Nieuwe of aangepaste lettertypen importeren in Microsoft Office

Inhoudsopgave:

Nieuwe of aangepaste lettertypen importeren in Microsoft Office
Nieuwe of aangepaste lettertypen importeren in Microsoft Office
Anonim

Om nieuwe lettertypen aan de Microsoft Office-suite toe te voegen, moet u de lettertypen rechtstreeks in Windows installeren. Office leest de lettertypelijst uit de lettertypelijst in Windows.

Deze instructies zijn van toepassing op alle versies van Microsoft Office voor het Windows-bureaublad. Het installeren van lettertypen op een Mac volgt verschillende procedures.

Lettertypen zoeken

Lettertypebestanden zijn overal op internet te vinden, waarvan sommige gratis en sommige betaald zijn. Professionele ontwerpers gebruiken services zoals Adobe TypeKit, die automatisch lettertypen installeert.

Kijk uit voor onbetrouwbare websites die uitvoerbare installatieprogramma's aanbieden. Laat het gezond verstand zegevieren; als een site vol staat met advertenties en er vaag uitziet, is dat waarschijnlijk ook zo.

Lettertypen toevoegen aan Windows

Image
Image

Om een lettertype aan vensters toe te voegen, sleept u het bestand gewoon naar de map Lettertypen, die zich doorgaans in c:\windows\fonts bevindt. Deze actie vraagt Windows om het lettertype te installeren.

U kunt ook het hulpprogramma Lettertype-instellingen openen in Windows-instellingen. Druk op Win+I en typ lettertype in het zoekvak om de tool Lettertype-instellingen te openen. Sleep het lettertypebestand naar het vak om het te installeren. Gebruik Lettertype-instellingen om al uw lettertypen te beheren.

De tool Lettertype-instellingen bevat een link om nieuwe lettertypen te downloaden of te kopen in de Windows Store. Deze aanpak is veiliger dan het downloaden van lettertypen van obscure websites.

Nieuwe lettertypen activeren in Office

Nadat je een lettertype aan Windows hebt toegevoegd, is het beschikbaar voor alle programma's op de computer. U moet de toepassing echter afsluiten en opnieuw starten om de interne lettertypecache opnieuw te laden. Microsoft Office-programma's scannen de systeemlettertype-index niet opnieuw terwijl ze worden uitgevoerd - ze scannen deze alleen wanneer het programma wordt geïnitialiseerd.

Aanbevolen: