Hoe zich te ontdoen van krassen op een telefoon

Inhoudsopgave:

Hoe zich te ontdoen van krassen op een telefoon
Hoe zich te ontdoen van krassen op een telefoon
Anonim

Het is mogelijk om krassen op een smartphone te verwijderen zonder het scherm te hoeven vervangen. Deze methodes voor het verwijderen van krassen kunnen worden gebruikt voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Verberg krassen en bescherm uw scherm

De eerste methode is om een schermbeschermer te kopen en deze op je bekraste scherm aan te brengen. In sommige gevallen zal dit haarlijnkrassen verbergen. Wat nog belangrijker is, het voorkomt dat een kras erger wordt en beschermt het scherm tegen toekomstige scheuren of schaafwonden.

Als je een diepe kras hebt, kan een schermbeschermer dit meer opvallen door er een luchtbel overheen te vangen. De beschermer maakt het echter gemakkelijker om het scherm te gebruiken zonder dat uw vinger of stylus aan de kras vast komt te zitten.

Vul de krassen op je telefoon met lijm

Je kunt epoxy, Gorilla of superlijm gebruiken om de krassen op het scherm van je telefoon op te vullen. De sleutel is om een kleine hoeveelheid te gebruiken. Hier leest u hoe u lijm gebruikt om uw schermkrassen op te vullen.

  1. Bedek alle poorten op je telefoon en plak het gebied rond de kras af om te voorkomen dat er lijm op onbekraste gebieden terechtkomt.

  2. Breng een dunne laag lijm aan op de kras.
  3. Gebruik een creditcard of een verfkrabber om de lijm voorzichtig in de scheuren glad te strijken.
  4. Blijf werken en strijk de lijm over de kras glad totdat de lijm hard wordt.
  5. Zodra de lijm is opgedroogd, dep je een watje in wat nagellakremover en veeg je de overtollige lijm weg. Zorg ervoor dat de vloeistof niet in de poorten loopt.

Poets de krassen op je telefoon om ze te laten verdwijnen

Hoewel het misschien onmogelijk is om krassen volledig te verwijderen, kunt u de randen gladstrijken en minimaliseren, zodat ze moeilijker te zien en te voelen zijn. Voordat u deze reparaties uitvoert, moet u uw telefoon uitschakelen en de poorten van uw telefoon afdekken met tape om te voorkomen dat er vloeistof in de interne onderdelen van de telefoon komt.

Als je niet voorzichtig bent, zal polijsten een deel van de oleofobe coating van je telefoon verwijderen - de dunne laag materiaal waarmee je vingers over het aanraakscherm kunnen glijden.

Polijst de krassen van je telefoon met diamantpasta van drie micron

Diamond Paste is een fijn poeder gemaakt van diamanten dat wordt gebruikt om oppervlakken voorzichtig te schuren en glad te maken. Het kan ook worden gebruikt om krassen van telefoonschermen te verwijderen. Diamantpasta wordt gemeten in micron, waarbij zes grover is dan één. Afhankelijk van de diepte van de kras moet u misschien beginnen met een grovere pasta en eindigen met een gladdere.

  1. Tap over de onbekraste delen van je scherm om te voorkomen dat de verbinding eraan blijft plakken. Het is het beste om één deel van het scherm tegelijk te repareren.
  2. Breng een kleine hoeveelheid diamantpolijstpasta aan op uw gereedschap en werk de compound over de kras.

    Diamond polijstsets worden meestal geleverd met een viltgereedschap om de pasta aan te brengen en in de kras te verwerken. Je kunt ook de gumkant van een potlood gebruiken.

    Image
    Image
  3. Bewerk de pasta vanuit verschillende hoeken en richtingen in het bekraste gebied en druk ongeveer drie minuten lang hard.

  4. Naarmate de pasta hard wordt, zullen je krassen beginnen te verdwijnen. Veeg de resterende pasta af en controleer de kras. Dit proces moet mogelijk meerdere keren worden herhaald voor dikkere krassen.

Gebruik huishoudelijke schoonmaakmiddelen om krassen op uw telefoon weg te poetsen

Gebruik een verhouding van twee delen poeder op één deel water om een polijstpasta te maken met zuiveringszout of maizena. Het mengsel moet dik en niet vloeibaar zijn. Gebruik een microvezeldoek om de pasta in de scheuren te wrijven.

Image
Image

Je kunt ook een licht vochtige Magic Eraser-spons gebruiken om de scheuren in je telefoon weg te poetsen.

Krassen zijn anders dan scheuren. Voor serieuzere reparaties moet je mogelijk je scherm vervangen.

Aanbevolen: