliek dat korte afstanden moet afleggen of voor zakenreizigers.

Epson PowerLite 1795F-projector

Image
Image

We hebben de Epson PowerLite 1795F-projector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Op het eerste gezicht was ik niet onder de indruk van de Epson PowerLite 1795F, vanwege zijn formaat en de talloze waarschuwingen en geschriften die erop zijn gestempeld door de fabrikant. Het leek te extra en ik begreep de draagbaarheid niet, ondanks dat ik onder de indruk was dat het met een draagtas werd geleverd. Wat ik na het testen concludeerde, is dat projectoren zoals de Epson PowerLite 1795F zijn gemaakt voor zakenreizen en korte reizen.

De Epson PowerLite 1795F biedt Full HD draadloze breedbeeldprestaties en Miracast-streaming. Dit dunne en lichtgewicht model biedt een indrukwekkende helderheid van 3.200 lumen en een resolutie van 1080p, waardoor het ideaal is voor inhoud van Full HD-kwaliteit. Het is een uitspatting, en misschien niet te rechtvaardigen als je kijkt naar andere lichtgewicht projectoren op de markt.

Ontwerp: Groter dan de rest, maar ook rijk aan mogelijkheden

De Epson PowerLite 1795F is wat fors maar zeer capabel. Het meet ongeveer 11,5 x 8,4 x 1,7 en heeft meer kwaliteitskenmerken dan veel andere draagbare projectoren die ik heb getest, namelijk hoge kleurhelderheid en draadloze functionaliteit.

De tweekleurige projector heeft een zoomwiel achter de lens en focusregeling om een scherper beeld te krijgen. Bovenop de projector bevindt zich ook een vierwegbesturing met een centrale Enter-knop, een aan/uit-knop, een Home-knop, een Menu-knop en verschillende andere. U hebt ook toegang tot deze en andere functies met de meegeleverde afstandsbediening van Epson.

In termen van poorten en connectiviteit heeft de PowerLite 1795F een brede reeks poorten, waaronder een VGA, een HDMI, een RCA-video en een audio-in-poort, evenals een USB Type-B-poort en een USB Type-A-poort. De projector kan via een ingebouwde module verbinding maken met een draadloos netwerk en ondersteunt Miracast-streaming vanaf compatibele apparaten. De HDMI-poort ondersteunt ook streaming vanaf Chromecast, Roku of een MHL-apparaat, en het apparaat ondersteunt projectie vanaf iOS- en Android-apparaten waarop de Epson iProjection-app is geïnstalleerd.

Image
Image

Bottom Line

Het installatieproces voor de PowerLite 1795F was ingewikkelder dan andere, vanwege de bredere mogelijkheden. Afhankelijk van waar je het voor gebruikt, moet er software worden geïnstalleerd en moeten er verbindingen worden gemaakt met een draadloos netwerk, wat zeker meer tijd kost dan alleen een HDMI of USB aansluiten. Het is echter niet ongelooflijk moeilijk om te doen met behulp van de gebruikershandleiding.

Beeldkwaliteit: Uitstekend

Kleuren waren helder en goed verzadigd. Als LCD-projector is de kleurhelderheid gelijk aan de witte helderheid. Afbeeldingen waren over het algemeen scherp.

Image
Image

Audio: Zwak

De PowerLite 1795F heeft een luidspreker van 1 watt, die me meteen vertelde dat deze projector bedoeld is om te worden aangesloten op een externe luidsprekerbron. Tijdens mijn testen heb ik dat niet gedaan, maar ik zou een koper ten zeerste aanraden om dit in een aankoop mee te nemen. Het geluid was nauwelijks hoorbaar.

Ondanks zijn gestroomlijnde ontwerp en briljante resolutie, mist deze projector een goede geluidskwaliteit en algemene draagbaarheid.

Prijs: een uitspatting door welke maatregel dan ook

Zelfs voor een geavanceerde projector is $ 955 een uitspatting. In het geval van de Epson PowerLite 1795F weet ik niet zeker of dit gerechtvaardigd kan worden. Ondanks het strakke ontwerp en de briljante resolutie, mist deze projector een goede geluidskwaliteit en algehele draagbaarheid. Om zo'n grote som geld te laten vallen op een projector die niet in alle opzichten opv alt, lijkt eerlijk gezegd onzinnig, maar als je het geld over hebt, is er hier veel te bieden.

Image
Image

PowerLite 1795F vs. Ankernevel II

Het is moeilijk om deze projectoren op sommige niveaus te vergelijken omdat hun vorm en softwareontwerpen zo verschillend zijn, maar nadat ik ze allebei had bekeken, ontdekte ik dat ze elk intuïtieve keuzes waren voor miniprojectoren.

Beide hebben een hele reeks opties voor screening. De details voor de PowerLite 1795F zijn hierboven vermeld, terwijl de Anker Nebula II (zicht op Amazon) Chromecast, Google Assistant, autofocus en een veel betere luidspreker biedt. De Nebula II heeft een korte batterijduur terwijl de Epson niet op batterij werkt. Van de twee voelt de Capsule II ultramodern, slimmer ontworpen en beter uitgerust voor de prijs.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste miniprojectoren die momenteel op de markt zijn.

Dit is een eersteklas draagbare projector, ondanks de geluidskwaliteit en reisvriendelijkheid

De PowerLite 1795F is een degelijke projector die het waard is voor diegenen die meer geven om beeldkwaliteit en veel minder om draagbaarheid en audiomogelijkheden. Eerlijk gezegd maakt de noodzaak om rechtstreeks op een stroombron te worden aangesloten het niet zo reisvriendelijk, tenzij het voornamelijk bedoeld is voor een kantooromgeving en een gebrek aan goede geluidskwaliteit het moeilijk maakt om de prijs te verontschuldigen. De goede beeldkwaliteit en eenvoudige installatie hebben dit product een 5-sterrenbeoordeling op Amazon opgeleverd, maar voor mij zou je het waarschijnlijk beter doen met een ander product.

Specs

  • Productnaam PowerLite 1795F-projector
  • Product Merk Epson
  • Prijs $955.00
  • Gewicht 4 lbs.
  • Productafmetingen 11,5 x 8,4 x 1,7 inch.
  • Helderheid 3, 200 lumen
  • Luidsprekers Ja

Aanbevolen: