LG Gram 17 Review: een vederlichte laptop met indrukwekkende prestaties

Inhoudsopgave:

LG Gram 17 Review: een vederlichte laptop met indrukwekkende prestaties
LG Gram 17 Review: een vederlichte laptop met indrukwekkende prestaties
Anonim

Bottom Line

De LG Gram 17 is een zeer capabele productiviteitslaptop met een schrikbarend licht ontwerp en dunne randen, waardoor het ideaal is voor degenen die voorrang geven aan schermvastgoed en draagbaarheid boven al het andere.

LG Gram 17

Image
Image

We hebben de LG Gram 17 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De markt voor 17-inch laptops is misschien niet enorm, maar de LG Gram 17 is zeker een overtuigend argument in hun voordeel. Traditioneel zijn de twee grootste nadelen van 17-inch laptops de fysieke voetafdruk en het gewicht, die beide deze grote laptops minder dan draagbaar maken. De LG Gram lost beide problemen op met zijn body van 2,95 pond en dunne randen, met een 17-inch scherm in een 15-inch body.

LG ondersteunt deze laptop verder met een beter dan gemiddelde reeks specificaties, waaronder een 8e generatie i7-8565-processor, 512 GB SSD en 16 GB RAM. Het is niet verwonderlijk dat deze laptop een discrete grafische kaart weglaat in zijn slanke 0,7-inch dikke frame, dus plan niet om te gamen of soortgelijk zwaar grafisch werk, maar verder zou hij vrijwel elke taak aankunnen.

Image
Image

Design: Een doordachte benadering van grotere laptops

Zonder twijfel is het eerste dat opv alt als je de LG Gram 17 uit de doos ha alt, hoe licht hij is. Met een gewicht van minder dan 3 pond is het triviaal om met één hand op te tillen, vast te houden en te dragen. Ter referentie: een 15-inch MacBook Pro van de huidige generatie weegt iets meer dan 4 pond, dus het is een raar gevoel om een grotere laptop vast te houden die minder weegt. Er zijn hier geen grote wonderen verricht: het verminderde gewicht gaat ten koste van een constructie die zwakker aanvoelt en de stevigheid van zwaardere laptops mist.

Ondanks het slanke frame beheert de LG Gram 17 nog steeds een behoorlijke hoeveelheid connectiviteit. De linkerkant van het apparaat bevat USB-A-, HDMI- en USB-C-poorten, terwijl de rechterkant twee USB-A-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting en een microSD-kaartlezer bevat. Dit is misschien geen overvloed aan connectiviteitsopties, maar het is meer dan we gewend zijn van moderne laptops.

De markt voor 17-inch laptops is misschien niet enorm, maar de LG Gram 17 is zeker een overtuigend argument in hun voordeel.

Het toetsenbord maakt gebruik van het grote frame en biedt een lay-out op volledige grootte, compleet met numpad. De toetsen zelf zijn wat aan de papperige kant, maar na een beetje acclimatiseren konden we snel genoeg typen om geen probleem te zijn. Een eigenaardigheid die echter hinderlijk kan zijn, is de plaatsing van het touchpad-vierkant in het midden in plaats van uitgelijnd met de belangrijkste toetsenrijen. Dit zorgde ervoor dat we de cursor tijdens het typen vaak per ongeluk verplaatsten.

Ten slotte presteerde de vingerafdruksensor, die zich direct op de aan / uit-knop in de rechterbovenhoek van het toetsenbord bevindt, redelijk goed in onze tests. Deze plaatsing, hoewel precair in theorie, veroorzaakte geen ongelukken tijdens onze tests. Deze plaatsing is eigenlijk enigszins voordelig: als u de laptop aanzet met een vinger die is geregistreerd bij de vingerafdruksensor, wordt deze naadloos wakker in Windows zonder zelfs maar de inlogprompt te raken.

Image
Image

Configuratieproces: Geen hulp nodig

De LG Gram 17 wordt geleverd in een minimaal verpakte doos met alleen de essentiële dingen: de laptop zelf, de oplader, een handleiding en een adapter voor de USB-C-poort. LG krijgt zeker hoge cijfers bij het instellen, waarbij minimale stappen nodig zijn om het apparaat in te stellen en meteen te gebruiken. U wordt gevraagd de standaardinformatie in te voeren die elke Windows-laptop zal vragen, zoals uw Wi-Fi-inloggegevens, een gebruikersnaam en wachtwoord, uw tijdzone en, als u dat wilt, een vingerafdrukafdruk.

Zodra je de installatie hebt voltooid, maak je kennis met het LG Update Center, dat is ontworpen om zowel Windows-updates als updates van LG-software op de laptop af te handelen. Gelukkig is deze software erg discreet en hands-off, en overschrijdt ze het beoogde doel niet. LG is erg licht in het gebruik van software van derden die bij de laptop wordt geleverd en bevat slechts een handvol op maat gemaakte applicaties die we in meer detail zullen bespreken in de sectie Software. Het volstaat te zeggen dat er veel minder bloatware is dan we normaal op laptops aantreffen.

Image
Image

Display: Een genot om te gebruiken

Het grote, heldere 17-inch 2560 x 1600 IPS-scherm is absoluut het middelpunt van de LG Gram 17. Het biedt de perfecte balans tussen grootte en resolutie. Het hebben van een beeldverhouding van 16:10 in plaats van 16:9 geeft zeker het gevoel dat je meer ruimte hebt om mee te spelen.

We waren onder de indruk van de heldere en levendige kleuren op dit scherm bij het bekijken van video-inhoud. Het IPS-scherm is scherp, heeft aantrekkelijke kleuren en een bevredigend contrast. Houd er echter rekening mee dat u bij het bekijken van de meeste standaard 16:9-inhoud niet alle 17 inch van het scherm benut en zwarte balken aan de boven- en onderkant ziet.

Het grote, heldere 17-inch 2560 x 1600 IPS-scherm is absoluut het middelpunt van de LG Gram 17.

Productiviteit is absoluut waar deze laptop in uitblinkt. Het grote, hoge scherm maakt het echt perfect om dingen voor elkaar te krijgen. Het is gemakkelijk om een aantal applicaties naast elkaar te plaatsen en genoeg onroerend goed te hebben om mee te werken. Zelfs als je niet het gevoel hebt dat je veel mist op je huidige laptop, is het zeker fijn om minder te hoeven scrollen en meer in één oogopslag te zien.

Het IPS-scherm presteert ook bewonderenswaardig volgens de meeste andere statistieken waar kopers om geven, zoals een maximale helderheid die hoog genoeg is om buitenshuis te gebruiken. Bovendien ziet het scherm er vanuit een hoek geweldig uit, verliest het weinig helderheid wanneer het vanaf de zijkanten wordt bekeken en vertoont het geen tekenen van kleurverschuiving.

Prestaties: Klaar om te werken (maar niet om te gamen)

De LG Gram 17 presteerde goed in onze tests en behaalde een score van 3.851 in PCMark 10. Zoals eerder vermeld, is deze laptop het meest geschikt voor productiviteitsgerelateerde taken. De afwezigheid van een speciale grafische kaart betekent dat deze niets anders kan dan casual games en zeer lichte videobewerkingsworkloads, maar zolang je dit soort taken vermijdt, zou je geen tekortkomingen moeten opmerken. De 16 GB RAM en 8e generatie Intel i7 maakten het gebruik van de Gram 17 een snelle, responsieve ervaring bij dagelijkse en werkgerelateerde taken.

We hebben de LG Gram 17 niettemin getest in een aantal minder veeleisende games, zoals Slay the Spire, een roguelike kaartspel met relatief weinig veeleisende graphics. We konden de game spelen, maar merkten zeker enige vertraging op die de gameplay een beetje minder prettig maakte.

Image
Image

Productiviteit: De beste plek van Gram

Met 16 GB geheugen en een 512 GB SSD is de Gram een uitstekende keuze voor productiviteitsdoeleinden. We hadden geen probleem om met veel browservensters tegelijk te werken en heen en weer te schakelen tussen verschillende applicaties. Kopers die op zoek zijn naar een laptop met voldoende schermruimte en de specificaties die nodig zijn om nu en in de toekomst goede prestaties te leveren, zullen blij zijn met wat de LG Gram 17 biedt.

Audio: Sorry, wat was dat?

De luidsprekers op de LG Gram 17 zijn op zijn best een bijzaak en bieden zacht klinkende audio afkomstig van slecht geplaatste luidsprekerroosters aan de onderkant. Om het nog erger te maken, zijn deze luidsprekers gemakkelijk bedekt en gedempt als ze op je schoot zitten. Zelfs toen de sterren uitgelijnd waren en we de luidsprekers onbelemmerd lieten, waren we niet onder de indruk van het aangeboden geluid. Kortom, maak je klaar om een koptelefoon of externe luidsprekers te gebruiken, en ben ook niet van plan er filmkijkfeestjes mee te houden.

Houd er echter rekening mee dat tijdens het bekijken van de meeste standaard 16:9-inhoud, je niet alle 17 inch van het scherm benut en zwarte balken aan de boven- en onderkant ziet.

Netwerk: Alles wat je zou verwachten

Wi-Fi op de LG Gram 17 gaf ons geen problemen en biedt een sterk signaal en snelheden in alle openbare en privé-omgevingen waarin we hebben getest. LG gebruikt de Intel Wireless AC 9560 Wi-Fi-adapter, de snelste van dergelijke chips die momenteel door Intel worden aangeboden. Deze wifi-adapter heeft een theoretische maximale snelheid van 1,73 Gbps en biedt een 2x2 antenneconfiguratie, hoewel het onwaarschijnlijk is dat je ooit zo'n hoge downloadsnelheid zult halen.

Camera: Nauwelijks minimum

De 720p-webcam op de LG Gram 17 is niets om over naar huis te schrijven, en zal waarschijnlijk niet het platform zijn dat je gebruikt voor het maken van je volgende headshot of datingprofielfoto. De camera heeft de neiging om de achtergrond uit te blazen in een poging om het onderwerp scherp te houden, en er is een duidelijk zichtbare hoeveelheid ruis in het beeld, zelfs bij veel daglicht. Desalniettemin zal het prima dienen voor teleconferentiedoeleinden.

Image
Image

Batterij: Meer dan overvloedig

De LG Gram 17 is uitgerust met een meer dan capabele batterij die volgens LG tot 19,5 uur batterijduur biedt. In onze tests deed de laptop het gemiddeld zo'n 14 uur bij gemengd dagelijks gebruik - nog steeds behoorlijk veel. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van de groter dan gemiddelde batterij, het ontbreken van een discrete grafische kaart en een energiezuinig scherm. Dit is ongeveer net zo goed als je kunt hopen op een laptop, om eerlijk te zijn, en een verrassende prestatie voor zo'n lichte en dunne. Als u zich zorgen maakt over de tijd tussen de oplaadbeurten, let dan op.

Bij het draaien van Battery Eater Pro om de laptop tot het uiterste te drijven, sloeg het de emmer in iets meer dan 2 uur en 30 minuten. Dit lijkt misschien een zeer korte tijd, maar het is nog steeds aanzienlijk beter dan alle andere 17-inch laptops die we hebben getest met deze meedogenloze benchmark.

Software: standaard Windows met enkele unieke functies

De LG Gram 17 wordt geleverd met een vrij eenvoudige installatie van Windows 10 Home, en biedt heel weinig aangepaste applicaties van derden of andere soorten opgeblazen gevoel. In onze ogen is dit een groot pluspunt, want het hebben van talloze toegevoegde applicaties kan systemen (en gebruikers) vertragen en vaak dienen als een extra stukje software om up-to-date te blijven.

De drie belangrijkste stukjes software die we voorgeïnstalleerd vonden, waren het LG Update Center, LG Control Center en Reader Mode. LG Update Center helpt bij het beheren van Windows-updates naast stuurprogramma-updates, en doet dit zonder al te ingewikkeld of opdringerig te zijn.

Zoals het er nu uitziet, zul je geen lichtere, kleinere 17-inch laptop vinden dan de LG Gram 17.

Het LG Control Center geeft gebruikers snel toegang tot algemene systeemfuncties zoals energiebeheer, Windows-beveiliging en systeeminstellingen. U kunt het volume regelen, het touchpad tijdelijk uitschakelen, de helderheid van de scherm- en toetsenbordverlichting beheren en meer. Dit is misschien niet helemaal nodig, maar gebruikers kunnen het gewoon niet gebruiken als ze dat willen.

Ten slotte wordt de LG Gram 17 geleverd met de Reader-modus als een vooraf geïnstalleerde app die bij het opstarten op de achtergrond wordt uitgevoerd en toegankelijk is via de taakbalk. Door het in te schakelen, verandert de kleurtemperatuur van het scherm om blauw licht (standaard) te filteren en het gebruik 's nachts en bij weinig licht aangenamer te maken. U kunt ook de aanpassingen regelen die de Reader-modus maakt, waarbij u de helderheid, het contrast en de gamma-aanpassingen voor rood, groen en blauw afzonderlijk regelt. Dit lijkt overdreven, maar we kunnen LG niet teveel verwijten dat het gebruikers meer controle geeft.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 1.700 is de LG Gram 17 niet bijzonder betaalbaar, en nog minder in vergelijking met vergelijkbare opties op de markt. Voor deze prijs zouden we normaal gesproken een discrete grafische kaart verwachten en de uitgebreide mogelijkheden die daarbij horen. De premie waarvoor u in dit geval beta alt, is niet pure prijs-kwaliteitverhouding, maar draagbaarheid en vormfactor. Op deze fronten schittert de LG Gram 17 zeker.

LG Gram 17 vs. ASUS VivoBook Pro 17

Deze twee laptops hebben weinig gemeen, behalve dat ze allebei een 17-inch beeldscherm en dezelfde Intel-processor hebben. De VivoBook heeft een beeldscherm met een lagere resolutie (1920 x 1080 versus 2560 x 1600), grotere randen, een grotere behuizing, een kleinere batterij en weegt meer dan 50 procent meer (4,6 versus 2,95 pond). De VivoBook daarentegen heeft een Nvidia GTX 1050 grafische kaart en kost veel minder ($ 1.099 versus $ 1.699).

Als vormfactor en draagbaarheid hoger op uw lijst staan, wint de LG waarschijnlijk nog steeds, maar als het om prijs-prestatieverhouding gaat, wint de VivoBook Pro 17 handig.

Een vedergewichtkampioen voor productiviteit

Zoals het er nu uitziet, zul je geen lichtere, kleinere 17-inch laptop vinden dan de LG Gram 17. LG is zich ervan bewust hoe waardevol dit is voor kopers die om deze statistieken geven, en heeft hun laptop dienovereenkomstig geprijsd. Als je op zoek bent naar wat de Gram te bieden heeft, kunnen we ons niet voorstellen dat je te teleurgesteld zult zijn. Dit is een slimme, capabele laptop voor dagelijks gebruik.

Specs

  • Productnaam Gram 17
  • Product Merk LG
  • MPN B07MNDYX9Z
  • Prijs $1, 699,99
  • Releasedatum december 2018
  • Gewicht 2.95 lbs.
  • Productafmetingen 15 x 10,5 x 0,7 inch.
  • processor Intel Core i7-8565U @ 1,8 GHz
  • Graphics Intel HD Graphics 610
  • Beeldscherm 17 inch WQXGA (2560 x 1600) resolutie 16: 10 IPS-scherm
  • Geheugen 16GB DDR4 2400MHz - 8 GB x 1 (aan boord) - 8 GB x 1
  • Opslag 512 GB SSD
  • Batterij 4-cels, 72 Wh
  • Poorten 3x USB 3.0 (A), 1 hoofdtelefoon/microfoon combo, 1x Thunderbolt 3-poort, 1x HDMI, 1x microSD-kaartlezer
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Platform Window 10 Home

Aanbevolen: